SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2017

US OPEN 2017. Sloane Stephens o învinge clar pe Madison Keys și devine prima americancă învingătoare din acest mileniu la US Open care nu se numește Williams!

Sloane Stephens // Foto: Reuters +9   FOTO
Sloane Stephens // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 septembrie 2017 00:23

Americanca Sloane Stephens, 83 WTA, a câștigat, în premieră, turneul de la US Open, după ce a dispus în finală de compatrioata Madison Keys, 16 WTA, scor 6-3, 6-0.

Finala nu a stat deloc sub semnul întrebării, Sloane Stephens fiind mult mai stăpână pe emoțiile inerente unui meci de asemenea anvergură. Stephens a obținut breakul la jumătatea primului set și a fructificat oportunitatea, după care a avut un set secund impecabil, în care a sprintat la 4-0 și, după un game dificil pe propriul serviciu, a închis meciul cu un set alb.

A fost locul 957 WTA în august

Născută în Florida, Stephens, 24 de ani, a început anul cu o operație la picior, reușind să se întoarcă în tenisul la nivel înalt abia după Wimbledon. Clasată pe o incredibilă poziție 957 WTA, Sloane a devenit prima jucătoare americană care a câștigat US Open în acest mileniu, în afara surorilor Williams! De altfel, în ceea ce a fost un meci al generațiilor, Stephens a trecut chiar de Venus Williams în semifinale. 

Înainte de US Open, cele mai bune performanțe ale lui Sloane Stephens au avut loc în 2013 (semifinală la Australian Open), an în care a fost remarcată în tot circuitul WTA. "Ceea ce s-a întâmplat în această seară, reprezintă o performanță peste puterile mele de imaginație. Vreau să dedic victoria familiei mele, care a stat lângă mine permanent", a explicat Sloane la final. 

De cealaltă parte, Madison Keys, 22 de ani, care a trecut și ea de o operație complicată la încheietura mâinii, la începutul anului, a avut-o în lojă pe Lindsay Davenport, marea jucătoare americană care o consiliază. Interesant este că ultima jucătoare din Statele Unite care nu se numea Williams și care câștigase US Open era chiar Lindsay Davenport, în 1998. 

Moment emoționant la final

Cele două jucătoare sunt bune prietene. La fileu, la îmbrățișarea de final, Madison Keys a izbucnit în lacrimi, dar câteva minute mai târziu, camerele TV le-au surprins pe cele două râzând, în timp ce vorbeau mascându-și buzele cu un prosop. 

"Sloane este una dintre persoanele mele favorite. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu astăzi, dar ea m-a sprijinit și, dacă aș fi vrut să pierd în fața cuiva, acea persoană era ea. Am avut un an interesant, cu un început dificil, o operație, am avut-o aproape pe mama, care m-a ajutat mult, dar dacă aș fi auzit că ajung finalistă la US Open, aș fi spus doar că sunt foarte mândră de mine" 
Madison Keys

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
mishu_74
mishu_74  •  11 Septembrie 2017, 19:39
Postat de Robert Damian pe 10 Septembrie 2017, 11:11

DECI AVEA DREPTATE RADU BANCIU CAND SPUNEA CA TENISUL FEMININ NU EXISTAIIIIE O PORCARIE,NIMENI NU INTELEGE NIMIC!!!Mama si ce il mai injurau unii !!!!

:)))) Tenisul feminin nu exista doar pt Radu Banciu. In schimb Radu Banciu nu exista pt 99.99% din populatie.

haideusicfr
haideusicfr  •  10 Septembrie 2017, 18:41

Arata de parca ar fi Williams

10207096619672510
Răzvan Anghel  •  10 Septembrie 2017, 15:32

deci am vazut ultimul meci direct Halep- Sloan.. Simona a fost pusa intentionat sa joace cu cel mai tare wild card, sa vada toata lumea ce poate. Daca era pusa sa joace cu Sloan nu stiu daca era in finala de US Open dar sigur azi aveam alt castigator de US Open pentru ca din America jucatoarele ce nu sunt William nu castiga cu ea..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează