SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BEIJING

VIDEO Revanșa perfectă! Halep nu i-a dat nicio șansă Dariei Kasatkina și s-a calificat în premieră în semifinalele de la Beijing

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 07:00

Fără să forțeze, Simona Halep a învins-o clar pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-1 și s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la Beijing. Astfel, românca a făcut încă un pas spre primul loc WTA. În penultimul act o va întâlni pe câștigătoarea duelului Cîrstea - Ostapenko. 

Primul set a fost controlat în totalitate de Simona, căreia nu i-a mai funcționat primul serviciu, însă a surprins-o pe adversară cu un stil total ofensiv.

În ciuda celor 13 greșeli neforțate, a câștigat primul set în doar 35 de minute, set în care rusoaica nu și-a făcut nici măcar o dată serviciul. În setul secund Halep n-a avut nicio emoție și a câștigat și mai lejer, scor 6-1, calificându-se în premieră în semifinalele de la Beijing. 

Totodată, Halep și-a luat revanșa după eșecul de la Wuhan din septembrie, când a pierdut în șaisprezecimile turneului cu Kasatkina, scor 2-6, 1-6. 

Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Sorana Cîrstea în semifinalele turneului, dacă aceasta va trece de Jelena Ostapenko.

În cazul în care va cuceri trofeul, Simona va ajunge numărul 1 WTA.

FINAL SIMONA HALEP - DARIA Kasatkina 6-2 / 6-1

6-1 BREAK HALEP! Simona Halep se califică în semifinalele de la Beijing. 


5-1 GAME HALEP:
Simona își câștigă greu serviciul, având mari emoții, însă acum rusoaica servește pentru a rămâne în meci!


4-1 BREAK HALEP:
Simona continuă marșul spre semifinalele de la Beijing, revenind de la 15-30 în acest game. Câștigă din nou pe serviciul adversarei, care pare să fi abandonat lupta în acest joc în care Halep a arătat rareori semne de slăbiciune. A trecut o oră de când acest meci a început 


3-1 GAME HALEP: 
Fără soluții Kasatkina. Simona își câștigă fără probleme serviciul, rusoaica a încercat din nou o scurtă, însă intenția i-a fost citită de Halep, care imediat a executat-o. I-a venit apoi rândul Simonei să încerce o scurtă, pe care adversara a trimis-o direct afară. Halep a făcut 8 puncte consecutive, însă primul serviciu nu dă încă rezultate
2-1 BREAK HALEP:
Rusoaica a avut 30-0 pe propriul serviciu, însă Simona a ieșit din nou la atac și a reușit în cele din urmă să câștige pe serviciul adversarei. În acest game Halep a revenit în joc cu două lovituri fabuloase, care au surprins-o pe Kastakina
1-1 HALEP:
Simona păstrează intensitatea din primul set, atacă la fiecare minge și nu-i dă niciun moment de respiro adversarei.  Rusoaica nu face decât să aștepte greșeala Simonei. Încearcă și multe mingi scurte, însă Halep nu se mai lasă păcălită și reuștește de cele mai multe ori să le ajungă 


1-0 KASAKINA:
Rusoaica își câștigă greu serviciul, deși Simona a avut minge de break. Are doar 12 puncte din 32 câștigate pe propriul serviciu și un număr de 21 de greșeli neforțate în primul set. Totuși, trece pentru prima dată la conducere în set. Urmează Halep la serviciu 
SETUL 2

Statistica primului set:
halep statistica

6-2 SET HALEP! Kasatkina nu poate controla prea bine atunci când lovește cu dreapta și trimite în multe rânduri în afara terenului. Simona câștigă primul set și e cu un pas în semifinalele turneului de la Beijing. Pentru Simona problemele au fost la rever și primul serviciu, în schimb forehand-ul a funcționat excelent

5-2 BREAK HALEP: Simona câștigă la 0 pe serviciul adversarei, căreia nu-i iese nimic atunci când se află la serviciu. A câștigat doar 7 puncte din 24 până în acest moment pe propriul serviciu. Halep servește acum pentru SET!
4-2 BREAK KASATKINA:
Simona a fost aproape de a-și câștiga din nou serviciul, însă a comis câteva greșeli neforțate și a ajutat-o pe Kasatkina să intre în meci. A fost 40-0 pentru jucătoarea noastră, însă rusoaica a revenit, ajutată și de faptul că Simonei încă nu-i funcționează primul serviciu, așa cum s-a întâmplat la meciul cu Șarapova. 


4-1 BREAK HALEP: 
Simona atacă mult, așteaptă momentul să lovească mai hotărât și reușește al 3-lea break din tot atâtea posibile. Rusoaica nu găsește până în acest moment soluția pentru a o opri pe jucătoarea noastră. Halep a revenit în acest game de la 15-30. 
3-1 GAME HALEP: 
Kasatkina trimite multe mingi înalte, lucru care o incomodează pe Simona până acum. Totuși, atitudinea defensivă o trădează pe rusoaică, iar Halep reușește să se desprindă în acest set. 
2-1 BREAK HALEP:
Început tensionat de meci. Simona pare că se simte mai bine pe serviciul adversarei, care nu e unul deloc puternic. Profită și de cele 3 duble greșeli și reușește al doilea break. 
1-1 BREAK KASTAKINA:
Rusoaica a cedat inițiativa Simonei, care atacă foarte mult, dar greșește destul de ușor. Nici serviciul, care în meciul precedent a mers excelent, nu i-a intrat Simonei până în acest moment. 


1-0 BREAK HALEP:
Simona reușește să câștige pe serviciul adversarei. A început ezitant, făcând două greșeli, însă a revenit rapid. A venit mult la fileu și a forțat-o pe rusoaică să greșească. Simona urmează la serviciu 
SETUL 1: 

***

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
178467799342171
Madeleine CentBilly  •  06 Octombrie 2017, 13:41

BRAVO SIMONA, de 1000 de ri BRAVO!!! Meriti pentru efortul fizic, muna profesionista, dar mai ales pentru maturitatea psihologica.

1701791776714401
Antoneta Borcan  •  06 Octombrie 2017, 11:46

ce dulce e gustul razbunarii!!!urmeaza o alta mare razbunare!HAI SIMONA,acum e momentul sa le inchizi gura tuturor stupizilor ce iti contesta calitatile de mare jucatoare!faptul ca esti spre locul 1 demonstreaza ca esti la ora actuala cea mai buna din lume,daca erau celelalte,ajungeau si ele acolo!meritele tale sint mai presus de ceea ce spun clevetitorii ridicoli!esti si vei ramine mindria noastra,a romanilor adevarati!HAI SUS,SIMONA,POTI!!!

bakunin
bakunin  •  06 Octombrie 2017, 11:04
Postat de Danut Ognean pe 06 Octombrie 2017, 10:17

Felicitări simona!le-ai inchis gura contestatarilor turna de necaz mai ales bakuin si iosif vs 1000 de conturi

Nefericitule, eu o sustin pe Simona de cand a aparut in circuitul WTA :)))))) ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează