SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Greșeală tactică la meciul de Fed Cup? » România putea să abordeze diferit ultimele două meciuri cu Cehia

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2016 08:44

Ar fi trebuit Alina Tecșor-Cercel, căpitanul nejucător al României, să abordeze altfel ultimele două partide din Cupa Fed?

În al doilea meci, Alina Tecșor putea să schimbe din mers tactica pe care și-a făcut-o înainte de startul duelului cu Cehia. Antrenoarea putea să riște cu în ultimul meci de simplu, iar Monica Niculescu, a doua rachetă a României, putea fi odihnită în meciul de simplu de duminică, contra Karolinei Pliskova, pentru a juca în proba de dublu, alături de Raluca Olaru.

În condițiile în care Pliskova pornea ca favorită certă în duelul cu Niculescu, Tecșor putea să mizeze pe Andreea Mitu în meciul de simplu, iar în meciul decisiv să joace cu cel mai bun dublu.

Cu maxim o oră înainte de startul meciului, orice antrenor poate schimba jucătoarea care intră pe teren, iar Tecșor putea să o înlocuiască fără probleme pe Monica, în timpul meciului Halep - Kvitova.

Calificarea în semifinale s-a decis în meciul de dublu, acolo unde s-au duelat perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru - Karolina Pliskova/Barbora Strycova, iar cehoaicele s-au impus fără probleme, scor 6-2, 6-3.

Ce s-a întîmplat?

România a pierdut confruntarea cu Cehia, scor 2-3, din turul 1 al Grupei Mondiale la Fed Cup. După prima zi, România și deținătoarea trofeului se aflau la egalitate, scor 1-1. După primul meci al zilei de duminică, Halep a adus România în avantaj, după victoria în fața Kvitovei, dar Pliskova a trecut de Monica Niculescu, făcînd scorul 2-2.

Nesincronizări și lipsă de experiență

Deși toată lumea se aștepta ca în meciul decisiv să joace Monica Niculescu, alături de Olaru, Alina Tecșor a preferat să folosească un dublu neexperimentat, deoarece Monica acuza oboseală și unele dureri fizice. De-a lungul meciului cu Cehia, Mitu și Olaru au dat semne că nu sînt obișnuite să joace împreună și au existat multe desincronizări între cele două.

Mitu și Olaru au mai jucat o singură dată împreună, în meciul România - Canada, 3-2, atunci meciul fiind unul care nu conta în economia partidei!

3 meciuri
are Mitu la Fed Cup. Ea a cîștigat unul, la simplu, și a pierdut două, la dublu

 

"Monica a fost ca întotdeauna, a jucat cu inima, dar Pliskova nu a putut fi învinsă. Monica avea dureri de umăr, de asta nu a mai intrat la dublu.

A fost înlocuită cu Andreea Mitu, dar nu e specialitatea ei proba de dublu. Publicul a fost extraordinar. Nu cred că arbitrul a întrerupt de 2-3 ori meciurile în 14 ore de tenis" George Cosac, președintele FRT, la Dolce.

Monica Niculescu a jucat în prima zi, cu Petra Kvitova, o partidă care a durat o oră și 52 de minute. Meciul româncei cu Pliskova a durat două ore și 17 minute.

25 de meciuri
a jucat Niculescu în proba de dublu la Fed Cup, cîștigînd 14

În meciul cu Spania, din Grupa II Mondială, Monica Niculescu a jucat la dublu cu Irina Begu, în meciul decisiv. "Tricolorele" au cîștigat meciul și s-au calificat în barajul pentru Grupa Mondială.

"Am fost foarte obosită. Este greu să evoluezi două zile la rînd cu jucătoare din fruntea clasamentului WTA.

Am discutat împreună și am considerat că Raluca și Andreea sînt mai proaspete. S-au antrenat bine în săptămîna aceasta. Eu și Halep am jucat foarte mult în aceste zile" Monica Niculescu

A greșit Alina Tecșor tactica în meciul cu Cehia? Era nevoie de alt dublu în meciul decisiv?

DA
NU

Cine trebuia să evolueze în proba de dublu?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (53)
mplttev
mplttev  •  12 Februarie 2016, 10:34

E o prostie varianta voastră.Niculescu face dublu bun cu Begu nu cu Olaru.

381008032088472
Valentin Cioromelea  •  10 Februarie 2016, 00:20

Daca abordau tactic la 2-1 si in locul lui Niculescu bagau la simplu pe altcineva, lasand-o pe aceasta sa joace dublul, poate aveam o sansa sa invingem.Dar noi nu putem decat sa facem supozitii.

749913671784643
Razvan Marcel  •  09 Februarie 2016, 22:44

Cand joci cu jucatoare,ca nu au bani de transport la turnee,cum poti castiga?Olaru nu are un ban strans din tenis,asa buna e

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close