SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Interviu senzațional cu revenirea anului în circuitul WTA: "Într-un mod perfid, mă făcuse să mă simt un om de nimic, îmi luase bucuria de a trăi. Un cretin!"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2018 16:47

Marion Bartoli (33 de ani) se pregătește de revenirea în circuitul feminin după o pauză de cinci ani, ea intenționând să joace primele meciuri la turneul de la Miami, care se dispută în luna martie.

Până atunci, franțuzoaica continuă să se antreneze și a vorbit pe larg în cotidianul L'Equipe despre coșmarul prin care a trecut în ultimii doi ani, când a fost aproape de moarte.

CONTEXT: În februarie 2016, medicii au descoperit că Bartoli a contactat un virus misterios. "Nici acum nu știu de ce boală am suferit. A fost un virus care nu-mi permitea să mai mănânc nimic. Cu cât trecea timpul, stomacul meu refuza și mai mult mâncarea. Aveam și o reacție ciudată pe suprafața pielii. Nu puteam intra în contact cu lucruri electrice. Nu puteam tasta pe telefon fără mănuși. Doctorii nu sunt siguri de natura acestui virus".

În perioada de convalescență, Bartoli spune că și fostul iubit i-a făcut viața un calvar, jignind-o în repetate rânduri. Jucătoarea de tenis nu îi dezvăluie însă numele în interviul din L'Equipe. 

Iată cele mai tari declarații făcute de Bartoli: 

...despre mesajele pe care le-a primit de când și-a anunțat revenirea:
"Am primit mesaje de la Serena și Monica Seles, mesaje pozitive. Când Serena îți spune că ești o dovadă a curajului, acest lucru este încântător. Același lucru se întâmplă și cu Monica Seles, care a fost idolul meu. Când ea îmi spune: «Tu ești campioană de la Wimbledon, lucru pe care eu nu l-am atins», e excepțional!

Monica m-a sfătuit să nu mă grăbesc. Ea mi-a spus că atunci când s-a întors avea prea multe kilograme în plus, lucru care a dus la accidentări. M-a sfătuit să revin atunci când sunt la greutatea optimă, sfat pe care-l voi urma". 

...despre obsesia greutății:
"Nu mă mai preocupă acest lucru, mai ales după ce mi s-a întâmplat. Privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă. Înainte mă plângeam foarte mult după o zi intensă la antrenamente. Acum mă bucur prin ce trec, mă bucur că mă trezesc în fiecare dimineață, că sunt sănătoasă, că am energie și pot să ajung la finalul zilei. Să mă epuizez în sala de forță și să pierd zece kilograme într-o lună nu e posibil". 

...despre pericolul de a slăbi foarte mult:
"Nu mai e cazul. Pierdusem multe kilograme și înainte de a lua acel virus din cauza fostului meu iubit. Era un cretin. Și din relația cu el am avut de învățat. Din cauza personalității mele am acceptat multe lucruri. Îmi spunea de multe ori că nu e serios și acest fapt m-a distrus complet. Nu vreau să mai trec vreodată printr-o astfel de experiență. Am pierdut kilograme multe, dar în același timp eram slăbită, cu un sistem imunitar la pământ. Apoi am luat un virus din India și mi-a pus capac. Eram deja foarte slabă, dar eu nu vedeam acest lucru"

...despre cum o trata fostul iubit cu care a avut o relație de 18 luni:
"Când m-am retras în 2013 eram foarte fericită, apoi în 2014 l-am întâlnit pe el și în fiecare zi îmi spunea că sunt grasă. În fiecare zi. Când vedea o fată mai slabă pe stradă îmi spunea "Uite, ce slabă și frumoasă e!". E un proces dublu în această revenire. De aceea pun atâta energie și forță în ea.

În primul rând să scap de problemele medicale, să-mi demonstrez mie că indiferent dacă am fost la câțiva centimetri de moarte pot să joc tenis din nou și, în al doilea rând, să trec peste tot ce m-a făcut să mă simt fără valoare.

În fiecare zi, într-un mod perfid, fostul m-a făcut să mă simt o persoană de nimic, vreau să arăt că mă pot ridica din nou. Mi-a luat bucuria de viață, mi-a luat chiar și bucuria de a juca tenis. De fiecare dată când jucam împreună, făcea tot ce e posibil pentru a fi în echipă cu partenerul mai bun și eu cu cel mai slab. Am reușit să scap de această relație, dar mi-a luat timp. Optsprezece luni e o perioadă lungă".

7
a fost cea mai înaltă poziție ocupată de Bartoli, care are în palmares un titlu de Mare Șlem, la Wimbledon în 2013

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
194362334230310
Robert Damian  •  09 Ianuarie 2018, 21:05
Postat de merace pe 09 Ianuarie 2018, 18:52

Marion Bartoli a castigat Wimbledonul in 2013, apoi s-a retras, de aceea putini stiu de ea dintre cei care au auzit de tenis doar odata cu ascensiunea Simonei, inceputa tot din 2013. Eu ma bucur ca revine, cu siguranta va fi o prezenta plina de personalitate in turnee.

Oare???????

observator_federal
observator_federal  •  09 Ianuarie 2018, 20:18

Titlu m-a contrariat la prima vedere, zău că am crezut că este o nuă declarație a lui De Amorim... dar ce amestec să aiba cu WTA? În fine, articolul este interesant însă putea fi exploziv... Dar sigur declarația din titlu nu îi aparține lui De Amorim (sau lui Alibec)?

mandpv964
mandpv964  •  09 Ianuarie 2018, 20:16
Postat de ovidiu_3003 pe 09 Ianuarie 2018, 18:14

India...tara foarte periculoasa...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează