SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FOTO România a ratat calificarea în semifinalele Fed Cup, după 2-3 la general cu Cehia

Foto: Raed Krishan +39   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2016 20:03

România a ratat calificarea în semifinalele Fed Cup după ce a pierdut meciul decisiv de dublu împotriva Cehiei și scorul final a devenit 2-3 la general. "Tricolorele" vor trebui să joace un baraj pentru rămînerea în grupa mondială. 

Andreea Mitu și Raluca Olaru au făcut echipă la dublu și au fost învinse în meciul decisiv de Karolina Pliskova și Barbora Strycova, scor 2-6, 3-6. 

După prima zi de concurs, România și Cehia se aflau la egalitate, scor 1-1 prin victoriile Monicăi Niculescu, respectiv Karolina Pliskova. Duminică, Halep a învins-o pe Kvitova, locul 9 WTA, scor 6-4, 3-6, 6-3 și a adus echipa noastră în avantaj.

Din păcate, Monica Niculescu a pierdut jocul cu Pliskova, locul 13 WTA, scor 4-6, 6-4, 3-6. Românca ar fi trebuit să joace la dublu, însă s-a simțit epuizată din punct de vedere fizic și a decis să le lase să evolueze pe Olaru și Mitu.

Cehia va juca în semifinale cu Elveția, în timp ce România va trebui să joace un baraj pentru rămînerea în grupa mondială.

Citește mai jos desfășurarea meciurilor de duminică:

liveTEXT Mitu/Olaru - Pliskova/Strycova 2-6 / 3-6

GAME, SET, MECI CEHIA! România ratează calificarea în semifinalele Fed Cup

Game Cehia: Am cîștigat un singur punct pe serviciul cehoaicelor. Urmează un game decisiv

Game România: Raluca Olaru a fost aproape să-și piardă serviciul, însă pe finalul game-ului a revenit și a cîștigat la avantaje

Game Cehia: Returnăm foarte slab, ceea ce ne creează mari probleme. Urmează la serviciu Olaru

Break Cehia: Andreea Mitu și-a pierdut și ea forța din serviciu și Cehia se distanțează. Mai mult, la punctul decisiv românca a comis o dublă greșeală. În acest game din echipa noastră s-a făcut remarcată Raluca Olaru cu un stop-voleu excelent

Game Cehia: Strycova servește bine, însă profită și de greșelile neforțate ale jucătoarelor noastre și ne egalează

Game România: Se joacă de la egal la egal și este clar, cine va face mai puține greșeli neforțate va cîștiga azi. 

Game Cehia: Adversarele noastre cîștigă la 0 fără a lăsa vreo speranță jucătoarelor din România

Game România: Am început bine setul doi și poate acest prim game cîștigat le dă un plus de moral fetelor.

A început setul 2! Andreea Mitu servește!

GAME, SET Cehia! Strycova a încheiat cu un serviciu de aproape 170 de kilometri pe oră și o apropie pe Cehia mai aproape de semifinale

Break Cehia: Serviciul Ralucăi Olaru nu intră deloc! Românca a comis și o dublă greșeală.

Game Cehia: E dificil pe serviciul lui Pliskova și asta s-a văzut și în acest game. Urmează Raluca Olaru la serviciu și putem considera că urmează un game decisiv.

Game România: Andreea Mitu a servit aproape perfect, iar Raluca Olaru a încheiat foarte bine punctele. Acesta-i secretul unui game cîștigat rapid.

Game Cehia: Strycova a pus-o în dificultate în mai multe rînduri pe Raluca Olaru pe care a forțat-o să trimită în afara terenului. În cele din urmă game-ul s-a decis la avantaje.

Break Cehia: Raluca Olaru n-a servit prea bine și în finalul game-ului a încercat un lob, însă mingea a fost în aut.

Game Cehia: Adversarele noastre au cîștigat la 0 pe propriul serviciu, dar acum urmează să servească Olaru.

Game România: Meciul a început echilibrat pe serviciul Andreei Mitu, însă cea care a încheiat game-ul a fost Raluca Olaru de la fileu

A început meciul! Echipa noastră servește prin Andreea Mitu!

Cele 4 jucătoare au ieșit la încălzire!

liveTEXT Monica Niculescu - Karolina Pliskova 4-6, 6-4, 3-6

Game, set, meci! Pliskova încheie meciul cu un as!

Game Niculescu: Monica și-a făcut serviciul și a cîștigat la 0 game-ul în fața lui Pliskova

Game Pliskova: Cehoaica lovește lejer și profită de lipsa de forță a loviturii Monicăi.

Game Niculescu: Monica își face serviciu după o ultimă minge extrem de grea. Jucătoarea noastră e extrem de epuizată din punct de vedere fizic, însă nici Pliskova nu arată mai bine.

Game Pliskova: Jucătoarea din Cehia se desprinde în decisiv, după ce Monica a forțat o lovitură care a iești în afara terenului.

Break Pliskova: Monica face o nouă dublă greșeală și pierde pe propriul serviciu. Românca a ajuns la 6 duble greșeli în acest meci. 

Game Pliskova: Jucătoarea din Cehia își face serviciul, însă nu fără ca Monica să-i creeze probleme

Game Niculescu: Lovituri superbe reușite de Monica. Românca pare să stea mult mai bine fizic decît adversara ei.

Game Pliskova: Jucătoarea din Cehia a cîștigat pe propriul serviciu, însă jocul Monicăi Niculescu este într-o creștere continuă.

A început setul decisiv! Pliskova servește!

GAME, SET NICULESCU: Monica ne face din nou fericiți! Jucătoarea noastră și-a adjudecat setul doi și e foarte aproape să ne ducă în semifinala Fed Cup. Scurtele româncei au fost din nou decisive și în acest final de set.

BREAK FABULOS: Monica nu mai are rival! Jucătoarea din Cehia a fost de-a dreptul umilită pe propriul serviciu. Monica și-a adjudecat game-ul la 0 (ZERO)!

Game Niculescu: Așa cum spuneam în game-ul precedent, se vede o creștere de formă a Monicăi. Chiar dacă a făcut o nouă dublă greșeală, românca s-a impus relativ lejer pe propriul serviciu

Break Niculescu: Monica a început să se miște mai bine pe teren și a profitat de cîteva greșeli ale adversarei. Să sperăm că o va ține așa și ne vom impune fără a mai fi nevoie să jucăm la dubu!

Break Pliskova: Cehoaica profită de erorile neforțate ale Monicăi și face primul break al setului. Pliskova se apropie de cîștigarea meciului, iar duelul România - Cehia s-ar decide în meciul de dublu.

Game Pliskova: După o scurtă de senzație, Niculescu a preluat conducerea în acest game, dar Pliskova a profitat de greșelile româncei, a atacat și a revenit, cîștigînd game-ul.

Game Niculescu: Și Monica își cîștigă greu serviciul, după ce a revenit la de 0-30. Pliskova a făcut din nou greșeli neforțate în acest game și i-a permins Monicăi să egaleze scorul.

Game Pliskova: Cehoaica a avut din nou emoții pe propriul serviciu. Monica a condus cu 30-0, a avut o minge de break, dar Pliskova a revenit și a cîștigat game-ul.

Game Niculescu: Monica egalează scorul, după un game în care Pliskova a comis patru erori neforțate, suficiente pentru a pierde game-ul

Game Pliskova: Cehoaica începe bine setul și își face serviciul, după un game care a durat 9 minute. Karolina a salvat două mingi de break și a reușit să se impună în primul game.

A început setul doi! Pliskova servește prima

SET PLISKOVA: Karolina a forțat pe serviciul Monicăi și reușit să facă încă un break. Cehoaica cîștigă primul set și preia conducerea meciului.

Game Pliskova: Cehoaica servește foarte bine și puternic, punînd-o în dificultate pe Niculescu. Acum, presiunea peste pe româncă, care va servi pentru a rămîne în set.

Game Niculescu: Monica întrerupe seria de game-uri cîștigătoare a Pliskovei, după ce revine de la 15-30. Monica a închis game-ul cu un lob executat perfect peste adversara ei.

Game Pliskova: Karolina trece în avantaj pentru prima dată, după al treilea game cîștigat la rînd. Cehoaica servește foarte puternic și cîștigă game-ul la 0.

Break Pliskova: Cehoiaca și-a dat seama de arma Monicăi, slice-ul de forehand, și joacă foarte mult pe backhand-ul româncei. Cehoaica a pus mai multă presiune și a făcut rebreak-ul.

Game Pliskova: După ce a pierdut primul game în care a servit, Karolina nu a mai avut probleme pe serviciul și se menține aproape de Monica.

Game Niculescu: Românca își face serviciul și cîștigă fără probleme acest game, rămînînd în față.

Game Pliskova: Cehoaica a salvat o minge de break și cîștigă primul game din acest set.

Game Niculescu: Pliskova nu are răspuns la loviturile Monicăi, iar românca își face fără probleme serviciul și face 2-0

Break Niculescu: Monica începe perfect. Forțată de slice-ul româncei, Pliskova greșește, iar Niculescu face break

A început meciul! Pliskova servește prima

Monica Niculescu și Karolina Pliskova au jucat de două ori una împotriva celeilalte, iar românca s-a impus de fiecare dată.

După 2 ore și 10 minute,  Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o pe Petra Kvitova, locul 9 WTA, 6-4, 3-6, 6-3, iar România conduce Cehia în duelul din Fed Cup, scor 2-1.

Halep a început bine meciul și a cîștigat primul set, 6-4, profitînd de greșelile adversarei. În a doua parte, Kvitova și-a îmbunătățit jocul și a pus mai multă presiune pe Halep, reușind să își adjudece setul. 

În setul decisiv, Simona și Petra au mers cap la cap, pînă la scorul de 4-3, cînd românca a făcut break-ul. Halep a urmat la serviciu și s-a impus în meci, ajungînd la trei victorii din trei meciuri contra cehoaicei.

 

Ultima partidă a zilei va fi meciul de dublu, dintre perechile Andreea Mitu(104)/ Ralura Olaru (45 WTA la dublu)  -  Denisa Allertova (59 WTA)/Barbora Strycova (41 WTA).

Vezi aici cum s-a desfășurat meciul
Simona Halep - Petra Kvitova 6-4, 3-6, 6-3

GAME, SET ȘI MECI: Simona Halep reușește să se impună în acest game și cîștigă meciul. România conduce cu 2-1.

Break Halep: Simona riscă în acest game și face break-ul. Halep a forțat la mingea de break și o forțează pe Kvitova să greșească. Halep va servi pentru a cîștiga meciul.

Game Halep: Simona se menține în față în acest set extrem de tensionat și echilibrat. În continuare, Simona profită la maximumu de momentele în care Kvitova greșește. Sala este în picioare, iar fanii fac valuri, simțind momentul prielnic al româncei.

Game Kvitova: După 2 ore de la startul partidei, scorul este din nou egal. În continuare, Simona are probleme la loviturile puternice ale adversarei, care cad la limita terenului.

Game Halep: Petra nu este în apele ei și o ajută pe Halep să treacă în avantaj. Simona trimite foarte exact mingile înapoi, iar Kvitova face foarte multe greșeli.

Break Halep: Imediat după ce a cîștigat pe seriviciul Simonei, Kvitova a pierdut game-ul în care a servit. Cehoaica a greșit din nou în acest game și i-a permis Simonei să cîștige.

Break Kvitova: Simona are din nou probleme pe propriul serviciu. Cehoaica trece în avantaj după ce a făcut primul break din set și preia conducerea.

Game Kvitova: Simona a pus ceva presiune pe serivicul, dar nu a a fost suficient pentru o opri pe Kvitova să egaleze scorul. Cehoaica nu face face la fel de multe greșeli și atacă tot mai des

Game Halep: Simona începe bine acest set și cîștigă game-ul în care a servit. Halep a salvat două mingi de break și preluat conducere setului.

A început setul decisiv. Halep a servit prima

Setul trei întîrzie, pentru că Halep acuză probleme musculare.

SET KVITOVA: Grație unor lovituri puternice și bine plasate, Kvitova salvează trei mingi de break pe care Halep le-a avut. Cehoaica a cîștigat setul la prima șansă pe care a avut-o, iar meciul se va decide în setul trei.

Break Kvitova: Cehoaica își mărește avantajul și va servi pentru set. Petra a profitat de cîteva greșeli și decizii proaste ale Simonei și va servi pentru a egala scorul la seturi.

Game Kvitova: Cehoaica greșește din ce în ce mai puțin, iar Simona nu îi mai pune probleme în game-ul care servește Petra. În plus, cehoaica a început să cîștige tot mai des schimburile lungi de mingi. Punctul decisiv a fost cîștigat după un schimb intens la fileu.

Game Halep: Simona oprește seria foarte bună a adversarei. Halep a început din nou să cîștige punctele importante. 

Game Kvitova: Petra are momente foarte bune de joc și cîștigă al treilea game la rînd, de data aceasta la 0. Este pentru prima dată în setul doi cînd Kvitova conduce.

Break Kvitova: Cehoaica a început să greșească mai puțin și a reușit să recupereze break-ul pierdut. Scorul este din nou egal, după ce Kvitova a pus din nou presiune mare pe serviciul româncei.

Game Kvitova: Petra supraviețuiește unui game dificil și cîștigă prima oară în acest set.

Game Halep: Simona este mult mai relaxată și încrezătoare în jocul ei. Halep joacă foarte bine, exact, în timp ce Kvitova greșește din ce în ce mai mult.

Break Halep: Început perfect pentru Simona! Halep revine de la 0-40, face break și trece în avantaj. Românca a avut cîteva lovituri foarte bune și a profitat de erorile Kvitovei.

A început setul doi. Kvitova este la serviciu.

SET HALEP: După un game în care a salvat două mingi de break, Simona cîștigă setul și preia conducerea acestui meci. Halep a cîștigat punctul decisiv cu mult noroc, mingea fiind oprită de fileu. 

Game Kvitova: Cehoaica salvează o minge de set și rămîne în acest game. Pe final, Petra a intrat mai mult în teren și a pus presiune pe Halep, forțînd-o să facă greșeli. Pe parcursul game-ului, Simona a arătat cîteva semne de nervositate, fiind nemulțumită de loviturile sale.

Game Halep: Simona joacă foarte bine tactic și este motivată. A jucat precis și a forțat-o pe Kvitova să facă greșeli. Chiar dacă nu atacă foarte mult, Halep reușește să cîștige game-ul și este la un game de set.

Game Kvitova: Încă un game cîștigat de Kvitova la 0. Cehoaica a servit cu mult efect și Simona nu a avut forța de a returna eficient și periculos.

Game Halep: Continuă forma foarte bună a Simonei! De data aceasta, Halep a servit mai bine și Kvitova nu a putut să mai atace pe seriviciul Simonei.

Break Halep: Al doilea game consecutiv cîștigat de româncă. Halep și-a îmbunătățit jocul în ultimele momente și o forțează pe Kvitova să greșească multe mingi.

Game Halep: Simona iese învingătoare după un game care a durat șapte minute. Românca a servit din nou fără intensitate, iar Kvitova a pus presiune. Cu toate acestea, cehoaica a greșit mult și a irosit cîteva mingi de break, iar Halep a închis game-ul.

Game Kvitova: Cehoaica ajunge la 8 puncte cîștigate la rînd și cîștigă acest game la 0. După începutul ezitatn, Petra lovește mai bine și atacă mai mult, punîn presiune pe Halep.

Break Kvitova: Petra nu se lasă și revine imediat. Cehoaica a profitat de un servicu foarte slab al româncei și a făcut break la 0. Scorul este din nou egal, 1-1.

Break Halep: Start perfect! Simona începe foarte bine meciul și face break! Românca a alergat foarte mult, a lovit foarte precis și a profitat de greșelile Kvitovei. 

A început meciul. Kvitova servește prima

Jucătoarele au ieșit pe teren și se încălzesc. Meciul va începe în curînd.

 

 

 

 

9 trofeeare Cehia la Fed Cup, dintre care patru în ultimii cinci ani. Cehia a cîștigat ediția din 2015.

Echipa României: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Echipa Cehiei: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA).

Rezultatele de ieri: 

Simnna Halep, locul 3 WTA, a pierdut meciul cu Karolina Pliskova, locul 13 WTA, scor 7-6(4), 4-6, 2-6;

Monica Niculescu (37 WTA) a reușit surpriza și a dus scorul la 1-1, după victoria în două seturi în fața Petrei Kvitova (locul 9 WTA), scor 6-3, 6-4;

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (392)
818700344876389
Nita Ion  •  08 Februarie 2016, 15:01

Karolina Pliskova - Romania 3-2, cu largul concurs al Simonei Halep! Este de preferat ca cineva ,,sa ia notite" despre atitudinea si daruirea Pliskovei!!! Nu se poate comenta mai mult,cine are ochi,sa vada!

catalynn
catalynn  •  08 Februarie 2016, 03:11
Postat de samertx pe 07 Februarie 2016, 21:06

Trebuie să sperăm, avem jucătoare tinere, multe dintre ele în top 100, de ce nu?

Avem in sfarsit o generație de fete deosebite, insa nu-s roboti ... la cate înjurături si-au încasat de la tenismenii de canapea nu m-ar surprinde daca vor renunța sa se mai complice cu meciurile Naționalei.

frankiwild
frankiwild  •  08 Februarie 2016, 00:22

Desigur Halep ne-a demostrat ca nu e chuck norris de multa vreme , ce a fost trist de urmarit in meciul de dublu evolutia R.olaru din cate stiu are ceva vechime si ea in tenis dar asa serve de copil rahitic rar intalnesti , iesiti la un teren de tenis si urmariti oameni la intamplare amatori cu servicii mult mai bune decat ce a arat astazi raluca .. imi pare rau dupa aceasta eliminare doar pentru Monica si Andreea s-a vazut cat suflet au pus in aceasta calificare .. sunt convins ca Andreea cu o alta partenera de joc ar fi facut un meci frumos

Vezi toate comentariile (392)
Comentează