SPORTURI  »  TENIS  »  ATP CINCINNATI

Încă fragili » Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au oprit în ”sferturi”, continuând un sezon tulbure

Jean-Julien Rojer (stânga) și Horia Tecău s-au oprit la al treilea meci disputat la Cincinnati (ATPWorldtour)
Jean-Julien Rojer (stânga) și Horia Tecău s-au oprit la al treilea meci disputat la Cincinnati (ATPWorldtour)

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2017 21:07

Finaliști anul trecut în turneul Masters 1000 de la Cincinnati, Horia și Juls s-au oprit de această dată cu două etape mai devreme.

Ei au cedat în sferturile de finală în fața favoriților 3, Jamie Murray și Bruno Soares, 6-7 (6), 4-6. Au pierdut având însă șanse, mai ales în primul set, în care au condus cu 5-3, apoi au avut 5-2 în tie-break. Diferența la capătul disputei întinse pe o oră și 38 de minute s-a făcut deseori la punctul decisiv, cel de la 40 egal. Acolo a tremurat mai mult perechea româno-olandeză și asta a avut efect asupra rezultatului general.

Tecău și Rojer traversează un sezon amestecat, pe parcursul căruia au cucerit două titluri – Dubai (pe hard) și Geneva (pe zgură) – și au mai atins două semifinale – Rotterdam (hard indoor) și Barcelona (zgură). Au suferit însă intens acolo unde doare cel mai tare și unde au demonstrat anii trecuți că sunt un cuplu puternic: în turneele de Mare Șlem și cele de Masters. În 2017, s-au oprit în "optimi" la Melbourne și Paris, iar la Wimbledon n-au trecut de primul obstacol. Cu "sfertul" de la Cincinnati și-au egalat rezultatul maxim în concursuri de 1.000 de puncte, reușit în martie, la Indian Wells, când erau învinși tot de Murray și Soares.

Sezonul mai are însă destule săptămâni și destule turnee, însă dintre cele importante US Open-ul e la doar 8 zile distanță. Horia și Juls nu ajung acolo cu prea multă încredere, dar știu că oricând pot întoarce lucrurile în favoarea lor. Cum au făcut-o de multe ori în cei 3 ani și jumătate de când joacă împreună. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează