SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Capăt de linie! După un turneu superb, Sorana Cîrstea pierde în optimi în fața Garbinei Muguruza » Urcă în top 60 după Australian Open

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 00:25

Sorana Cîrstea a pierdut confruntarea din optimi în fața jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, scor 2-6, 3-6.

Românca nu a avut vreo șansă în fața adversarei din această dimineață, fiind depășită la toate capitolele. Muguruza confirmă că este una dintre marile favorite la câștigarea turneului și se califică în sferturi fără să piardă vreun set.

Chiar și așa, Cîrstea a reușit cea mai bună performanță din carieră la Australian Open și va urca în top 60 după această competiție. Cel mai bun rezultat de la un turneu de Mare Șlem este sfertul de finală de la Roland Garros din 2009.

 

3-6: Meci Muguruza. Spanioloaica reușește un nou break și se impune fără mari probleme.

3-4: Game Cîrstea. Este rândul Soranei să salveze mingi de break. Se apropie la un singur game în acest set.

2-4: Game Muguruza. Jucătoarea spaniolă se apropie de o victorie facilă în fața Soranei cu un nou game câștigat fără probleme.

2-3: Game Muguruza și game Cîrstea. Două jocuri la discreție câștigate de cele două jucătoare pe propriul serviciu.

1-2: Break Muguruza. Sorana a avut chiar 40-15 în acest game, dar Garbine arată în aceste momente de ce este una dintre favorite la câștigarea turneului.

1-1: Game Muguruza. Al doilea game consecutiv în care Sorana ratează minge de break. Românca joacă mult mai bine în debutul manșei.

1-0: Game Cîrstea. La fel ca în primul set, Sorana începe bine și conduce pe tabelă după un game solid.

Cum s-a desfășurat primul set:

1-0: Game Cîrstea. Sorana începe perfect meciul cu Muguruza, cu un game câștigat la zero.

1-1: Game Muguruza. A 7-a jucătoare a lumii răspunde imediat cu un răspuns categoric, game tot la zero.

1-3: Break și game Muguruza. Sorana pare că nu face față tăvălugului spaniol. Garbine a făcut break la zero și a câștigat tot la zero pe propriul serviciu, ajungând la 12 puncte consecutive.

1-4: Break Muguruza. Sorana a jucat mai bine și a luat primele două puncte ale game-ului, dar Muguruza a avut o nouă serie excelentă și a reușit breakul.

1-5: Game Muguruza. Jucătoarea spaniolă e dominantă pe propriul serviciu, al treilea game câștigat fără să piardă vreun punct.

2-5: Game Cîrstea. Sorana întrerupe seria de 5 game-uri a spanioloacei, nepermițându-i să obțină setul atât de ușor.

2-6: Set Muguruza. Din păcate, Sorana nu reușește să fructifice primele mingi de break pe care le are în acest meci și pierde setul categoric.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
1035017526604894
Gina Dumitras  •  22 Ianuarie 2017, 20:13

Felicitari Sorana,bravo ține-o tot asa si mai sus că se poate ❤

americanu197
americanu197  •  22 Ianuarie 2017, 14:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sorin965
sorin965  •  22 Ianuarie 2017, 14:07
Postat de idi53 pe 22 Ianuarie 2017, 11:05

FELICITARI SORANA pt ca ai ajuns pana aici!Cu mai multa incredere Sorana ar fi putut si mai mult!Oricum a ajuns mai departe decat Simona ceea care e prea laudata pe nedrept de jurnalistii romani!

Gresesti , Simona e in primele 10 jucatoare ale lumii de foarte mult timp , chiar daca datorita conjuncturilor . Eu cred ca e mare lucru si sa stii sa profiti de conjuncturi . Deocamdata e cea mai buna jucatoare de tenis a ultimilor ani iar pana se va ivi o alta , ea e cea mai buna . Poti contesta toate acestea ? Asa ca de ce nu ar fi laudata de jurnalisti ?

Vezi toate comentariile (57)
Comentează
Close