SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Tecău și Rojer sunt în finala US Open! Revenire fantastică în fața principalilor favoriți: "Suntem mândri de lupta pe care am dus-o" » Câți bani și-au asigurat

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 18:02

Horia Tecău (32 ani) și Jean Julien Rojer (36 ani), favoriți numărul 12, s-au calificat în finala probei de dublu de la US Open, după ce au trecut de principalii favoriți, Henri Kontinen (27 ani) și John Peers (29 ani), scor 1-6, 7-6, 7-5. În finala de vineri, ora 19:00, se vor duela cu perechea iberică F. Lopez/M. Lopez. 

Primul set a fost la discreția perechii finlandezo-australiene. Foarte siguri la serviciu și atenți în preajma fileului, cei doi au profitat de apatia lui Tecău și Rojer și au închis setul în doar 23 de minute, scor 6-1.

Actul secund a fost unul mult mai echilibrat, Tecău și Rojer ridicându-și mult procentajul primului serviciu și fiind mult mai agresivi la retur. Setul s-a decis la tie-break, scor 7-5, în favoarea favoriților numărul 12. 

Ultimul set a fost un adevărat carusel. Tecău și Rojer au făcut rapid break, însă nu au reușit să îl pastreze. Distanțarea decisivă a avut loc în game-ul cu numărul 11, când Peers a cedat presiunii. 

625.000 $pot câștiga cei doi în cazul unei victorii în finală, având deja asigurat un cec în valoare de 300.000 $

"Ei au început foarte bine meciul. Noi nu am intrat foarte conectați, dar a trebuit să ne revenim. Aveau un serviciu bun, însă ne-am zis că dacă noi vom începe să servim bine, oportunitățile se vor ivi. Ne-am concentrat și așa am reușit să ajungem în tie-break în setul doi. E un sentiment minunat doar să participi la un Grand Slam, cu atât mai mult să ajungi în finală. Pentru asta muncim, asta ne motivează", a declarat Horia imediat după partidă.

"Sunt o pereche puternică. Nu știam că nu au pierdut set până azi, dar am văzut încă din primul set cât de buni sunt. A fost un meci greu, dar suntem mândri de lupta pe care am dus-o. Eram mândri de cum am jucat și dacă pierdeam" - Jean-Julien Rojer

Datorită aceste performanțe, Tecău și Rojer și-au asigurat prezența la Turneul Campionilor de la Londra. 

Tecău este calificat și în semifinalele turneului de dublu mixt, alături de semifinalista de pe tabloul feminin, Coco Vandeweghe. Cei doi vor înfrunta principalii favoriți, perechea neînvinsă, Jamie Murray/Martina Hingis.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
421958121488914
Al Delon  •  08 Septembrie 2017, 19:04

Halep e tot pe locul 2 pentru ca a dat la vasle mai devreme si a facut puncte...e ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

indolentu
indolentu  •  08 Septembrie 2017, 18:03
Postat de 1745flo pe 08 Septembrie 2017, 10:45

Pai nu stii? Halep e ca Chuck Norris!De fiecare data cand o jucătoare ia bătaie de la o alta contracandidata, Halep mai avansează un loc, fara sa joace! Iar daca joaca si pierde își păstrează locul!

si te oftici?: ))))))))

1745flo
1745flo  •  08 Septembrie 2017, 10:45
Postat de catalynn pe 08 Septembrie 2017, 04:34

Venus eliminată, Simonica ramane pe #2, il astept pe expertul de 2 bani tihi sa ne explice cum e posibil asa ceva?! :-)))))

Pai nu stii? Halep e ca Chuck Norris!De fiecare data cand o jucătoare ia bătaie de la o alta contracandidata, Halep mai avansează un loc, fara sa joace! Iar daca joaca si pierde își păstrează locul!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează