SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Liderul ATP, Rafael Nadal, critici la adresa ITF: "Este o regulă stupidă"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat duminica, 10 septembrie 2017 20:44

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul ATP, consideră "stupidă" interdicția intervenției antrenorilor în timpul meciurilor de tenis, lucru impus la US Open, unde ibericul va disputa diseară finala la simplu.

"Am mai spus-o și în trecut, este cam prostesc să ai un antrenor care este întregul sezon alături de tine și cu care lucrezi zilnic și să nu-i poți vorbi în momentele cele mai importante. După mine, ar fi bine dacă s-ar putea discuta cu antrenorul, chiar dacă nu știu dacă este nevoie ca el să vină pe teren", a subliniat Nadal, care va juca împotriva sud-african Kevin Anderson (31 de ani, locul 32 ATP)a 23-a finală într-un turneu de Mare Șlem, vizând al 16- lea trofeu la 31 de ani.

Intervenția antrenorilor este interzisă pe circuitul masculin, care nu permite nici transmiterea unor sfaturi de la distanță prin semnale ale tehnicienilor. În schimb, din 2007 acest lucru este permis în circuitul feminin între două seturi, cu excepția turneelor de Mare Șlem. Totuși, în timpul calificărilor la US Open anul acesta, coaching-ul a fost autorizat pentru prima oară atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează