SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS

FOTO Regele și La Decima » Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roland Garros, după un parcurs electrizant!

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 iunie 2017 18:47

Rafael Nadal s-a întors! Dacă nu era clar după finala de la Australian Open, ibericul de 31 de ani a lămurit definitiv dubiile cu un parcurs incredibil la Paris, încheiat cu o victorie fulgerătoare în fața lui Stan Wawrinka, 6-2, 6-3 6-1.

"Stanimal" a fost îmblânzit în ultimul act de la Roland Garros. Elvețianul a părut un leu aflat față în față cu un dresor. A încercat tot ce era posibil, însă n-a putut să iasă din jocul impus de Nadal. Ibericul a călcat totul în picioare în drumul spre La Decima, cel de-al zecelea său titlu la Roland Garros! O performanță istorică. Cel de-al  15-lea trofeu de Grand Slam din carieră, unul peste Pete Sampras și trei în urma lui Roger Federer, liderul absolut.

Partida a început echilibrat, însă a fost doar o iluzie. Singura tresărire a lui Wawrinka a venit la 1-1 în primul set. Minge de break pentru elvețian, dar anulată rapid de Nadal. A urmat apoi un adevărat asediu. Elvețianul a salvat patru mingi de break în game-ul următor, dar n-a mai putut opri tăvălugul iberic.

Nadal a atacat cu sânge rece fiecare minge. Până să își dea seama ce l-a lovit, Wawrinka s-a trezit în setul doi cu șapte game-uri consecutive pierdute! Orice a încercat s-a lovit ca de un zid. Nadal făcea punct după punct, în timp ce pentru fiecare lovitură câștigătoare elvețianul trebuia să scoată din mânecă execuții astronomice. Și chiar și atunci existau șanse 50-50 ca mingea să îi fie returnată.

Dacă finalul setului doi a lăsat o urmă de speranță că Wawrinka mai poate intra în meci, Nadal a anulat-o imediat. Rafa s-a văzut cu o mână pe trofeu și a demolat tot. Trei break-uri la care elvețianul n-a mai putut reacționat.

Rafa a dominat categoric turneul. A distrus orice așteptări pentru o finală echilibrat și revine, începând de luni, pe locul 2 în clasamentul ATP. La 31 de ani, Nadal arată că încă poate și încă e flămând după succes. Urmează Wimbledon. :)

”E un moment incredibil pentru mine. Sunt foarte emoționat. Îmi găsesc cu greu cuvintele. Mi-e greu să descriu ce simt când joc aici. Se întâmplă ceva pe terenul acesta. Mi-e imposibil să compar ce e aici cu alte locuri. Nu pot să descriu ce înseamnă să câștig pentru a zecea oară aici. Vreau să îi mulțumesc unchiului meu Toni. Fără el nu aș fi reușit să ajung aici”
Rafael Nadal

35 de game-uria pierdut Nadal la această ediție de Roland Garros, adică o medie de exact 5 pe meci

La Decima

Nadal a devenit primul jucător din era Open care triumfă de zece ori la un turneu de Grand Slam! Pe lângă acest succes, ibericul s-a impus la Paris între 2005 și 2014, mai puțin ediția din 2009. Pentru acest succes, Rafa a fost răsplătit de organizatori cu o replică a trofeului.

3 anitrecuseră de când Nadal nu mai câștigase un trofeu de Grand Slam

2.100.000 €a câștigat Nadal pentru triumful de la Roland Garros

rafa

FINAL Rafael Nadal - Stanislas Wawrinka 6-2/6-3/6-1

6-1: Wawrinka cedează definitiv, iar Nadal câștigă finala mult mai ușor decât se aștepta.

4-1: Nadal nu poate fi oprit! Reușește din nou break-ul pe serviciul lui Wawrinka și se desprinde decisiv în setul 3.

1-0: Wawrinka a mers la cabine în pauză, dar nu-și revine și Nadal face break din primul game al setului cu numărul 3.

Al doilea set

6-3: Wawrinka nu găsește încă soluții să oprească mingile trimise la Nadal. Elvețianul pierde și setul secund și își rupe racheta pe genunchi într-o izbucnire nervoasă înaintea ultimului punct câștigat de iberic.

5-2: Nadal își continuă dominația și are răspuns la toate loviturile expediate de Wawrinka. Elvețianul este nevoit să servească pentru a rămâne în set.

4-1: Un game ceva mai echilibrat pe serviciul spaniolului. Wawrinka a pus presiune și a condus cu 30-15, însă Nadal a revenit și a câștigat pe propriu serviciu.  

3-1: Elvețianul face un game solid pe propriul serviciu și câștigă primul game din acest set.

2-0: Nadal face break-ul devreme, profitând din nou de erorile lui  Wawrinka. Elvețianul și-a pierdut serviciul fără a câștiga vreun punct.

Primul set

După un început echilibrat, în care cei doi au trimis multe mingi la limită și au comis multe erori, spaniolul și-a reglat jocul și a făcut un prim break la 3-2, iar Wawrinka nu a mai reușit să revină. Nadal s-a impus după 44 de minute în primul act.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
ray51
ray51  •  12 Iunie 2017, 14:17

Daca ar fi trebuit sa raspund inainte de inceperea turneului pe cine vad castigator, nu l-as fi nominalizat pe Rafa. Mii de scuze Nadal !

cristealaur1948
cristealaur1948  •  12 Iunie 2017, 03:18

Rafa, cel ,mai tanar jucator care a castigat toate titlurile de Grand Slam. Fara sa fi avut probleme fizice, pe lista cu toate titlurile de Grand Slam n-ar fi fost nici Roger, nici Novak....Vamos Rafa!

mihai231
mihai231  •  11 Iunie 2017, 22:28

Bun revenit.. Rafa, îmi lipseau din capul listei. U de subt.. Ciobalnicii.. Care vb de Djokovic?.. Djokovic cel mai puternic, Djokovic cel mai tare. !.. Aloooo...unde e geniul lui Djokovic? :))) 0...asteptam provincia.. Cel mai mare jucător oe zgura din toate timpurile... Bravo. Rafa..!....si.. Modest..!.. Cred ca Djokovic are puțin treaba cu fetele... :))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează