SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

IRINA BEGU - PETRA KVITOVA // Irina Begu, nicio șansă în fața Kvitovei! România rămâne cu o singură jucătoare la Australian Open

Irina Begu la Australian Open // FOTO: Guliver/GettyImages
Irina Begu la Australian Open // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 10:37

Irina Begu (70 WTA) a fost eliminată în turul secund de la Australian Open de cehoaica Petra Kvitova (6 WTA), scor 1-6, 3-6.

Primul set a fost controlat pe toate palierele de cehoaică. Imbatabilă pe primul serviciu, cu 89% dintre puncte câștigate, Kvitova a profitat de căderile Irinei din momentele decisive. Românca a început bine primele trei game-uri, a fost în avantaj, dar a cedat în fața agresiunii continue venite de pe forehandul numărul 6 WTA.

Actul secund a avut o desfășurare diferită, dar același deznodământ. Begu a devenit mai agresivă, a înaintat mai des la fileu și a avut șanse importante de break, în cel mai lung game al partidei, al șaselea. Kvitova
a servit apăsat în momentele critice și a apărat game-ul obținut în debut.

Kvitova va juca în turul următor cu învingătoarea din partida Belinda Bencic (49 WTA) - Yulia Putintseva (39 WTA).

26 de lovituri câștigătoare a oferit Kvitova, față de 11 ale Irinei Begu 

14este cota Petrei Kvitova la câștigarea turneului de la Melbourne

Simona halep, singura româncă rămasă la australian Open

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) este singura jucătoare din România rămasă pe tabloul de simplu feminin. Liderul mondial va juca joi dimineața, în jurul orei 06:00, contra americancei Sofia Kenin (20 de ani, 37 WTA). Detalii AICI

Desfășurarea partidei

3-6, Break, set și meci Kvitova!
3-5, Game Kvitova:
Joc blitz pe serviciul cehoaicei.
3-4, Game Begu:
Cel mai bun joc de serviciu al Irinei! Două puncte au venit în urma unor combinații încântătoare de serviciu-voleu.
2-4, Game Kvitova:
Încă un game ajuns în prelungiri, cu același deznodământ. Irina nu profită de serviciul secund al Kvitovei și cedează sub presiunea loviturilor de forehand. 
2-3, Game Begu:
Joc solid de serviciu al româncei. Agresivă, Irina o împinge pe Kvitova spre erori neforțate necaracteristice.
1-3, Game Kvitova:
Cel mai lung game al partidei, de 10 minute și 32 de secunde, este adjudecat de cehoaică. Ultimele două puncte vin cu lovituri magistrale: un backhand cu două mâini în cross și un as. 
1-1, Game Kvitova:
Cehoaica servește perfect când e în dificultate. 
1-0, Game Begu:
Irina reușește primul să câștige primul game pe propriul serviciu. 

A început setul secund!

1-6, Game și set Kvitova: Petra își procură mingea de închidere a setului cu primul as din meci. Irina punctează, din nou, doar la capitolul erorilor neforțate. Setul de debut se încheie după doar 28 de minute. 
1-5, Break Kvitova:
Accelerația incredibilă din brațul Kvitovei face diferența. Combinația de forehand în lung de linie urmată de forehand în cross îi aduce două puncte ușoare. 
1-4, Break Begu:
Irina simte foarte bine forehand-ul în acest game. Kvitova nu reușește să câștige niciun punct. 
0-4, Break Kvitova:
Game câștigat la 0 pe serviciul româncei. Begu încearcă să fie mai agresivă, urcă la fileu, dar este lobată elegant în două rânduri. Punctul decisiv vine cu o lovitură fulgerătoare de forehand în lung de linie. 
0-3, Game Kvitova:
Begu începe din nou bine, câștigă un raliu de peste 10 lovituri, apoi clachează. Loviturile de lungimi variate ale cehoaicei o destabilizează. 
0-2, Break Kvitova:
Jocul Irinei este contrastant. Se desprinde la 40-15 după un punct splendid, cu o contrascurtă de efect, apoi comite două duble greșeli. 
0-1, Game Kvitova:
Cehoaica se impune la 15, fără mari probleme. Serviciul îi aduce două puncte ușoare. Irina a rezistat bine în celelalte raliuri.

Jucătoarele au ieșit la încălzire! Petra Kvitova servește prima. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
sakamoto
sakamoto  •  16 Ianuarie 2019, 14:56

Diferentza valorica dintre fatuca noastra si Kvitova, este cam tot aceeasi, precum dintre tenisul din Cehia si tenisul din Romania. Sa nu uitam ca valoroasa Kvitova, a cistigat de 2 ori la Wimbledon. Si ca va mai curge multa apa pe Dunare, pina cind o tenismena din Romania, va cistiga la Wimbledon. Irina Begu se apropie cu pasi hotaritzi, de finalul carierei. A trecut prin tenis, precum gisca prin apa. Cum n-a prea pus suflet-nu a prea muncit la antrenamente-nici rezultate n-a avut. Tziriac a spus cu ani in urma:cine n-are talent si munceste bine, ajunge campion. Iar cine are talent si munceste bine, ajunge supercampion. Sanatate maxima!

viomarmi22
viomarmi22  •  16 Ianuarie 2019, 12:26

Era de așteptat ca Irina Begu să nu facă prea mulți pureci în meciul cu Kvitova, atâta timp cât este ciuca bătăilor la orice turneu după un tur, două de jucat în zeflemea ! Lipsa de pregătire al acestei fete se vede din cosmos, după câteva schimburi de mingi, aproape nu mai putea respira și următorul punct îl pierde lamentabil ! Irina Begu fel ca Sorana, deși mult mai dotate fizic decât Simona Halep, nu se pregătesc serios, partea tehnică este în pom și pomul în aer, bubuie mingile doar ca să scape de ele și din cauza loviturilor prea plate, ambele jucătoare nu reușesc să trimită mingea peste fileul ridicat la 0.914m, pentru ele fileul ar trebui să aibă înălțimea de 50 cm !!!

520143398153430
Pavel Radu  •  16 Ianuarie 2019, 11:34

Cum dracu au tras ăștia la sorți meciurile alor noastre ca joaca numai cu fenomene din top 80 ,iar celelalte joaca cu martience ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează