SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Bis la Madrid » Turneu fantastic reușit de Sorana Cîrstea: S-a calificat în sferturi » Irina Begu a fost eliminată în turul 3 al turneului de la Madrid

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 14:31

Sorana Cîrstea (nr. 83 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Madrid. Românca a învins-o pe japoneza Misaki Doi (nr. 53 WTA), scor 7-6, 3-6, 6-1.

Românca în vârstă de 27 de ani nu a avut loc pe tabloul extrem de competitiv al turneului de la Madrid, dar a primit un wild card. La fel ca anul trecut.

Ca și în 2016, Sorana Cîrstea a răsplătit încrederea organizatorilor și ieri s-a calificat din nou în sferturi de finale, după ce a trecut de Misaki Doi 7-5, 3-6, 6-1.

Un meci extrem de disputat în care Sorana a trebuit să-și etaleze cele mai contondente lovituri pentru a trece de energica japoneză, cea care ocupă locul 53 în ierarhia mondială.

Sorana se bucură de o perioadă bună pe zgură și este la al doilea sfert de finală consecutiv, după ce a reușit să atingă această fază și în turneul de la Istanbul. Dar cel de la Madrid este cu mult mai valoros, pentru că e o competiție de categorie Premier Mandatory, iar recompensele, atât materiale, cât și în puncte, sunt mult mai mari față de cele din capitala Turciei.

La Istanbul s-a oprit în sferturi, după ce a fost învinsă de Elina Svitolina, și a fost recompensată cu 6175 de dolari și 60 de puncte WTA, în timp ce pentru calificarea în această fază la Madrid, românca și-a asigurat un cec în valoare de 142.000 de dolari.

Mâine, românca va lupta pentru un loc în semifinale cu franțuzoaica Kristina Mladenovici. 

Irina Begu (nr. 36 WTA) a fost eliminată în turul 3 al turneului. Românca a pierdut în 2 seturi, scor 1-6, 5-7, în fața olandezei Kiki Bertens (nr. 19 WTA). 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
timm
timm  •  10 Mai 2017, 20:59

Bravo Sorana. Rusine Sharapova.

merace
merace  •  10 Mai 2017, 20:58

Bravo, Sorana! HAI ROMANIA!

olaru_andrei
olaru_andrei  •  10 Mai 2017, 20:56

bravo Sorana...cresti incet si sigur....in ritmul asta o sa ajungi in top 20 la anu

Vezi toate comentariile (7)
Comentează