SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Interviu cu omul care stă zi de zi cu Simona Halep! Wim Fissette dezvăluie cîteva secrete ale numărului 3 WTA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 iulie 2014 20:51

Antrenorul Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a acordat un amplu interviu site-ului oficial al WTA, în care a vorbit despre perioada petrecută alături de sportiva noastră şi care e obiectivul pe termen scurt. 

Site WTA: Cum e să lucrezi alături de Simona Halep! Ce aţi reuşit pînă acum?
- Am fost sunat înainte de Australian Open. Am fost încîntat să lucrez cu Simona, pentru că îi cunoştean potenţialul. Prima oară am vorbit despre emoţiile pe care le-a avut în timpul meciului din sferturile de finală. Ăsta a fost un punct de plecare. Ea juca bine, dar avea nevoie de încredere în momente decisive la un Grand Slam. A cîştigat apoi la Doha, a ajuns în semifinale la Indian Wells, iar apoi finale la Madrid şi Paris. Totul a fost despre cum să ajungă la nivelul următor. Oricum, ea îşi îmbunătăţeşte jocul şi e din ce în ce mai constantă.

- Simona juca bine şi înainte. Cum ai reuşit să laşi lucrurile bune şi doar să aduci altele mai bune?
- Dacă ajungi să cîştigi 6 titluri într-un an înseamnă că eşti jucător mare. Aici vorbim doar despre detalii. Unele vin cu încrederea, astfel că aici am avut eu de lucrat. Cum să o fac să aibă încredere. Se poate vedea cîtă încredere are ea. La începutul anului obicetivul ei era să rămînă în top 20. Dar acum e numărul 3. Nu credea aşa ceva la începutul anului. Dar acum crede din ce în ce mai mult. Îşi merită din plin locul.

- Dar acum cum îi stabileşti micile obiective, avînd în vedere că este la acest nivel.
- Noi nu vorbim despre rezultate, ci despre cum să îşi îmbunătăţească jocul. Rezultatele vin de la sine. Nu le poţi controla, dar putem face ca jocul să fie cît mai bun.

- Aţi vorbit despre înfrîngerile cu Radwanska şi Kuzneţova?
- Simona e inteligentă şi ea îşi analizează jocul şi în timpul meciului. Dar noi ne aşezăm mereu, facem o analiză. Ea ştie ce să facă, unde să lucreze.

- Ce poţi spune despre pregătirea ei fizică? E criteriul cel mai lăudat.
- E foarte puternică natural, întotdeauna se mişcă bine. Munceşte din greu la pregătirea fizică. Anul ăsta şi-a angajat un antrenor special şi un fizioterapeut. Ştie că trebuie să-şi trateze corpul bine. Dacă se mişcă bine, meciul e ca şi cîştigat.

- Care e cea mai subestimată parte a jocului ei?
- Poate că serviciul. Ea se apără bine, însă şi serviciul e exact. Serveşte din ce în ce mai tare. Ajunge la 105 sau 110 mile pe oră, ceea ce e excelent pentru o fată de talia ei. Poate fi mai agresivă pe serviciul al doilea. Nimeni nu vorbeşte despre cum serveşte, dar o face bine.

- La Roland Garros a ajuns în finală pentru prima dată în carieră. Cum au fost primele zile după înfrîngere?
- A fost un meci mare făcut de Simona. A fost mîndră de jocul ei. Un asemenea efort îţi ia mult şi din energia mentală. Cînd ne-am văzut la 's-Hertonghenbosh mi-am dat seama că e obosită. Dormea şi cîte 14 ore pe zi, corpul îi cerea asta. Nu ne-am atrenat prea mult atunci, avea nevoie de odihnă.

- Care e lucrul care îi ia gîndul Simonei de la tenis?
- Cumpărăturile, mereu e la shopping! Îi place să fie înconjurată de mulţi oameni şi îi tratează bine pe toţi. Cînd luăm pauză, mergem la shopping, luăm o cină drăguţă, cu un desert drăguţ, pentru că îladoră şi nu ne gîndim deloc la tenis.

- Simona spunea că vrea să-şi îmbunătăţească limba engleză? Cum e acum? Comunicaţi în engleză?
- Da, da! Cînd mi-a trimis mail pentru prima dată şi-a cerut scuze pentru engleza ei, dar mi-a zis că vom lucra şi la asta. Engleza ei nu era slabă atunci, dar nu vorbea prea des în afara conferinţelor. Vorbind tot mai mult cu mine, îşi îmbunătăţeşte discursul. Simt că asta o face o persoană mai puternică, îi oferă încredere. Se poate exprima mai bine.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
angeladeva
angeladeva  •  03 Iulie 2014, 09:00

pe acest Eugen 76pan, puteti sa il blocati cu mare drag pe acest mare gunoi al societatii, ....ca sa o jigneasca pe Simona Halep e simplu, atat poate in prostia lui ....mai greu e tratamentul pe care trebuie sa il urmeze ca sa isi mai revina vreodata ...ca din prostie , e clar, nu isi mai revine niciodata s://www.facebook.com/eugen.pan?fref=ts

angeladeva
angeladeva  •  03 Iulie 2014, 08:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Unele gunoaie jignesc cu usurinta munca , rezultatele si performantele acestei fete...lui Eugen 76pan, ii spune o tara intreaga ca se poate impusca in cap, sa se duca naibii, este un mare zero barat, iar dupa ce Simo trece si de Bouchard sa se dea cu capul de pereti pana spunem noi stop, ca nu o sa spunem niciodata...... noi, cei care o sustinem , o felicitam , si care ne bucuram de tot ce face Simo pentru noi, ...suntem foarte, foarte multi....iar un prost ca el chiar nu conteaza...Multa Bafta Simona !!!Comentariul tău...

geov
geov  •  03 Iulie 2014, 08:08

I-mi este greu sa va inteleg -doar rautatea si ura viscerala ca un roman -sau daca vreti un aroman -a reusit in viata va face sa scrieti timpeniile pe care le scrieti. Sa vii de nicaieri sa faci sacrificiile pe care le-a facut ea si familia ei ptr a reusii , sa ai mereu bun simt -vedeti intotdeauna interviurile ei , trezeste in voi doar ura ca ea a reusit iar voi frustratilor nu.Sa fii al 3 lea poate azi sau mine al 2-lea sau chiar de ce nu primul in lume in domeniul tau este un lucru mare si pentru asta RESPECT. Iar voi frustratilor invatati sa munciti, sa va doriti sa fiti intotdeauna tot mai buni ,si poate veti reusii.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează