SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Înţepături blonde » Luminiţa Paul vorbeşte despre lumea din tenisul feminin şi despre rivalităţile dintre jucătoare

:rel:d:bm:GF2E85H1IS501
:rel:d:bm:GF2E85H1IS501

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00 / Actualizat joi, 01 august 2013 17:31

Maria Şarapova iese la atac contra Victoriei Azarenka, ironizînd abandonurile liderului mondial.

Fetele de azi sînt mai agresive. Sau nu, nu acesta e cuvîntul potrivit. Mai degrabă directe. Spun lucrurile fără a le înveli în catifeaua diplomaţiei, nu se feresc să atace şi, în acelaşi timp, au mai puţin loc rezervat pentru prietenii în circuit. E mai multă încrîncenare în zona feminină a tenisului, aici găsim zilnic saluturi reci la fileu şi declaraţii de complezenţă despre adversare. Există şi excepţii, dar nu la ele vreau să mă refer azi. Vreau să mă refer la rivalităţile din teren şi din vorbe.

La începutul anului, Radwanska spunea că ţipetele Mariei Şarapova sînt deranjante, rusoaica replica exact ca un retur al ei care vine pe centrul rachetei: "Oare nu trebuia să fie deja în Polonia?". Eliminată, adică, din turneu, cu mofturile ei cu tot. O lună-două mai tîrziu, aceeaşi Radwanska, pe care nu o vezi scoţînd o vorbă cînd joacă, mărturisea că şi-a pierdut respectul pentru Azarenka, după ce aceasta lăsase impresia că e accidentată. Însă cîştigase meciul. Bielorusa nu s-a folosit de conferinţe de presă pentru a oferi un răspuns, doar că la următoarea întîlnire directă a fost aproape de o victorie cu 6-0, 6-0, atît de îndîrjit a jucat.

Acum Şarapova e cea care împunge cu lancea cuvintelor. Ce s-a întîmplat? Azarenka a cîştigat un meci la Roma, apoi a declarat forfait, invocînd o accidentare la umăr. Numărul unu mondial a pomenit pe twitter de regulile WTA, foarte restrictive cu jucătoarele de Top 10, care au obligativitatea de la participa la evenimentele mari. Alternativa e să pierzi puncte sau să plăteşti o amendă pentru retragere în ultimul moment, asta dacă nu te prezinţi la faţa locului pentru a anunţa public ce s-a întîmplat.

Ce crede Maria? "Probabil că ea e accidentată mai mult decît oricare altă jucătoare şi totuşi e numărul unu şi joacă programul complet. Anul trecut a avut mai multe abandonuri decît oricine, deşi uneori o vezi antrenîndu-se la două zile după ce s-a retras dintr-un meci. Eu, una, pun sănătatea pe primul loc, indiferent dacă problema e mai mică sau mai mare. Prefer să pierd puncte sau bani decît să mă pun în pericol". Mda, mai direct de atît imposibil. În 2011, Vika a avut accidentări la şold, cot, coapsă, mînă, umăr şi picior, iar anul acesta la gleznă şi umăr. Are însă şi 7 turnee cîştigate în această perioadă, faţă de cele 3 ale Mariei.

Între timp, Serena Williams găseşte timp şi disponibilitate de a o îmbrăţişa pe Flavia Pennetta la fileu, după ce italianca abandonase, accidentată la încheietură. Cumpăna pe care a avut-o americanca anul trecut i-a modificat perspectiva asupra vieţii, i-a arătat că generozitatea nu costă. O morală simplă, atît de simplă încît pare ireală. Aşa că abia aştept următoarea confruntare Şarapova-Azarenka. Pe cine pariaţi?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
antineutrino
antineutrino  •  21 Mai 2012, 05:23

O sa pariez pe m*a-ta!!!Si pe faptul ca toti admiratorii de c*iori o sa ramana cu obiectu' muncii-n mana!!!Nu de alta,da' brontozaurele alea doua,surorile " barbat-bine",nemancatele alea care nu se mai satura de bani si evident sa se faca de ras prin comportamentul lor agresiv si arogant,n-or sa mai faca multe capuse prin circuit!Locul lor e la muzeu,sa le mai lase si pe altele sa scrie istoria!Daca n-ai inteligenta sa te retragi la timp,timpul se va dovedi neindurator.Or fi fost bune ele intr-o vreme,insa acum nu fac altceva decat sa se agate.Si e un spectacol demn de mila,dezgustator chiar,sa le vezi cum inca mai trag de ciolan cu o gura lipsita de colti,care nu mai sperie pe ni

lateral
lateral  •  20 Mai 2012, 17:06

Asta se intampla de cand estul Europei a pus mana pe pe top 10...

iuli_23
iuli_23  •  20 Mai 2012, 13:05

Ce lidera de conjunctura a fost Vika? I-a dat 12-4 Sharapovei in finala de la Australian Open. Halal lidera wta, trebuia 12-2 sau 12-3 ca sa fie pe bune... Si btw, ce o intereseaza pe Sharapova ca se retrage Vika? Este totusi clar ca retragerea de aici de la Roma a fost doar pentru ca jucase prea mult in ultima perioada...Multe jucatoare procedeaza asa...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează