SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA

INTERVIU Alexandra Dulgheru a câștigat un nou titlu, după accidentările suferite: "De data asta, fizicul a rezistat"

Foto: Facebook Martin Vilar
Foto: Facebook Martin Vilar

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2017 13:08

Alexandra Dulgheru (28 de ani) a ajuns duminică la 12 trofee câștigate, la simplu, după ce s-a impus în turneul ITF de 25.000 de dolari de la Montpellier. "Piti" a întâlnit-o în ultimul act pe reprezentanta gazdelor, Sherazad Reix, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2.

Alexandra a revenit pe teren după ce în iulie 2016 a suferit o a doua operație la genunchi și a stat o bună perioadă de timp pe tușă. A ajuns pe locul 514 WTA, dar după actualizarea de săptămâna viitoare a clasamentului jucătoarea noastră va intra în top 400.

- Felicitări, Alexandra! Cum e să câștigi un nou trofeu după o pauză destul de lungă?
- Este un sentiment plăcut să câștig iar un turneu, chiar și ITF, după această pauză. Mă bucură cel mai mult faptul că am ținut 7 meciuri consecutive pe o căldură mare. Fizicul a fost mai rezistent și am ținut un nivel bun de joc chiar dacă eram obosită.

- Cu accidentarea de la genunchi cum mai e?
- Genunchiul merge spre bine. Până acum am mai avut câteva jene normale, dar totul e în grafic. Trebuie să-l monitorizez în continuare și să văd cum reacționează mai departe.

- Accidentările te-au făcut să-ți schimbi în vreun fel stilul de joc, tehnica?
- E normal ca după accidentări grave să se schimbe lucrurile tehnice. Mereu discut cu antrenorul ce ar fi bine să modific pentru a-mi face jocul mai ușor, ca să nu ajung să mă reaccidentez. Sau în funcție de cum mă simt după o operație, văd ce îmi permite corpul să fac și atunci trebuie îmbunătățite alte arme. Nu este un proces ușor, dar unele schimbări, chiar dacă nu-mi plac la început, sunt necesare.

- Crezi că ai fi pregătită să faci parte din nou din echipa de Fed Cup a României?
- Pentru Fed Cup sunt mereu pregătită să joc. Acum forma mea fizică este mai bună și pot să joc oricând într-o nouă confruntare.

- Ce turnee urmează pentru tine?
- Am în plan alte câteva turnee ITF pentru că nu-mi permite clasamentul încă să joc în turnee WTA. O să folosesc clasamentul protejat la turneul WTA de la București, dar probabil și în cel de la Bastad (Suedia). Nu cred că voi primi un wild-card la turneul de la București.

26 WTA a fost cea mai bună clasare a Alexandrei Dulgheru și se întâmpla în urmă cu șase ani

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează