SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Lecție de tenis! Simona Halep a jucat PERFECT și și-a umilit adversara după o oră de joc

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iunie 2017 08:50

Simona Halep (4 WTA) a învins-o pentru prima dată pe zgură pe Carla Suarez Navarro (23 WTA), 6-1, 6-1, și e în ”sferturi” la Paris. În runda următoare, Halep se va duela cu Elina Svitolina.

Camera se întoarce și pe sticlă se vede un smiley desenat cu marker negru, sub autograful simplu. Simona. Se înalță pe vârfuri ca să ajungă să semneze, cu prosopul alb așezat pe umeri și geanta roșie cu rachete cântărind acum parcă doar 10 grame. Un zâmbet după fiecare victorie, meci după meci, zi după zi. Nu au fost identice, dar au avut puncte comune, iar cel mai important e finalul. Izbânda. Încă un tur depășit.

Zâmbetul se lărgește la interviul cu Alex Corretja. Spaniolul, de două ori finalist la Roland Garros, suferă demn. Încă o compatrioată a sa a ieșit din turneu, însă întrebările sunt pentru Halep, învingătoarea. Interesante, țintite. Ea răspunde fericită, dintr-o dată e ca o fetiță în fața unei vitrine cu dulciuri. Se strecoară spre tunelul care asigură ieșirea de pe Arena Philippe Chatrier. În fine, poate să respire liber. E din nou în sferturi de finală la Roland Garros, turneul de Mare Șlem cel mai drag ei.

Respect reciproc

Același zâmbet pe care l-a reținut la finalul meciului, când se îndrepta spre fileu pentru a-i strânge mâna Carlei. Din respectul pe care i-l poartă și care e împărtășit. Schimbă un sărut pe obraz și cîteva cuvinte. Ambele știu cum au stat lucrurile în această confruntare, prima câștigată de româncă pe zgură în fața ibericei. Mai târziu, în fața presei proprii, Suarez Navarro rezumă totul în câteva vorbe. "Ha hecho un partido inmejorable". Nu există echivalent în română de un singur cuvânt, dar sensul e clar: "A făcut un meci imposibil de îmbunătățit". Simona.

A ieșit pe teren la prima oră de joc a zilei și, după 3 puncte pierdute, s-a limpezit total și definitiv. De atunci, din primul game, și-a fixat reperele și a jucat cu inspirație și disciplină. Fiecare schimb de mingi câștigat a avut o mică poveste, aceea a construcției și a execuției de nivel înalt, repetată o dată, și încă o dată și tot așa, până când pe tabelă a apărut 6-1 în favoarea ei.

Indiferent că a fost vorba de unghiurile găsite, de mingile urmărite la fileu cu voleuri drive, de schimbările inteligente de direcție, totul a fost acolo, desenat cu precizie și îndârjire pozitivă. A avut ceva parcă din acel elan pe care îl arată pe teren compatriotul spaniolei, Rafa Nadal: neobosită, minge după minge, sufocându-și adversara și obligând-o să greșească sau să se predea. Și reluând totul de la capăt după câte o eroare, cu frustrarea ținută în frâu, urmărind scopul principal.

A jucat ce a trebuit

"Cred că am jucat cel mai bun meci al meu contra Carlei, ceea ce e dificil de făcut, mereu e greu cu ea. Mai ales că pe zgură nu câștigasem niciodată. Cred că am jucat exact ceea ce a trebuit", a împărtășit Halep pe scurt primele impresii de azi. Pentru că și setul secund a fost autoritar, cu o mică scăpare la început, când Suarez a recuperat breakul și a făcut 1-1. În continuare, Simona a schimbat ceva tactic, adaptându-se rapid cu mingi mai centrale. Până când a pus iar stăpânire pe joc. Definitiv. Încă un 6-1.

Carla privește realist înapoi, doar cu un strop de jind. "Meciul s-ar fi schimbat dacă aș fi reușit să câștig primul game. Să fii condus cu 3-0 e dur, e diferit de 2-1. Dar asta e, ea a jucat grozav, a livrat lovitură după lovitură, cu consistență. Eu am fost mereu în urmă. Pedalam în gol pe teren". Nu privește în gol, ci doar puțin în jos, câteva clipe. Mai târziu, Simona își transportă zâmbetul și la conferința de presă. Strălucește. "Sunt mulțumită de felul în care am jucat. A fost un joc complet. Lungimea mingii. De asemenea, am trimis puțin mai înalt, știam că e potrivit contra ei. Am atacat, nu am stat prea departe de linia de fund, am deschis terenul și am servit destul de bine".

Fix o oră de joc și un buchet de zâmbete după. Niciun set pierdut până acum în turneu. Glezna rezistă, mintea e clară și ascuțită, brațul relaxat. "Mă simt încrezătoare. Îmi simt foarte bine jocul. Dar fiecare meci e greu". Abia mâine. Până atunci, un smiley desenat cu marker negru pe cameră. Simona.

"Încă mai simt durere la gleznă la unele mingi, însă nu mă deranjează. Pot să alerg. Nu mă gândesc la ea în timpul punctelor. Sunt Ok fizic"
Simona Halep

"Dacă Simona continuă să joace la acest nivel, e una dintre favoritele la titlu. A demonstrat de-a lungul acestor ani că e printre cele mai bune"
Carla Suarez Navarro

19 lovituri câștigătoare a reușit Simona Halep, față de cele numai 5 ale adversarei

15,2 metri e distanța medie acoperită la fiecare punct, spaniola alergând mai mult, 16,4

"De fiecare când am jucat contra ei, a fost greu. Nu am câștigat niciodată pe zgură. Dar azi am avut un joc de mare calitate. Totul a mers perfect pentru mine.

Am vrut să stau aproape de linia de fund și să iau mingea repede. Totul mi-a ieșit din plin.

Acum o să mă odihnesc puțin și cred că voi mai face un antrenament. Vreau să simt mingea mai bine și să alerg mai mult" Simona Halep

Vezi cum s-a desfășurat meciul:

Simona Halep - Carla Suarez Navarro 6-1, 6-1

MECI Halep: Deși Navarro a fost aproape de câștiga game-ul, Halep a revenit și a făcut încă un break. Astfel, Simona câștigă meciul după o oră de joc,
Game Halep:
Simona este de neoprit. A servit excelent în acest game, fără să îi dea vreo șansă spanioloaicei. A ajuns perfect la fiecare minge și este la un game de victorie
Break Halep:
Românca este tot mai aproape câștiga meciul și de a se califica în sferturi. Simona a reușit încă un break, după ce a dominat game-ul.
Game Halep:
Simona joacă din nou cel mai bun tenis al ei. A revenit la controlul partidei și lovește perfect fiecare minge.
Break Halep:
Simona revine în avantaj. A făcut un nou break după un joc exclent, reușind să o pună în dificultate pe Suarez Navarro.
Game Halep:
Simona pierde primul game în care a servit. Românca a salvat două mingi de break, Suarez Navarro a fructificat-o pe a treia, după o greșeală a româncei
Break Halep:
Simona începe perfect acest set. A făcut break și are un avantaj important. Navarro încearcă să trimită mingea în colțurile terenului, dar Halep se deplasează excelent și lovește foarte bine

A început al doilea set. Suarez Navarro servește prima

SET HALEP: Simona nu a avut nicio emoție în a închide acest set. Românca a servit perfect și a intrat foarte bine în teren, lovind puternic și bine plasat fiecare minge
Game Suarez Navarro:
Simona a greșit câteva lovituri și i-a permis adversarei să câștige primul game al meciului. Românca va servi pentru câștigarea primul set.
Game Halep:
Simona este la un game de câștigare setului. Halep alege mereu cele mai bune lovituri, presează constant, iar spanioloaica pare că nu poate juca la aceeași viteză cu adversara ei, fiind mereu surprinsă.
Break Halep:
Jucătoarea noastră joacă perfect. Simona controlează jocul, este hotărâtă și dictează punctele cu lovituri excelente, fiind mereu în ofensivă.
Game Halep:
Început perfect pentru Simona. Halep își continuă jocul excelent și variază foarte bine loviturile. În plus, românca atacă foarte bine și precis.
Break Halep:
Românca se distanțează. A făcut, după ce a fost condusă cu 30-15. Simona începe bine și a avut lovituri foarte bune când a atacat-o pe Suarez Navarro.
Game Halep:
Simona a început bine meciul. Românca a salvat două mingi de break și a câștigat primul game al partidei.

A început meciul. Simona Halep servește prima

Jucătoarele au ieșit pe teren și fac încălzirea. Meciul va începe în curând

 

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (120)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  06 Iunie 2017, 16:43

Dar îi convine domnului Tolontan că Mircea Badea amenință angajații recte colegii dvs că vine Voiculescu și taie în carne vie...

ray51
ray51  •  06 Iunie 2017, 11:13

Ce titlu de ***. In sport nu exista umilinta nea autorule! Daca ai frustrari, ţine-ţi-le in frau. Nu le varsa in presa pe care o citeste mai mult de o persoana.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1964056510539511
Nicolae Stan  •  06 Iunie 2017, 00:07

Bravo Simona ne mândrim că ești Românca și reprezinți tara noastră ai tot respectul meu și a-ți țin pumnii să ajungi și în finala și acolo să sărbătorim cu succes titlu tău câștigat la Roland garros. Felicitări Încă o data . Viva Simona número uno en Rumanía

Vezi toate comentariile (120)
Comentează