SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / ZIARUL BLICK SUSŢINE CĂ

Ilie Năstase a lovit un arbitru de linie la Fed Cup

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 februarie 2008 00:00

Cotidianul Blick a scris că Ilie Năstase a fost scos de pe teren de forţele de ordine, vineri, la Budapesta, la meciul de Fed Cup România-Serbia, după ce a lovit un arbitru de linie deoarece a fost nemulţumit de o decizie a acestuia, însă fostul tenisman a negat faptul că l-ar fi agresat pe oficial.

Incidentul, petrecut în timpul meciului de dublu, decisiv pentru stabilirea echipei calificate în play-off, partidă cedată greu de româncele Sorana Cârstea / Monica Niculescu în faţa cuplului Ana Ivanovici / Jelena Jankovici, a fost semnalat de cotidianul elveţian Blick, într-un articol intitulat " Tenis brutal - Ilie Năstase pălmuieşte un arbitru de linie". Autorul articolului susţine că preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, l-ar fi agresat pe arbitru, fapt dezminţit de oficialul român.

"Ilie Năstase nu s-a putut resemna când jocul perechii române, care începuse foarte bine, a alunecat pe o pantă descendentă. După o decizie controversată, Năstase a năvălit pe teren şi l-a pălmuit pe unul dintre arbitrii de linie, considerat vinovat. În cele din urmă, românul a fost scos de pe teren de trei oameni de ordine. Se pare însă că nimeni nu a îndrăznit să-l pună la punct pe starul certăreţ, pentru că numai câteva minute mai târziu, Năstase a apărut din nou în tribună, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat", a relatat Blick incidentul.

Oficialul român a recunoscut altercaţia cu arbitrul, dar susţine că nu l-a atins pe acesta. "Au fost nişte probleme la meciul de dublu. Fetele noastre au contestat un serviciu, iar atunci eu m-am dus la arbitru şi i-am spus să nu le fure, că sunt nişte copile şi le afectează. Ei au chemat bodyguarzii să mă scoată de pe teren. Nu l-am atins pe arbitru, că dacă o făceam, l-aş fi bătut, aşa că mai bine că m-au luat de acolo", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Năstase.

Preşedintele FRT şi-a amintit că acelaşi cotidian Blick, catalogat de Năstase drept "ziar de scandal", a publicat, în 2004, înaintea meciului de Cupa Davis România - Elveţia, un articol denigrator la adresa Bucureştiului, un oraş prezentat în culori cenuşii, plin de câini vagabonzi, cerşetori şi oameni săraci, pentru care telefonul mobil este o raritate.

Echipa naţională de tenis feminin a României rămâne în al treilea eşalon al Fed Cup, după ce a ratat accederea în play-off-ul pentru barajul Grupei Mondiale în urma înfrângerii suferite vineri, cu scorul general de 2-1 din întâlnirea cu reprezentativa Serbiei.

În primul meci al întâlnirii din grupa D a preliminariilor zonei euro-africane a Fed Cup, Monica Niculescu a fost învinsă, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-5, de Ana Ivanovici, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA. Scorul general a devenit 1-1 după ce Sorana Cârstea a provocat surpriza şi a învins-o, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, pe ocupanta locului 4 în ierarhia WTA, Jelena Jankovici. În meciul decisiv de dublu perechea Cârstea/Niculescu a cedat greu în faţa cuplului Ivanovici/Jankovici, scor 6-2, 6-7 (3/7), 6-7 (2-7).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
 •  03 Februarie 2008, 10:11

bravo ilie.M-am saturat sa tot incercam sa ne purtam civilizat si ei sa ne fure, noi sa tacem ca altfel ne facem de ras si se supara europa.m-ai da-i incolo cu europa lor.Daca sa faci parte din europa inseamna ca ei sa te fure si tu sa taci, atunci VREAU INAPOI IN BALCANI{ am plecat de aici}, sa pot sa injur, sa tip si sa urlu atunci cand sunt nedreptatit.Sper sa nu cedezi de acum incolo

 •  02 Februarie 2008, 18:05

Ia-l de coaie Ilie şi dă cu el de păma

 •  02 Februarie 2008, 15:39

Tigani-m-as si n-am cui!! A fost furaciune pe fata!! Stiu ca ROMANII VOPSITI de PRETUTINDENI vor incerca sa spuna ca maniera la care s-a dedat Ilie Nastase n-ar fi cea mai "occidentala". Dar ce sa faca si el? Ei ne-au furat intr-un mod curios de autohton, adica pe fata ca dl Corpodean in fotbal (cu stil, cu zambetul pe fata, ce mai, in stil occidental), iar tu, cand ai doua madrete de fete care "mor" pe teren pentru culorile tarii, iar marele ROMAN tenismen Ilie Nastase sa stea si sa respecte Legea Talionului, adica cel mai puternic poate sa si fure, ca nu se pune!! Haida, de! Ilie Nastase sa fie amendat pentru comportament inadecvat, iar domnul arbitru sa fie exclus din sport!! Ca asa e-n tenis, nu?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close