SPORTURI  »  TENIS  »  ATP INDIAN WELLS

PeRFect » Federer face un meci sclipitor și îl învinge fără drept de apel pe Nadal în optimile de finală de la Indian Wells

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2017 00:04

La nici două luni de la victoria istorică din finala de la Australian Open, Roger Federer (10 ATP) a obținut un nou succes important în fața mareului său rival, învingându-l pe Rafael Nadal (6 ATP) fără drept de apel în optimile de finală ale Mastersului de la Indian Wells.

Cu amintirea încă proaspătă a succesului uriaș din Australia, elvețianul s-a impus în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat doar o oră și 10 minute.

Federer, cel care în august va împlini 36 ani, a dominat categoric ambele seturi, reușind câte două break-uri în fiecare manșă.

Elvețianul a servit solid și nu și-a pierdut nici măcar o dată serviciul, backhand-ul fiind și el la capacitate maximă, armă cu care Federer a reușit numeroase lovituri direct câștigătoare.

De partea cealaltă a fileului, Nadal a avut un joc slab, lipsit de agresivitate, aspect ce i-a convenit de minune elvețianului, permițându-i să domine ritmul jocului și să-l împingă pe spaniol mult în spatele liniei de fund.

A fost cea de-a 36-a confruntare dintre cei doi titani, Federer reușind să câștige abia al 13-lea meci cu Nadal. Spaniolul conduce în continuare în raportul meciurilor directe, 23-13.

Interesant este faptul că Federer a reușit să se impună pentru prima oară în carieră în trei meciuri consecutive cu Nadal, după ce izbutise să-l mai învigă pe spaniol în precedentele două întâlniri (finala de la Basel din 2015 și finala de la Australian Open din acest an).

Elvețianul, de patru ori triumfător în turneul din California, îl va întâlni în sferturi pe australianul Nick Kyrgios, care a obținut o nouă victorie importantă în fața lui Novak Djokovici, scor 6-4, 7-6.

Desfășurarea liveTEXT a partidei

3-6! Break, Set, Meci Federer! Nadal nu rezistă presiunii dictate de elvețian, iar Federer reușește break-ul care îi asigură victoria și calificarea în sferturile de finală de la Indian Wells

3-5: Game Federer! Elvețianul face un nou game bun și duce scorul la 5-3. Nadal va servi pentru a rămâne în meci

3-4: Game Nadal! Spaniolul își face serviciul, ajutat de patru greșeli neforțate ale lui Federer, și rămâne pentru moment în joc

2-4: Game Federer! Elvețianul își câștigă game-ul la 0, iar soarta partidei pare decisă

2-3: Game Nadal! Cu mici emoții, spaniolul izbutește să-și facă serviciul și să reducă din diferență

1-3: Game Federer! Un nou game solid al elvețianului, care se desprinde și în setul secund

1-2: Break Federer! Roger continuă jocul bun din primul set și câștigă pe serviciul lui Nadal. Elvețianul este cel care dictează ritmul jocului

1-1: Game Federer! Elvețianul răspunde pe măsură și reușește la rândul său un game alb

1-0: Game Nadal! Spaniolul începe bine setul și câștigă primul game la 0

A început setul secund, cu Nadal la serviciu

2-6: Game, Set Federer! Elvețianul își face serviciul la 15 și își trece în cont primul set, după doar 34 minute.
Nadal pare debusolat, fără replică la jocul ofensiv perfect prestat de elvețian

2-5: Game Nadal! Rafa reușește un game bun și rămâne în set, dar Federer va servi pentru a închide manșa

1-5: Game Federer! Elvețianul joacă impecabil și își mărește avantajul de pe tabelă

1-4: Break Federer! Dublu break reușit de elvețian, care se află în controlul total al partidei, Nadal nereușind să găsească până acum un răspuns la loviturile plasate ale lui Federer

1-3: Game Federer! Elvețianul își consolidează avantajul fără mari emoții, câștigâd game-ul la 15

1-2: Game Nadal! Spaniolul face un game solid, adjudecat la 0, și câștigă astfel primul său game din meci

0-2: Game Federer! Roger reușește să-și facă serviciul după un game disputat, în care a și anulat o minge de break a lui Nadal

0-1: Break Federer! Elvețianul câștigă pe serviciul lui Nadal în chiar primul game al meciului

A început meciul. Nadal servește primul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
victor33
victor33  •  16 Martie 2017, 06:47
Postat de dinamo_fan pe 16 Martie 2017, 03:39

Fabulos Federer..joaca mai bine ca acum 10 ani. incredibil cat talent are omul asta..parca fiecare lovitura o da din instinct. Sa ne bucuram de el cat il mai prindem ca joaca si sa le povestim nepotilor de acest maestru al tennisului. Legenda, nimic mai putin.

Seful catedrei de Talent al Universitatii de Valoare din Basel. :) (apropo de "nimic mai mult"). Jos palaria, sefu'. Nu-mi suna in cap decat declaratia lui Willander de anul trecut:"Federer nu o sa mai castige nici un GS, dar el nu stie inca asta" Na, c-a putut. Si straluceste in continuare.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  16 Martie 2017, 03:39

Fabulos Federer..joaca mai bine ca acum 10 ani. incredibil cat talent are omul asta..parca fiecare lovitura o da din instinct. Sa ne bucuram de el cat il mai prindem ca joaca si sa le povestim nepotilor de acest maestru al tennisului. Legenda, nimic mai putin.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează