SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

În viteză » Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la US Open: ”Tot ce îmi propun e să joc din ce în ce mai bine"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 02:34

A doua jucătoare a lumii a învins-o pe Jana Cepelova din Slovacia cu 6-2, 6-1 în doar 56 de minute.

Simona Halep şi-a regăsit ritmul şi liniştea după game-ul al treilea al meciului cu Jana Cepelova din turul al doilea de la US Open. A fost din nou un pic nervoasă la început de meci, dar experienţa partidei din primul tur a învăţat-o cum să reacţioneze.

După ce şi-a pierdut serviciul chiar la debut şi era condusă cu 2-0, Simona a lăsat orice emoţii deoparte şi a făcut ce ştie ea mai bine. A jucat cu dezinvoltură, desenînd geometric unghiuri şi lovind cu o acurateţe incredibilă.

A urmat o serie de şase break-uri consecutive pe Arena Louis Armstrong, care are o capacitate de 10.200 de locuri care nu s-au ocupat decît în mică măsură. Însă Simona a fost de netulburat, încheind primul set în 29 de minute.

Şi partea a doua a întîlnirii avea să curgă lin tot în favoarea româncei. Slovaca în vîrstă de 21 de ani şi care ocupă locul 65 în lume nu a reuşit decît să cîştige pe propriul serviciu doar în primul game, apoi Simona le-a luat pe următoarele şase.

În mai puţin de o oră, românca a înregistrat a patruzecea victorie a sezonului şi s-a calificat în turul al treilea la US Open. "Am început un pic mai încet pentru că am fost nervoasă, apoi am devenit mai agresivă, mi-am asumat toate emoţiile şi mi-am făcut treaba. Mă bucur că am cîştigat atît de repede pentru că a fost foarte cald. Am realizat că nu am nimic de pierdut şi tot ce îmi propun e să joc din ce în ce mai bine", a spus la final Simona.

Mai departe, Simona o va întîlni vineri pe învingătoarea din partida Mirjana Lucici-Baroni- Shahar Peer. Halep nu s-a mai întîlnit cu nici una dintre ele în circuitul profesionist.

11 greşeli neforţate a făcut Halep în meciul de ieri, în timp ce Jana Cepelova a adunat 26

16 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Simona Halep ieri, în timp ce adversara sa doar 8

I-a luat un set Şarapovei
Alexandra Dulgheru a făcut un meci extraordinar în turul al doilea în faţa Mariei Şarapova, cap de serie 5. Românca a revenit în turneele de Mare Şlem după o pauză de un an cauzată de multiplele accidentări prin care a trecut.

Şi la US Open a jucat cu dureri la încheietura mîinii drepte şi, cu toate acestea, a cîştigat primul set în partida cu rusoaica. Pînă la urmă, după două ore şi treizeci şi opt de  minute, Maşa s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-2.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  28 August 2014, 12:17
Postat de radikworld pe 28 August 2014, 11:03

a jucat formidabil si se observa cresterea jocului, bravo...........o mica observatie: nu au fost 6 break-uri consecutive, dar 6 game-uri

asta voiam si eu sa comentez... breakurile au fost vreo 3 consecutive primul set dupa care in setul urmator s-a reluat seria dupa un serviciu propriu castigat de Cepelova..

suiac
suiac  •  28 August 2014, 12:05

BRAVO HALEP ! VORBESTE MAI PUTIN SI LASA REZULTATELE SA TE REPREZINTE ! SUCCES !

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  28 August 2014, 11:47

Bravo Simona!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează