SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA INDIAN WELLS

INDIAN WELLS Ce finală! Nu s-a mai întâmplat de la epicul din 2001, când tinerele Serena Williams și Kim Clijsters își anunțau dominația

Serena și Kim Clijsters, după semifinala de la Australian Open, 2013 FOTO: Guliver/GettyImages
Serena și Kim Clijsters, după semifinala de la Australian Open, 2013 FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 martie 2018 08:39

Naomi Osaka (20 de ani, 44 WTA) și Daria Kasatkina (20 de ani, 19 WTA) se vor duela în finala turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

Naomi Osaka și Daria Kasatkina au avut un parcurs extraordinar la Indian Wells. Au "măturat" întreg circuitul și au eliminat rând pe rând toate favoritele. 

Kasatkina a reușit performanța uluitoare de a elimina 4 campioane de Mare Șlem. Victimele sale au fost Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber și Venus Williams. 

Osaka nu s-a lăsat mai prejos. A început cu o victorie concludentă împotriva Mariei Sharapova și a terminat cu una categorică împotriva liderului mondial, Simona Halep, scor 6-3, 6-0 (vezi detalii AICI). Pe parcurs a mai trecut și de Agnieszka Radwanska și Karolina Pliskova.

 asemănare cu finala serena - Kim

Kasatkina și Osaka joacă în cea mai "tânără" finală Indian Wells de după 2001. Atunci, o tânără de 19 ani din Statele Unite, Serena Williams, și una de 17 ani din Belgia, Kim Clijsters, ofereau publicului un meci epic. Serena se impunea 4-6, 6-4, 6-2, și își anunța supremația. 

Asemănarea dintre cele două finale e izbitoare. Naomi Osaka, jucătoare cu lovituri năpraznice și unul dintre cele mai puternice servicii din circuit este fan declarat al Serenei. "Am fost foarte impresionată când am văzut-o și am vrut să joc ca ea atunci când eram mică. Sper că am început deja să evoluez ca ea", spunea Osaka în 2016 pentru USA Today.
2018 03 09t223918z 359442535 nocid rtrmadp 3 tennis bnp paribas open day 5

De cealaltă parte, Kasatkina are un joc flamboaiant. Rusoaica adoră "floricelele", backhand-urile din săritură și scurtele. "Nu am văzut niciodată un talent ca al ei. Cu adevărat incredibil, iar acum este confirmat", declara Philippe Dehaes, omul care a descoperit-o. Mai mult, într-un interviu acordat celor de la WTA, Daria recunoștea că unul dintre modelele sale este belgianca, cvatruplă campioană de Mare Șlem.
Kasatkina

Vezi aici povestea incredibilă a Dariei Kasatkina!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
atol
atol  •  17 Martie 2018, 13:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  17 Martie 2018, 11:12

FLAMBOAIÁNT, -Ă, flamboaianți, -te, adj. (Despre stilul gotic) Caracterizat prin complicarea, îmbogățirea și delicatețea decorului, ale cărui contururi sugerează forma flăcării. [Pr.: -boa-iant] – Din fr. flamboyant.

ray51
ray51  •  17 Martie 2018, 09:35

Se va juca in prelungiri ! Vad 3 seturi 'flamboaiante'...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează