SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU BUCUREŞTI

Halep, Cîrstea, Begu, Gojnea, Cadanţu şi Mitu merg mai departe la Open Ladies România

Open Ladies Romania - ziua 2 +7   FOTO
Open Ladies Romania - ziua 2

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 iulie 2011 22:04

La finalul primul tur al tabloului principal BCR Open Romania, 6 romance din 16 merg mai departe.  Halep, Cirstea, Begu, Gojnea, Cadantu si Mitu urmeaza sa joace in optimi. Dintre romancele din sesiunea de dimineata, numai Cirstea s-a calificat mai departe, 6-3, 6-4 cu Diana Enache, beneficiara a unui wild-card.

Sorana a avut parte de un prim tur pe o temperatura ridicata, fapt ce nu a deranjat-o catusi de putin. “Cred ca au fost 38 de grade, dar sunt obisnuita cu caldura. Imi prieste canicula”. Ocazia de a juca la un turneu puternic la Bucuresti ii da satisfactie. “N-am mai jucat acasa de trei ani. Am avut ceva emotii la inceput din acest motiv, dar fiind cu familia si cu cei cu care lucrez, mi-a trecut. Acest turneu este un pas inainte pentru tenisul romanesc. Tot ce se intampla in jur depaseste multe turnee WTA. Sunt fericita si onorata sa joc aici”, a declarat a treia favorita a BCR Open Romania 2011, in timpul unei conferinte de presa. In optimile de finala, Sorana Cirstea va juca impotriva invingatoarei  Madalinei Gojnea, castigatoarea celui mai aprig meci al zilei, impotriva Lianei Ungur.

Celelalte jucatoare din Romania nu au reusit sa faca pasul spre turul al doilea. Raluca Olaru incearca sa revina progresiv spre varfurile ierarhiei mondiale, dar, la Bucuresti, a avut parte de o tragere la sorti defavorabila si a intrat greu in meci cu Laura Pous-Tio (Spania/ 84 WTA, favorita 5), cedand in doua seturi, 1-6, 4-6. “In primul set nu am fost prea consistenta, adversara a jucat foarte solid. In setul al doilea, spre final, mi-am gasit jocul mai bine, am fost mai agresiva, ii citeam mai bine loviturile. Imi pare rau ca s-a terminat, ca tocmai imi intrasem in forma. Oricum, pe viitor, e clar, am nevoie de mai multe meciuri, de mai multe victorii. Nu am prea avut parte in ultimul an, insa sunt vitale”, a spus eleva antrenorului Sever Dron.

Elena Bogdan nu a rezistat cadentei de pe fundul terenului si forehand-ului puternic al  Annalisei Bona, italianca venita din calificari impunandu-se mai usor decat se sconta, scor 6-2, 6-3. Si Cristina Dinu (beneficiara a unui wild-card) a parasit competitia, dupa o infrangere severa, 0-6, 2-6 cu Lenka Jurikova (Slovacia, jucatoare venita din calificari).

In turul inaugural a intrat, din postura de lucky-loser, si Laura Ioana Andrei, care a profitat de pe urma neprezentarii celei de-a patra favorite, Petra Martic. Croata a invocat telefonic, duminica, o accidentare si este pasibila de o amenda din partea ITF. Contra elvetiencei Stephanie Voegele, Andrei a opus rezistenta, dar nu a putut produce surpriza, fiind invinsa, scor 6-4, 6-3.

Madalina Gojnea (161 WTA) continua trend-ul ascendent din ultima perioada, ulterior revenirii in circuitul mondial printr-o victorie importanta in fata Lianei-Gabriela Ungur, fiica fostului mare fotbalist Ilie Balaci. In, si la propriu si la figurat, cel mai incins meci de pana acum de la BCR Open Romania, Gojnea si Ungur au aratat un tenis de calitate, cu schimburi puternice, dar si executii rafinate.

Ultimul meci al zilei, Irina Begu – Corinna Dentoni (Italia), a adus victoria romancei. O victorie deloc usor de obtinut, in ciuda scorului, 6-3, 6-4, conform declaratiilor Irinei, obosita dupa perioada competitionala intensa pe care o traverseaza. “Sunt foarte obosita si nu sunt 100% din punct de vedere fizic, dar fac tot posibilul sa joc in continuare si sa dau tot ce e mai bun aici, acasa. La mingea de meci, mi-am dat seama ca mai am una singura si termin, iar asta mi-a dat forta.”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
wtf2aces
wtf2aces  •  19 Iulie 2011, 23:11

rezultatele nu se gasesc nicaieri, iar nici un site de specialitate nu mentioneaza desfasurarea acestui turneu. inca o dovada ca suntem in lumea a 3 a. pacat de fetele astea..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează