SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Irina Begu, gânduri după eliminarea de la Roland Garros: "Mă doare foarte mult"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 mai 2016 23:00

Irina Begu a vorbit despre parcursul de la Roland Garros din acest an, la finalul meciului pierdut în "optimi" în faţa lui Shelby Rogers (locul 108 WTA).

"Normal că la un moment dat îți trece prin minte, te gândești: pot să ajung în sferturi, pot să fac un rezultat foarte bun însă am încercat cât mai puțin să mă gândesc la acest lucru.

Mă gândesc doar la faptul că acum două-trei luni eram acasă și nu puteam să joc. Acum nu sunt în situația asta. Am jucat extraordinar imediat cum am revenit, am avut turnee foarte bune. Normal că sunt dezamăgită, însă încerc să văd lucrurile pozitiv.

Mă doare foarte mult că am ratat o șansă ca asta, însă dacă ar fi totul perfect n-am mai avea din ce să învățăm", a spus Begu la conferinţa de presă de după meci, conform doartenis.ro.

Irina Begu a pierdut în două seturi în faţa lui Shelby Rogers, 3-6, 4-6 şi a ratat calificare în sferturile de finală ale competiţiei. Prezența în optimi este cea mai bună performanță a Irinei Begu, după ce anul trecut a fost eliminată în turul 3. Pentru această performanță, Irina va primi 430 de puncte WTA și 145.000 de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
mplttev
mplttev  •  30 Mai 2016, 21:05
Postat de Alexandru Gavra pe 30 Mai 2016, 16:23

Felicitari pentru Irina. Cine are ceva de criticat , habar nu are de tenisul de performanta. Informatiile din articolul de referinta sunt incorecte. Premiul Irinei Begu pentru calificarea in primele 16 in anul 2016 este de 173.000 Euro , iar punctajul obtinut este de 240 de puincte.

Dar care este părerea unui specialist ca dumneata? Un simplu bravo nu e deajuns. Singurele lucruri pe care le-ar mai putea îndrepta sunt: 1. eliminarea momentelor când nu este conectată la joc și asta se vede clar uneori cum este ruptă de ceea ce se întâmplă pe teren și 2. jocul la fileu care este foarte deficitar deși joacă preponderent și la dublu. De asemenea, lovitura de atac urmată de venirea la fileu este executată foarte rar, Irina preferând spatele terenului. Asta ar fi mai mult ca o îmbunătățire a tacticii de joc în anumite momente. Adică dacă schimbi tactica trebuie să ai și cu ce s-o schimbi. O altă problemă, nu știe să pună scurte. Îi reușește una din cinci, uitați-vă la înregistrări. Antrenorii ăia ai ei dorm bine noaptea? Văd că pe la televiziunea DIGI sunt omniprezenți. În teren n-o învață nimic.

mplttev
mplttev  •  30 Mai 2016, 20:52
Postat de tesdads pe 30 Mai 2016, 16:16

@mplttev : Rautatea gratuita se mosteneste tot genetic?

N-am spus-o cu răutate. Asta e părerea mea. Să dea Dumnezeu să n-am dreptate, și să intre în primele 20. După părerea mea e o ștachetă prea înaltă.

1032801593478626
Alexandru Gavra  •  30 Mai 2016, 16:23

Felicitari pentru Irina. Cine are ceva de criticat , habar nu are de tenisul de performanta. Informatiile din articolul de referinta sunt incorecte. Premiul Irinei Begu pentru calificarea in primele 16 in anul 2016 este de 173.000 Euro , iar punctajul obtinut este de 240 de puincte.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează