SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Jocul lui Halep, sub lupa lui Țiriac: "De multe ori pierde nejustificat. Kerber e o jucătoare normală, nu are nimic excelent"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2016 19:18

Ion Țiriac a analizat jocul Simonei Halep și consideră că românca ar putea câștiga Turneul Campioanelor, deși are multe momente în care pierde nejustificat.

Simona Halep, locul 4 WTA, a fost învinsă de  Angelique Kerber, locul 1 WTA,  în al doilea meci din grupele Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 4-6, 2-6. Românca este acum pe locul 2 în Grupa Roşie.

"Simona e capabilă să câştige orice şi să piardă orice. E o mare campioană, e în primele 5 din lume, încă se menţine foarte bine. Sigur că ar putea câştiga Turneul Campioanelor. Putea să-l câştige şi acum doi ani, dacă era puţin mai norocoasă, concentrată sau dedicată. Trebuie să o rupă la un moment dat cu Serena, cu Kerber, care e o jucătoare nomală, fără nimic excelent în ea.

Simona aleargă foarte bine, poate să facă progrese enorme în mişcare şi poate să joace cum vrea ea. Dar, deocamdată, face buf fără niciun fel de raţiune a doua zi după ce câştigă 6-1, 6-0. E mare păcat. Din păcate, de multe ori, pierde nejustificat", a afirmat Țiriac la TV Digi Sport.

În primul meci, Halep a învins-o pe Madison Keys (locul 7 WTA), în primul meci de la această ediție a Turneului Campioanelor. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
catalynn
catalynn  •  26 Octombrie 2016, 04:58

Mai exagerează si nea Tiriac asta ... Keber este o Simona cu vreo 5 cm mai înaltă si mai multa stăpânire de sine semn ca are si ceva sânge teuton prin vene. Stilul de joc este acelasi, nu are fizicul necesar pt a bubui mingea la serve dar compensează prin alergatul pe linia de fund de unde iti trimite aproape tot inapoi. In meciul de ieri nu a fost jucătoarea mai buna (a servit mai prost decat Simona iar la lovituri câștigătoare este diferenta e covârșitoare in favoarea Halepei) dar si-a păstrat sângele rece si a reusit sa profite de cele 35 de greseli neforțate ale Simonei lăsând-o sa se bata singura. Fara Sharapova si Serena nu mai exista o alta jucatoare care sa plece favorita.

mutu57
mutu57  •  26 Octombrie 2016, 01:38
Postat de sakamoto pe 26 Octombrie 2016, 00:13

Din pacate Simona noastra serveste slab si foarte slab. Mai mereu in fileu. Returul merge pe mijlocul terenului in racheta adversarei. Nu fortza, nu precizie. Calitatea Simonei? Alearga, alearga si iarasi alearga. Buna la atletism, modesta la tenis. Dar ca sa facem, ca alta mai buna ca dinsa nu avem? Si nici nu vom avea in urmatoarele 4-5 cincinale!

Nu-i chiar asa. Simona a avut mai mult de dublu lovituri castigatoare fata de Kerber (24 - 11). E mai buna decat Kerber (#1 din lume) dar trebuie sa mai limiteze greselile nefortate.

221147084907100
Gabi Chifu  •  26 Octombrie 2016, 00:54

Simona are probleme de concentrare ! Daca va reuși sa se concentreze la punctele cele mai importante va izbuti sa se împuns si intr-un Grand Slam .Serviciul este marea ei problema ! Nici returul nu este de cele mai multe ori bun .De multe ori Simona trimite retururi penibile pe mijloc in ciuda falitului ca adversarele joaca numai cu serviciul 2 ! Plus ca atunci cand adversarele greșesc putin ,le mai ,,ajuta " si ea cu mingi nenumărate in fileu ! Kerber a avut putine greșeli nefortate pentru ca Simona a acaparat acest capitol !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează