SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Interviu cu geniul din spatele Serenei, Patrick Mouratoglou: "Sper că Halep va câștiga un Grand Slam. Nu trofeele m-au bucurat cu Serena"

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de , - Publicat duminica, 28 mai 2017 15:22

Patrick Mouratoglou este una dintre cele mai cunoscute figuri ale tensului. Alături de Serena Williams, francezul a reușit să scrie istorie, așa cum și-a propus la începutul colaborării lor în 2012.

Dar viața fiului de industriaș grec și mamă franțuzoaică nu a început atunci, iar drumul său a fost unul lung și plin de obstacole.

De aceea a pus toată experiența sa în filele unei cărți care anul acesta a fost tradusă și în România de editura Publica. De ce a făcut acest lucru?

"Am scris cartea după ce editura Flammarion, cea mai mare din Franța, mi-a propus. S-au gândit că e o idee bună să-mi împărtășesc experiențele de viață, cum am devenit dintr-un copil foarte slab, fragil, timid, bolnăvicios și firav ceea ce sunt astăzi, cum mi-am atins toate visurile și cum i-am inspirat pe unii dintre cei mai buni jucători de tenis. Au crezut că această călătorie a mea va fi interesantă și motivațională pentru alți oameni". 

- În carte spuneți că alături de Serena v-ați propus să scrieți istorie. Totuși, care trofeu de Mare Șlem v-a făcut să simțiți că acest obiectiv a fost atins?
-Nu de un trofeu sunt cel mai mândru din toată colaborarea mea cu Serena, ci de faptul că a reușit să revină pe prima poziția în ierarhia mondială și a reușit să se mențină acolo timp de trei ani și jumătate, un lucru pe care nu-l reușise în trecut. Cea mai lungă perioadă fiind de doar un an.

- Cum ați caracteriza în câteva cuvinte tot ce ați realizat alături de Serena? Cum vă simțiți acum, mai ales că este primul turneu de Mare Șlem fără ea după atâția ani împreună?

- Niciodată nu mă uit înapoi la ce am realizat. Mi se pare mai interesant să mă concentrez pe ce vreau să realizez în continuare și cum o să fac acest lucru decât să privesc în urmă. Sunt împăcat cu tot ce mi se întâmplă. Aceasta este viața și există mereu ceva pozitiv de extras din toate întâmplările care vin. O să am mai mult timp pentru TV și îmi place la nebunie. Evident că îmi va lipsi să fiu alături de ea, că nu voi mai vâna titlul, dar ea va reveni și mai motivată și e un lucru pe care îl aștept cu nerăbdare.

Ce ai observat și scris în notițele tale despre Simona Halep?
- Probabil am scris multe lucruri pe care le țin doar pentru mine. Dar pot spune că e o jucătoare nemaipomenită și că merită să câștige un trofeu de Mare Șlem. Sper că o va face în timpul în care Serena e însărcinată, ca să pot să mă bucur pentru ea, pentru că Serena se va întoarce, și atunci numai pe ea o voi susține.

Interviul complet cu antrenorul Serenei va fi publicat în Gazeta Sporturilor din această săptămână. Nu îl rata, mergi la chioșcuri!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  29 Mai 2017, 09:13

Ce spune acest antrenor este de bun simt. Acest lucru l-am reflectat in comentariile mele de acum 2 luni. Lipsa Serenei si a Mariei este un moment extrem de prielnic pentru Simona. Daca nu acum, atunci cand?

catalynn
catalynn  •  29 Mai 2017, 01:20
Postat de indolentu pe 28 Mai 2017, 20:58

bine ba covalact da spune ne si noua cind joaca babos si ce loc mondial ie?

Tare asta cu Covalact! Prea bun, prea ca tara! :-))))

indolentu
indolentu  •  28 Mai 2017, 20:58
Postat de tihi pe 28 Mai 2017, 18:31

Halep nu este o jucatoare de top,doar ocupa un loconorabil cu noroc..In cei 10 ani de tenis nu a castigat nici un grand slam . Kerber in ciuda esecului,este mult peste Halep. Nu va bucurati,ca urmeaa si Helep la eliminare rusinoasa!!!

bine ba covalact da spune ne si noua cind joaca babos si ce loc mondial ie?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează