SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP // ROMÂNIA - ELVEȚIA 2-0

FED CUP // VIDEO + FOTO România - Elveția 2-0 » Victorii senzaționale pentru Halep și Begu în Cupa Fed! Totul despre meciuri AICI

Foto: Raed Krishan +33   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 17:09

România conduce Elveția cu 2-0 după prima zi, prin victoriile obținute de Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) în fața Viktorijei Golubic (25 de ani, 115 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-1 și de Irina Begu (27 de ani, 38 WTA) contra Timeei Bacsinszky (28 de ani, 46 WTA), scor 6-4, 6-1.

S-au jucat azi: 
Simona Halep (1 WTA) - Viktorija Golubic (115 WTA) 6-3, 1-6, 6-1
Irina Begu (38 WTA) - Timea Bacsinszky (46 WTA) 6-4, 6-1

Programul de duminică:
Simona Halep - Timea Bacsinszky (12:00, Digi Sport 1)
Irina Begu - Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep - Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1)

Irina Begu - Timea Bacsinszky 6-4, 6-1

Irina Begu a început setul sub asaltul loviturilor puternice ale Timeei. Primele două game-uri adjudecate de româncă au venit exclusiv datorită greșelilor neforțate ale elvețiencei. Odată cu înaintarea în meci schimburile s-au lungit, iar Begu a devenit mai agresivă, a fost mai inspirată și a câștigat punctele cheie.

Actul secund a fost un adevărat galop de sănătate. Irina a dictat permanent ritmul întâlnirii, a avut momente în care a îmbinat pragmatismul cu lovituri de o măiestrie desăvârșită, în special volurile drive. Dominată tactic și fizic, Bacsinszky a fost într-o permanentă defensivă.

"Am început mai greu, dar după primele două game-uri am început să simt mai bine mingea. Am respectat indicațiile tactice stabilite înaintea partidei împreună cu staff-ul. Fără suporteri nu aș fi reușit asta. Vreau să vă mulțumesc pentru astmosfera minunată pe care ați creat-o. Este o onoare să joc în fața unui public atât de numeros"
Irina Begu 

Desfășurarea liveTEXT a meciului Begu - Bacsinszky 6-4, 6-1:

6-1, GAME, SET, MECI IRINA BEGU!

5-1, Game Begu! Bacsinszky pare să fi renunțat la această înfruntare și împrăștie loviturile în afara terenului. Irina e la un singur game de a aduce un avantaj de două meciuri României. 

4-1, Break Begu! Irina etalează un tenis excelent, pictează pe teren și se desprinde, cel mai probabil, decisiv. Irina alternează loviturile de rever în cross cu forehand-urile năprasnice. Bacsinszky e într-o permanentă defensivă.

3-1, Game Begu! Forehand-ul Irinei e la cei mai înalți parametri. Irina obține 3 puncte grație loviturilor plate, la care Timea nu găsește răspuns. 

2-1, Break Begu! Irina stă excelent din punct de vedere psihic și salvează 3 mingi de 1-2 ale adversarei. O atacă în permanență pe Bacsinszky, care în ciuda șansei de a trimite două mingi consecutive pe linie la 40-40, își pierde serviciul. 

1-1, Game Begu! Cel mai lung game al întâlnirii. Irina salvează 3 mingi de break, una după lovitura meciului: lovitură în cross cu reverul, urmată de un voleu drive.

0-1, Game Bacsinszky! Elvețianca începe bine și actul secund, fără vreo greșeală neforțată, performanță notabilă dacă privim retrospectiv la primul set. 

A început setul secund!

6-4, Game și set Begu! Primul game la 0 al Irinei vine în momentul oportun. Ajutată și de banda fileului, Begu își adjudecă primul set după 44 de minute.

5-4, Break Begu! Irina o plimbă pe Timea pe tot terenul, variază jocul, și închide game-ul cu o scurtă. Va servi pe adjudecarea primul act!

4-4, Break Bacsinszky! Joc încrâncenat, cu răsturnări de situație. Elvețianca a ratat 4 mingi consecutive de break, dar a rămas lucidă. Ultimele două raliuri le-a dominat tactic, cu mingi înalte, incomode pentru Irina. 

4-3, Break Begu! Irina trece pentru prima dată la conducere, după două schimburi de mare angajament. Și-a procurat prima șansă de break datorită unui forehand spectaculos în lung de linie, iar punctul decisiv a venit după un duel prelungit, presărat cu multe lovituri slice. 

3-3, Game Begu! Irina servește foarte bine, urcă în două rânduri la fileu și termină de fiecare dată punctele cu voleul drive. Irina închide game-ul cu primul as al meciului.

2-3, Game Bacsinszky! Cel mai solid, mai scurt și primul game alb al meciului. 

2-2, Game Begu! Românca își face serviciul pentru prima dată, profitând de erorile, din ce în ce mai dese, făcute de Bacsinszky cu forehand-ul.

1-2, Break Begu! Greșelile neforțate alternează loviturile geniale în jocului Timeei. Dubla greșeală cu care a început game-ul a fost urmată de o "scurtă" impecabilă. Irina lovește mai puternic decât în primele minute ale jocului și punctează pe tabelă. 

0-2, Break Bacsinszky! Game dominat de greșelile neforțate ale ambelor jucătoare. Bacsinszky își păstrează calmul și închide game-ul la 30, după o minge simplă trimisă de Begu în fileu.

0-1, Game Bacsinszky! Elvețianca a controlat game-ul, fiind autoarea tuturor punctelor. A început cu un as și a continuat cu un forehand bun în lung de linie. Singura minge câștigată de Begu a venit după o dublă-greșeală.

A început partida! Bacsinszky servește prima.

Halep, victorie cu emoții

Simona Halep s-a impus cu emoții în primul meci al confruntării România - Elveția din Fed Cup. Liderul mondial a câștigat în trei seturi în fața Viktorijei Golubic, scor 6-3, 1-6, 6-1 după un meci care a durat o oră și 47 de minute.

Partida, prefațată de momente superbe, s-a dovedit a fi mult mai dificilă pentru Simona decât oricine s-ar fi așteptat. Golubic a început tare, a condus cu 3-1, profitând de un start greoi al jucătoarei noastre. Totuși, Halep a revenit și nu a mai cedat niciun game până la finalul setului.

Setul doi a adus însă o cădere complet neașteptată a Simonei Halep, sufocată de jocul extrem de agresiv al numărului 115 WTA. Golubic a livrat cu o lejeritate dezarmantă numeroase forehand-uri și backhand-uri, la care Simona nu a găsit răspuns. A fost 6-1 pentru Golubic, iar zbuciumul publicului din Cluj începea să-și piardă din intensitate.

Golubic a mai menținut același ritm al jocului doar în primele două game-uri din decisiv. Simona și-a adus aminte că e pe primul loc în clasament, și-a impus jocul de regularitate, iar experiența superioară și-a spus cuvântul. Elvețianca nu a mai găsit cheia prin care să blocheze jocul Simonei, cumva descătușat după bezna din setul secund.

Simona s-a impus cu 6-1, a adus primul punct României, iar acum așteaptă meciul Irinei Begu cu Timea Bacszinsky.

  • Toate meciurile de la Fed Cup pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Simona Halep - Viktorija Golubic 6-3, 1-6, 6-1

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

6-1, Game, Set, Meci, Halep! Jucătoarea noastră revine superb de la 0-30 și nu o iartă pe Golubic, închizând partida la prima minge de meci. România conduce Elveția cu 1-0!
5-1, Break Halep! Românca reușește să câștige din  nou pe serviciul Viktorijei Golubic. Simona va servi pentru a închide meciul
4-1, Game Halep! Simona reușește să rămână concentrată, stă bine în schimburi și își face serviciul, ducând România mai aproape de victorie 
3-1, Game Golubic! Elvețianca nu cedează și reușește un game bun, care micșorează diferența dintre ea și Halep
3-0, Game Halep! Simona face uitat jocul modest din setul secund. Românca reușește câteva puncte senzaționale în setul secund, izbutind să se distanțeze la 3-0. Încă 3 game-uri despart România de adjudecarea primului punct din confruntarea cu Elveția
2-0, Break Halep: Tenis de înaltă calitate în primul meci al confruntării România - Elveția: Golubic a salvat într-o manieră entuziasmantă o minge de break a Simonei, lovind un forehand năprasnic în lung de linie. Apoi, Halep a contracarat printr-un pasing de toată frumusețea, însă și cea de-a doua minge de break a fost anihilată supebr de Golubic. Elvețianca nu a mai rezistat la cea de-a treia oportunitate de break a Simonei, care preia conducerea și este ovaționată de inimosul public clujean


1-0, Game Halep! Simona câștigă, nu fără emoții, primul game al decisivului. Halep a gestionat bine momentul de la 30-30 și, ajutată de serviciu, preia conducerea în setul 3

A început decisivul, Simona Halep este la serviciu!

1-6, Game, Set Golubic! Elvețianca reușește să câștige într-o manieră autoritară setul, la 1. Simona Halep a salvat două mingi de set, dar Viktorija nu a cedat inițiativa și a închis manșa după un schimb lung, în urma căruia a forțat-o pe Simona să greșească. Vom avea set decisiv!
1-5, Break Golubic! Elvețianca o surprinde în continuare pe Halep cu agresivitatea jocului său din setul secund. Viktorija reușește un nou break, se distanțează la 5-1, iar soarta setului secund pare pecetluită  pentru jucătoarea noastră. Ceea ce îngrijorează în aceste momente este nivelul jocului Simonei, care pare în repetate rânduri depășită de loviturile plasate ale elvețiencei
1-4, Game Golubic! Elvețianca face în continuare un set secund perfect, câștigă un nou game la zero și se distanțează la 4-1
1-3, Break Golubic! Viktorija reușește să câștige la 0 pe serviciul Simonei, după un game în care a etalat un tenis de o foarte mare calitate. În ciuda clasamentului  modest, locul 115, elvețianca de 25 de ani arată în multe momente un joc extrem de variat, cu care în nu puține rânduri a surprins-o pe Halep


1-2, Game Golubic! Elvețianca se impune la capătul unui game extrem de disputat și preia din nou conducerea în setul secund
1-1, Game Halep! Simona egalează imediat la 1, după un game controlat în totalitate. Din nou, Simona termină cu un as, iar serviciul său arată extrem de bine în aceste momente
0-1, Game Golubic! Elvețianca debutează bine în setul secund și câștigă prima oară după 5 game-uri consecutive ale Simonei

A început setul secund, Golubic servește!

6-3, Game, Set Halep! Simona izbutește cel de-al cincilea game consecutiv și închide primul set superb, cu un as. Jucătoarea noastră dictează în aceste momente ritmul jocului, Golubic nemaireușind să mențină același joc etalat în startul partidei

5-3, Break Halep! Nivelul jocului Simonei e din ce în ce mai solid, iar jucătoarea noastră reușește să se impună la 0 pe serviciul Viktorijei Golubic. Jucătoarea noastră va servi pentru a închide setul
4-3, Game Halep! Jucătoarea noastră preia pentru prima oară avantajul în acest meci, după un alt game intens, în care ambele jucătoare au jucat la parametri înalți


3-3, Break Halep! Simona reușește să-și break-ul înapoi după un game de-a dreptul superb, pigmentat cu mai multe schimburi spectaculoase. Jucătoarea noastră s-a impus la cea de-a două minge de break avută
2-3, Game Halep! Jucătoarea noastră reușește să se impună la 0 pe propriul serviciu, spre deliciul publicului clujean, care întâmpină cu rafale de aplauze fiecare reușită a liderului mondial. Ce atmosferă avem la Cluj!
1-3, Game Golubic! Game impresionant reușit de elvețiancă. Golubic a forțat-o pe Halep să greșească și a părut în controlul tuturor schimburilor
1-2, Game Halep! Simona a făcut un game convingător, în care a servit solid și a început să-și calibreze mult mai bine loviturile. Jucătoarea noastră s-a impus la 15 și a arătat semne pozitive pentru următoarele game-uri
0-2, Game Golubic! Elvețianca își confirmă începutul bun de meci și se impune în primul game jucat pe propriul serviciu. Halep continuă să greșească cu forehand-ul, în timp ce backhand-ul cu o mână al Viktorijei Golubic funcționează la parametri înalți
0-1, Break Golubic! Simona Halep începe temător meciul și își pierde serviciu în game-ul inaugural. Simona a comis 3 erori neforțate, iar Golubic preia conducerea
A început meciul! Simona Halep se află la serviciu!

Cele două jucătoare se află la încălzire, iar partida va începe în scurt timp.
Echipele participă în acest moment la ceremonia de deschidere, într-o atmosferă impresionantă, animată și de coregrafia 3D afișată în momentul intonării imnului. 

Cu 15 minute înainte de startul partidei, tribunele Sălii Polivalente din Cluj sunt arhipline, aproximativ 10.000 de spectatori venind să urmărească meciul Simonei Halep.

Ionuț Lupescu, învins în alegerile pentru șefia Federației de Răzvan Burleanu, se află prezent în tribunele Sălii Polivalente din Cluj.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (50)
ludasmatyi
ludasmatyi  •  22 Aprilie 2018, 09:41

Atmosfera inadmisibila la o competitie de tenis...nationalista mult peste masura....fluieraturi si zgomot infernal...

valyomanyd
valyomanyd  •  21 Aprilie 2018, 23:29
Postat de Ghita Ghee pe 21 Aprilie 2018, 19:45

Titlu.de rasul lumi. victori superbe Halepoanea si Begu.;))) Begu.da .felicitari!!! pecand increzuta de halepoanea sa chinuit cu locul 115...Asta inseamna pt jsp victorie superba a lu.....Mult iubita lor blatista;)))

Am cumparat doi purcelusi sa-i cresc , pe unul îl cheamă Ghiță ! :))

valeri_gazaev
valeri_gazaev  •  21 Aprilie 2018, 19:47
Postat de baruch pe 21 Aprilie 2018, 18:28

este si sorana o jucatoare imensa. bai, nici nu ne dam seama ce norocosi suntem ca avem generatia asta la tenis, in cap cu simona. pai noi o sa mai avem nr. 1 la tenis cand o sa mai castige vreo echipa din romania cupa campionilor. adica mult dupa ce nu o sa mai fim si soarele o sa se raceasca. adica niciodata.

Exagerezi. Uite, avem un prospect . Andreea Amalia Rosca. Recent a castigat un turneu ITF in Antalya. Poate o sa devina o jucatoare buna, in acelasi timp se poate pierde in neant ca multe altele. Pentru mine e o certitudine, cred ca are calitate . E pariul meu. E o fata cu o poveste de viata interesanta, a avut de trecut multe obstacole. Poate ca intr-o zi va reusi sa fie cea mai buna si ea. Visul ei e sa castige la Wimbledon. Cine stie ?....

Vezi toate comentariile (50)
Comentează