SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA SYDNEY

Game over! Simona Halep a ratat calificarea în finală la Sydney

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 ianuarie 2016 06:33

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Sydney, după ce a pierdut confruntarea cu Svetlana Kuznețova, scor 6-7(5), 6-4, 3-6.

Partida s-a întins pe durata a două zile din cauza ploii, iar acest lucru a părut să o avantajeze pe Simona. Primele averse au ajutat-o joi să revină de la 3-4 la 5-4, iar startul din această dimineață a fost și el promițător: 40-0 pe serviciul Kuznețovei. Rusoaica a anulat însă avantajul și a împins setul într-un tie-break pe care avea să îl domine.

SImona a revenit în setul doi. După o serie de break-uri, românca a preluat inițiativa și a dus meciul fără prea mari emoții în decisiv. Halep a ascultat sfaturile lui Darren Cahill și a fost mai agresivă pe propriul serviciu, însă n-a mai reușit să pună aceleași probleme pe cel al Kuznețovei. Rusoaica a rupt echilibrul la 2-3 și nu a mai putut fi oprită din drumul spre finală.

În ultimul game, Simona a avut o minge pe care scria 40-15, însă a ratat-o. A obținut o minge de break ulterior, însă n-a reușit să o convertească. Kuznețova va trebui să revină pe teren la 10:30, la numai patru ore după sfîrșitul meciului cu Halep, pentru finala cu Monica Puig.

6-7(5) 6-4 3-6

Meci Kuznețova: Simona obține o minge de break, însă este forțată să greșească. Rusoaica reușește trei mingi consecutive și se califică în finală.

6-7(5) 6-4 3-5

Game Halep: Simona cîștigă pe propriul serviciu la zero, însă are nevoie de un break pentru a rămîne în meci.

6-7(5) 6-4 2-5

Game Kuznețova: Halep o pune sub presiune pe rusoaică, însă Kuznețova servește bine în aceste momente decisive și se apropie la o lungime de calificarea în finală.

6-7(5) 6-4 2-4

Break Kuznețova: Simona scapă o minge într-un moment decisiv și îi permite Kuznețovei să se distanțeze

6-7(5) 6-4 2-3

Game Kuznețova: Rusoaica se menține în continuare în avantaj. Sînt deja 12 game-uri consecutive fără break.

6-7(5) 6-4 2-2

Game Halep: Simona e foarte agresivă pe propriul serviciu și reușește să o scoată pe Kuznețova din teren. Jocul e bun, lipsește doar break-ul

6-7(5) 6-4 1-2

Game Kuznețova: Ce păcat! Simona a avut patru mingi de break, însă n-a reușit să preia controlul în acest decisiv. Reacție excelentă a rusoaicei în aceste momente

6-7(5) 6-4 1-1

Game Halep: Simona încearcă să aplice sfaturile primite de la Darren Cahill și reușește să cîștige fără mari emoții pe propriul serviciu. Apar din nou cîteva picături de ploaie, dar arbitrul consideră că meciul poate continua

6-7(5) 6-4 0-1

Game Kuznețova: Început bun de decisiv pentru rusoaică. Primele semne de nervozitate pentru Simona

VINERI, ORA 05:47

Ambele jucătoare și-au chemat antrenorii. Darren Cahill a încurajat-o pe Simona: ”Jucați amîndouă foarte bine, în ciuda condițiilor. Trebuie să servești mai mult cu prima minge și să cîștigi mai multe puncte cu serviciul. Vino mai cu încredere în față”.

6-7(5) 6-4

Set Halep! Vîntul îi provoacă ceva emoții Simonei, însă românca reușește pînă la urmă să închidă setul

6-7(5) 5-4

Game Kuznețova: Venirile la fileu ale rusoaicei o surprind p Simona Halep, care nu poate închide setul pe serviciul adversarei

6-7(5) 5-3

Game Halep: Simona pare mult mai sigură pe evoluția ei. O scurtă excelentă și o lovitură de dreapta tăioasă o aduc la un game de cîștigarea setului

6-7(5) 4-3

Game Kuznețova: Halep nu reușește să îi mai pună probleme după reluarea jocului, ratînd un lung de linie dificil

VINERI, ORA 05:23

Plouă din nou! Jocul este întrerupt la 40-15 pentru Kuznețova. Sperăm că va fi vorba de numai o pauză scurtă

6-7(5) 4-2

Game Halep: Excepțional jocul Simonei în aceste momente. O ”biciuiește” pe Kuznețova cu o serie de lovituri extraterestre. Hai, Simo!

6-7(5) 3-2

Game Kuznețova: Primul game pe propriul serviciu și pentru rusoaică, însă Simona rămîne în continuare agresivă

6-7(5) 3-1

Game Halep: Un game care a părut simplu la început s-a complicat după o dublă greșeală a Simonei. Românca a revenit însă cu un atac în lung de linie din apropierea fileului și apoi un rever excelent la care Kuznețova n-a avut reacție.

6-7(5) 2-1

Break Halep: Simona se simte în continuare mai bine cînd trebuie să primească mingea. Are însă șanse mici să întoarcă acest meci dacă nu va începe să servească la nivelul obișnuit

6-7(5) 1-1

Break Kuznețova: Multe ezitări pe propriul serviciu pentru Simona, care comite prea multe greșeli

6-7(5) 0-1

Break Halep: Simona se repliază rapid după pierderea primului set și cîștigă la zero pe serviciul adversarei

6-7(5)

Set Kuznețova: Românca recuperează două mingi de set, însă nu mai reușește să o salveze și pe a treia. Asta după ce la reluarea jocului a ratat trei oportunități de a închite primul set.

6-6

Game Kuznețova: Halep revine la 40-30, însă rusoaica taie avîntul româncei și duce setul în tie-break

VINERI, ORA 04:42

Plouă DIN NOU! La 40-0 pentru Kuznețova, meciul este oprit din cauza ploii. Jucătoarele rămîn încă pe teren.

6-5

Game Halep: Românca anulează excelent o venire la fileu a Kuznețovei și salvează o minge de break într-un moment critic.

5-5

Game Kuznețova: Start bun pentru Simona, care intră bine în teren. Agresivă încă de la primele mingi, românca pune presiune pe rusoaică și își procură trei mingi de set. Kuznețova revine însă rapid și își face pînă la urmă serviciul.

VINERI ORA 04:23

Re-start cu Svetlana Kuznețova la serviciu

VINERI, ORA 04:18

Jucătoarele au intrat pe teren, iar meciul se va relua după cîteva minute de încălzire

JOI, ORA 13:55

Anunț de ultimă oră: organizatorii turneului au decis să suspende toate meciurile din cauza ploii. 

Meciul Simona Halep - Svetlana Kuznețova se va relua mîine, la ora 04:00, ora României. Partida va fi a treia a zilei, după meciul Tomici - Gabashvili și partida Dolgopolov - Dimitrov.

program sydney

Finala este programată vineri, nu mai devreme de ora 10:30, ora României.

Presupunînd că meciul Halep trece de Kuzențova, iar meciul va mai dura o oră, românca va disputa a doua partidă a zilei după cinci ore.

Tot mîine se va juca și a doua semifinală, dintre Belinda Bencici și Monica Puig. Meciul a fost întrerupt la scorul de 4-0 pentru Puig, în primul set

 

 
12:40

În aceste momente, oficialii turneului discută dacă partida se va relua azi. Cel mai probabil, meciul se va juca după terminarea ploii. GSP.RO publică în timp real cele mai noi informații de la Sydney.

12:18

Meciul este din nou oprit din cauza ploii. Jucătoarele merg la vestiare

5-4

Game Halep: Simona joacă din ce în ce mai bine. Românca a avut un joc solid pe propriul serviciu și a servit foarte bine, adversara sa neavînd nici o șansă.

4-4

Break Halep: Simona și-a îmbunătățit jocul și revine, reușind break-ul. Halep a fost mai agresivă și i-a pus probleme rusoaicei.

12:10

Ploaia s-a oprit. Jocul s-a reluat.

12:03

A reînceput ploaia. Meciul a fost întrerupt!

3-4

Game Halep: Simona se apropie de adversara ei. Românca reușit cel mai bun game și cîștigă la 0 game-ul. Halep a cerut intervenția lui Cahill.

"Încearcă să lovești mingea cu mai mult efect, atît cu dreapta, cît și cu reverul.

Vezi că ea, pe al doilea serviciu al tău, se duce foarte mult în stînga. Încearcă să trimmiți mingea cît mai pe centru, ori cu kick, ori cu efect. Cum te simți tu mai bine" Darren Cahill

2-4

Game Kuznețova: Rusoaica își continuă parcursul foarte bun și își mărește avantajul, la două game-uri.

2-3

Break Kuznețova: Svetlana este foarte agresivă la retur și pune presiune pe Halep, reușind să facă încă un break.

2-2

Game Kuznețova: Halep continuă să facă multe greșeli și îi permite adversarei să cîștige game-ul de serviciu și să egaleze.

2-1

Game Halep: Simona trece pentru prima dată în avantaj, după ce își cîștigă prima dată serviciul. Halep a avut un joc variat în acest game și a schimbat de multe ori ritmul, de-a lungul punctelor.

1-1

Break Halep: Simona revine și face rebreak-ul. Simona a profitat de mai multe greșeli ale adversarei și a cîștigat la 0.

0-1

Break Kuznețova: Halep a început greu partida și nu i-a intrat serviciul, iar Kuzențova a profitat și a făcut break-ul

Începe partida. Halep servește prima.

 

11:30 

Ploaia s-a oprit în Australia. Halep și Kuznețova au ieșit la încălzire, iar meciul va începe în curînd.

11:20

Organizatorii au anunțat că toate meciurile ATP care urmau să se dispute azi vor fi amînate. Partidele se vor relua mîine, cu începere de la ora 02:30, ora României. 

 

 

 11:00

 

 

10:25

La Sydney continuă să plouă și în continuare nu se joacă nici un meci. 

8:55

Meciul Dimitrov - Dolgopolov a fost din nou întrerupt, din cauza ploii. Partida Halep - Kuzențova va fi din nou întîrziată.

08:15

Bulgarul Dimitrov tocmai l-a egalat la seturi pe Dolgopolov, scor 4-6, 6-3. Urmează setul decisiv, apoi Simona și Svetlana Kuznețova vor intra în arenă. 

07:30

Vești bune de la Sydney! S-a oprit ploaia! Pe arena centrală, acolo unde joacă Simona, au intrat Dolgopolov și Dimitrov pentru a-și termina meciul. Dolgopolov a luat primul set cu 6-4. După acest partidă, Simona va intra pe teren. 

07:28

Svetlana Kuznețova a vorbit cu siteul oficial al competiției și a avut cîteva vorbe frumoase despre Simona Halep:

Mă antrenez uneori cu Simona. E greu de învins. Nu are multă putere, dar e foarte inteligentă. Profită de fiecare avantaj de pe teren și citește foarte bine meciul. Rezultatele ei au devenit din ce în ce mai constante. Cînd joacă bine, ajunge pînă în fazele superioare ale turneelor. 

07:05

Conform organizatorilor, meciul nu va începe înainte de 07:30, ora României. 

06:55

Sînt 23 de grade la Sydney, cu cerul înnorat și mulți stropi de ploaie. Simona Halep a fost văzută cu cîteva ore înainte de startul partidei cu Kuznețova antrenîndu-se pentru retur pe un teren adiacent arenei principale. 

Simona conduce la duelurile directe cu 3-2, ultimele întîlniri avînd loc în urmă cu doi ani. Halep conduce pe zgură cu 2-1, în timp ce pe hard scorul este 1-1, dar ambele confruntări au avut loc în urmă cu cinci ani.

Rusoaica are în palmares două titluri de Mare Șlem și, la fel ca Simona, a atins locul al doilea în ierarhia mondială.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (126)
gabri80el
gabri80el  •  16 Ianuarie 2016, 00:58
Postat de Silviu Vasile Dumitrescu pe 15 Ianuarie 2016, 22:03

@gabri80el :: Comentariile mele n-au fost moderate nici a zecea parte din cât au fost moderate ale voastre, al tău şi al celuilalt troll de la Vocea Rusiei, Damian. Eu nu v-am făcut pe voi „***”, „rataţi”, „***”, „dilimache”, toate mizeriile care mi le-aţi spus voi mie. Lăsaţi-mă oameni buni în pace, aveţi de comentat pe subiect – comentaţi, vreţi să mă contraziceţi – sunteţi liberi să o faceţi şi chiar vă rog..., dar încetaţi cu atacurile la persoană şi jignirile directe care nu au nicio legătură cu subiectele în discuţie.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabri80el
gabri80el  •  16 Ianuarie 2016, 00:47
Postat de Silviu Vasile Dumitrescu pe 15 Ianuarie 2016, 22:09

@gabri80el :: Lasă-mă omule în pace! Ai o fixaţie, eşti bolnav de te iei de mine oriunde comentez? Eu am scris despre Simona Halep, despre joc, despre meciuri, voi însă scrieţi doar şi numai despre mine, mă jigniţi în continuu şi faceţi circ pe forum.

vad ca ai inceput sa dai copy-paste:)))) grav de tot pt tine. oricum nu aveam asteptari de la tine

gabri80el
gabri80el  •  16 Ianuarie 2016, 00:45
Postat de Iulian Stoica pe 15 Ianuarie 2016, 18:20

Mai terminati penibililor cu pupatul in dos al Simonei Halep,nu vedeti ca e praf atat fizic dar mai ales psihic basca ***!

asta am incercat sa-i explic irecuperabilului dar este batut in cap. halep a fost si doar atat.dar respectivul este prea inchis la minte sa observe lucrurile astea

Vezi toate comentariile (126)
Comentează