SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-MAREA BRITANIE

Johanna Konta despre momentul de vârf al carierei sale: "Viața mea nu s-a schimbat"

Johanna Konta
Johanna Konta

Articol de , , - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 00:00

Johanna Konta, numărul 7 WTA și liderul echipei britanice, își evaluează obiectiv momentul de vârf al carierei.

- Johanna, îți place să joci pe zgură? Unde ai plasa-o în comparație cu alte suprafețe și ce ajustări simți că trebuie să faci în jocul tău?
- De fapt, îmi place, am mai spus-o. Îmi place această schimbare în sezon fiindcă aduce elemente noi, îl face mai interesant. Anul în tenis e destul de lung și orice schimbare îl înviorează. În ceea ce privește adaptarea jocului meu, întotdeauna caut să-mi aduc forța pe teren și, evident, lucrul care trebuie imediat adaptat este deplasarea, trebuie să aluneci mai mult. Abia aștept însă să încep meciurile pe zgură sezonul acesta, vreau să acumulez mai multă experiență pe această suprafață pentru că, probabil, în ultimii doi ani, am strâns mai multă pe hard. Cred totuși că e doar o chestiune de timp și vreau să adun cât mai multe meciuri posibil anul acesta pe zgură.

- S-au întâmplat multe lucruri bune pentru tine recent: ai ajuns în Top 10, ai câștigat un turneu mare, la Miami, lucrezi cu un antrenor nou, Wim Fissette. Ce a adus el nou în jocul tău și cum s-a schimbat viața ta după aceste realizări?
- Sincer, nu cred că viața mea s-a schimbat foarte mult. Sunt în continuare o iubitoare a sportului, a muncii pe care o fac și sunt fericită cu asta. Cu parteneriatul pe care am reușit să-l creăm, cu atmosfera de la echipa mea, sunt mulți oameni acolo care mă ajută să scot ce e mai bun în mine. Ceea ce le cer celor care lucrează cu mine e să mă sprijine să dau ce am mai bun pentru că asta pretind și eu de la mine. Sper că și eu îi determin să dea tot ce pot ei. Una peste alta, cred că facem o treabă foarte bună savurând faptul că muncim din greu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  22 Aprilie 2017, 11:22

O fata cu bun simti,modestie si inteligenta! Este o jucatoare buna cu o educatie adecvata! Ar putea invata de la ea si unele dintre jucatoarele noastre,chiar domnul Nastase,care face comentarii murdare ,rasiste si suburbane la adresa unor sportive,cea ce face sa piarda si din popularitate si din notorietate ! Felicitari Johanna!!

1581870215401957
Andronic Popovici  •  22 Aprilie 2017, 10:19

cat bun simt in raspunsuri ,fara floricele si individualizari ale persoanei solicitate de redactor ,stiind ca asta urmarea ,stie el de ce .Bravo fatuca ,dar sa nu te superi ,daca e Brexit de ce sa nu fie si in Cupa.

887888274661367
Pompiliu Bota  •  22 Aprilie 2017, 09:23

De fapt nu a spus nimic; trebuia intrebata de parintii unguri din Satu Mare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează