SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

FOTO Victorie de control » Halep e în turul 3 la Roland Garros! Cu cine va juca + declarațiile Simonei după meci

Foto: Reuters +13   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2017 20:28

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o pe nemțoaica Tatjana Maria, locul 102 WTA, scor 6-4, 6-3, și s-a calificat în turul III de la Roland Garros, unde o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina (28 WTA). 

Zilele trec și încrederea revine. Sau se consolidează. Venită la Paris cu dubii din cauza accidentării la gleznă, dar decisă să facă tot ce e posibil pentru a juca, Simona Halep e răsplătită. A trecut un tur, jucând agresiv și alert, a mai trecut de unul azi, în fața unei adversare diferite de cea din prima rundă.

Pe același teren, Arena "Suzanne Lenglen", așteptând ca Andy Murray să înfrângă rezistența vie a slovacului Martin Klizan, românca a intrat mai ezitantă în meci. Își cunoștea oponenta din vremuri îndepărtate, o întâlnire din Spania, din 2009, de la Monzon.

În realitate, mai fusese una, în același an, la Makarska, în Croația. Ambele pe zgură. Simona reținea slice-ul germancei, variația din jocul ei și aprecia că e dificil de jucat împotriva unor astfel de adversare. Cele care întrerup ritmul și surprind.

De atunci însă, multe lucruri s-au schimbat pentru ambele. Azi, s-au întâlnit pe zgura pariziană versiunile lor 2017, cu tot ce înseamnă asta. Iar Halep a controlat chiar și când părea că nu o face, că îi scapă game-urile de serviciu din mână. 5 break-uri au fost în primul set, de la 3-2 la 5-4, însă românca a fost mereu prima care a confiscat serviciul advers.

E acel plus de încredere care vine din rezultatele din sezonul european de zgură, alături de liniștea dată de îmbunătățirea situației gleznei drepte, accidentată în finala de la Roma.

În actul secund, un singur break a fost suficient, iar favorita numărul 3 a închis disputa cu 6-4, 6-3, în o oră și 22 de minute, presărând momente de magie peste o victorie de control și testându-și, încă o dată, cu măsură, deplasarea pe teren. Roland Garros-ul devine din nou pentru ea unul dintre locurile în care senzațiile bune se regăsesc.

Sau se redescoperă, fiindcă Simona le-a avut în aceste ultime luni. De aceea a învins la Madrid, a ajuns în finală la Roma și în semifinale la Stuttgart. De aceea a dorit să nu rateze Parisul: pentru că se pregătise prea bine pentru el.

Urmează însă o adversară dificilă. Încă una. Așa sunt toate, fiecare cu argumentele ei. Daria Kasatkina, rusoaica în vârstă de 20 de ani, care, ca și Halep, a cucerit titlul la junioare la Roland Garros. O jucătoare ambițioasă, talentată, care anul acesta a câștigat primul trofeu WTA al carierei pe zgura verde de la Charleston. S-au mai înfruntat o singură dată, anul trecut, la Miami, pe hard, și Simona s-a impus cu 6-4, 7-5. Miza crește pentru ambele, sâmbătă urmează testul. Dar încă un pas a fost deja făcut. 

23 de lovituri câștigătoare a reușit Simona Halep în meciul de azi, față de cele 18 ale adversarei

19 greșeli neforțate a comis românca, în timp ce Tatjana Maria a făcut mai multe, 24

 În turul 3, Simona o va întâlni pe Daria Kasatkina (28 WTA), 20 de ani, marea speranță a rușilor. Cele două s-au mai întâlnit de-a lungul carierei o singură dată, la Miami, anul trecut, iar Simona a fost cea care s-a impus, 6-3, 7-5.

"Lucrez la atitudinea mea, sunt mulțumită de meciul de azi și sper să fie și mai bine în meciurile următoare", a spus Simona Halep după jocul de astăzi, la Eurosport. 

Desfășurarea liveTEXT A MECIULUI

TATJANA MARIA - SIMONA HALEP 4-6 / 3-6

3-6: GAME! SET! MECI PENTRU SIMONA HALEP!
3-5:
Simona merge perfect și e la doar un game de câștigarea meciului!
3-4:
Tatjana servește și ea foarte bine și câștigă un game!
2-4:
Simona se deplasează foarte bine pe teren și îi dă mari emoții Tatjanei!
2-3:
Tatjana își face și ea serviciul și se apropie de Simona!
1-3: Simona își trece în cont încă un game, însă nemțoaica joacă de la egal la egal cu jucătoarea noastră!
1-2: BREAK!
Simona își adjudecă break-ul după o dublă greșeală a adversarei!
1-1:
În sfârșit Simona face un game foarte bun pe propriul serviciu și îl câștigă fără emoții!
1-0:
Simona a fost foarte aproape să facă break-ul, dar nemțoaica a revenit neașteptat și a câștigat cu greu pe propriul serviciu!
A început setul secund! Tatjana servește prima!

4-6: GAME, SET HALEP! Simonei îi intră bine serviciul și își adjudecă primul set!
4-5: BREAK!
Jocul ambelor jucătoare e imprevizibil. Simona a mai câștigat o dată pe serviciul nemțoaicei.
4-4: RE-BREAK!
Până în acest moment se pare că cine servește e în dezavantaj! Simonei nu-i intră deloc bine mingile pe care le servește și adversara profită.
3-4: BREAK!
Se joacă pe contre! Simona reușește lovituri mai puternice și mai bine plasate și destabilizează jocul adversarei.
3-3: RE-BREAK!
Tatjana reacționează repede și o egalează pe Simona! 
2-3: BREAK!
Simona câștigă pe serviciul adversarei și preia pentru prima dată conducerea în acest meci! 
2-2:
Simona salvează două mingi de break și egalează pe tabela de marcaj după un game lung!
2-1:
Tatjana își face serviciul, dar în jocul Simonei există o problemă. Aceasta face greșeli inexplicabile.
1-1:
Simona produce și ea o greșeală neforțată, dar revine cu un as și egalează!
1-0:
Tatjana a început meciul cu o dublă greșeală, dar a revenit și și-a adjudecat primul game!
A început meciul! Tatjana e la serviciu!

Jucătoarele au ieșit la încălzire!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (59)
tihi
tihi  •  02 Iunie 2017, 13:15

Ce rezultat rasunator....una de pe locul 4 sa castige cu o jucatoare de pe locul 106 WTA ...si inca ceva: Maria conduce duelul cu Halep 2-1 !!

mplttev
mplttev  •  02 Iunie 2017, 09:24

Bravo Simona, ai șanse bune să câștigi primul tău Mare Slam. Să spunem câteva cuvinte și despre Campionatele Mondiale de tenis de masă, că tot tenis este iar GSP-ul nu pomenește nimic. Sportivii noștri s-au descurcat destul de bine până acum. Ovidiu Ionescu a trecut mai departe și joacă acum cu numărul 1 mondial, Long Ma. Elisabeta Samara joacă cu ISHIKAWA, numărul 6 mondial, iar Dodean cu CHEN, numărul 5 mondial. Au rămas în competiție doar 2 românce și o nemțoaică, în rest numai asiatice. Bravo România că a ajuns în această fază cu 3 sportivi.

10204444699616941
Ion Ionescu  •  02 Iunie 2017, 00:58
Postat de iosif._vs pe 01 Iunie 2017, 20:40

O bate rusoaica in turul 3 ca pe covoare.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează
Close