SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Înapoi cu victorie » Monica Niculescu a revenit pe teren cu o victorie concludentă în turul 1 la Wimbledon

Monica a câștigat duelul cu Aleksandra Krunici
Monica a câștigat duelul cu Aleksandra Krunici

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:00

Era unul dintre cele doar trei meciuri de pe tabloul de simplu feminin rămase de disputat din turul 1.

De aceea a fost pus primul pe terenul 15, prioritate absolută, dar şi curiozitate. Cum se va prezenta Monica după o pauză de câteva săptămâni, cauzată de o problemă la spate?

Un necaz care a obligat-o să se retragă din turneul de la Strasbourg şi care i-a limitat capacitatea fizică la Roland Garros. Românca a săltat complet peste sezonul de iarbă, venind direct la Wimbledon, acolo unde a înfruntat-o ieri pe Aleksandra Krunici.

A fost un meci scurt, de doar o oră şi 5 minute, pe care Niculescu l-a controlat. Un prim set adjudecat net, 6-1, jocul diferit al Monicăi, cu slice-urile înnebunitoare, neoferindu-i niciun pic de ritm adversarei.

Sârboaica a avut o mică şansă în actul secund, când a condus cu 3-1, însă românca a revenit, apoi a închis la momentul optim, cu 6-4.

Anul trecut, ea a ajuns până în "optimi", unde a pierdut la Timea Bacsinszky. Adică jucătoarea pe care o va întâlni în turul secund la ediţia de faţă. Poate cu un alt rezultat.

Alte știri de la Wimbledon:

Campionii out

Învingătorii de anul trecut de la Wimbledon, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, au părăsit ieri ediţia actuală încă din primul tur. Favoriţii numărul 4 au cedat în faţa perechii Jonathan Marray, Adil Shamasdin (M.Br/Can) cu 2-6, 6-7 (3).

Este pentru a doua oară când Horia e învins de Marray la Wimbledon, prima fiind în finala din 2012, în 5 seturi, când românul juca alături de Robert Lindstedt, iar britanicul cu danezul Fredrik Nielsen.

Copil s-a oprit

Calificat în premieră pe tabloul principal de la Wimbledon, Marius Copil, numărul 174 ATP, nu a trecut de primul tur. Într-un meci întrerupt miercuri seară la 1-1 la seturi, românul a fost învins ieri de francezul Lucas Pouille cu 6-4, 4-6, 6-4, 6-1. El a fost răsplătit cu un cec de 30.000 de lire sterline.

Verdele nu e roşu

Garbine Muguruza, recenta învingătoare de la Roland Garros şi finalistă anul trecut la Wimbledon, a fost eliminată ieri în turul secund la All England Club. Cea care a produs surpriza este Jana Cepelova, numărul 124 mondial, victorioasă cu 6-3, 6-2, în 59 de minute. Slovaca recidivează, după ce anul trecut a scos-o din cursă din runda inaugurală pe Simona Halep, favorita 3 a ediţiei 2015.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează