SPORTURI  »  TENIS  »  EDITORIAL

Luminiţa Paul despre cei 8 tenismeni din Turneul Campionilor de la Londra » "Gala băieţilor frumoşi"

Cei mai buni 8 tenismeni se vor lupta pentru titlul Turneului Campionilor de la Londra
Cei mai buni 8 tenismeni se vor lupta pentru titlul Turneului Campionilor de la Londra

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2011 13:01

Opt şi încă 16, de la dublu. La Londra. Pentru un titlu care se numeşte al Campionilor, dar pe care îl va cîştiga unul singur. Oricare dintre ei


Pentru o clădire pe care apasă o datorie de 750 de milioane de lire sterline, Battersea Power Station arată foarte bine. E situată pe malul sudic al Tamisei, are două turnuri gemene cu un căutat simetric aspect industrial, dar în interior etalează un decor Art Deco impresionant. A, şi e cea mai mare clădire de cărămidă din Europa. Acolo au ales organizatorii Turneului Campionilor de la Londra să ţină gala, cu trei zile înaintea începerii competiţiei propriu-zise.

Pe faţada care a apărut pe coperta albumului "Animals" al celor de la Pink Floyd sînt proiectate acum siluetele colorate ale celor opt eroi. Djokovici, Nadal, Murray, Federer, Ferrer, Berdych, Tsonga, Fish. În albastru, galben, roşu, alb, opt tipi hotărîţi, care parcă merg cu paşi apăsaţi pe chipul cărămiziu al clădirii. La poza de grup, întunericul profund dă tabloului un aspect halucinant, de roman cu Sherlock Holmes. Opt bărbaţi în costume închise la culoare, aflaţi în faţa ultimei gale a anului.

Roger, fără Mirka, poate rămasă acasă cu gemenele, poate, pur şi simplu, absentă, arată ca un pretendent la rolul de James Bond. Sacoul îi vine minunat, zîmbetul are doza perfectă de mister, iar mîinile din buzunare completează ţinuta relaxat-degajată a celui care e un om de lume. Rafa şi Xisca, cuplul spaniol ideal, ea o variantă de Penélope Cruz licenţiată în Administraţia Afacerilor, el sfîrşind cina de mai tîrziu fără cravată şi cu cămaşa descheiată la primii nasturi.

Novak, numărul unu cu umărul sub un mare semn de întrebare, şi prietena drăguţă care a preferat pentru gală modernii ochelari de geek. Murray, Tsonga şi Ferrer, zîmbitori şi singuri. Fish e cu soţia, Stacey Gardner, avocat şi model, în timp ce Tomás Berdych o arată lumii pe cea care i-a luat locul lui Lucie Safarova: modelul Ester Satarova, în vîrstă de 19 ani.

E ultima gală a anului. Federer spune că oricine poate cîştiga turneul, că adoră sistemul grupelor pentru că poţi pierde un meci şi totuşi păstrezi şanse de a merge mai departe. Tsonga mărturiseşte că singura persoană de care îi e frică e mama lui, atunci cînd e supărată pe el. Nadal vorbeşte de un an foarte bun, dar nu perfect.

Cineva vorbeşte despre el, dezvăluind că ori de cîte ori intră în sala unde se serveşte micul dejun, salută pe toată lumea înainte de a se aşeza la masă. Fish recunoaşte că a dat tone de refresh-uri pe site-ul ATP pentru a vedea dacă încă e pe loc calificant la Masters. Iar noi îl avem acolo pe Horia Tecău, primul român în aproape 40 de ani. A fost ultima gală a anului, dar azi începe balul. Oricine poate cîştiga. A spus-o Roger, iar el ştie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
dyers_eve
dyers_eve  •  20 Noiembrie 2011, 18:13

Fain ar fi fost sa vedem si noi poza pe care o descrieti...

wtf2aces
wtf2aces  •  20 Noiembrie 2011, 13:42

sa-nceapa showul! cel mai bun pariu de azi: JW.Tsonga +1,5sets @2,40! sa curga sange :D

danyel7
danyel7  •  20 Noiembrie 2011, 13:37

"Opt şi încă 16, de la dublu. La Londra. Pentru un titlu care se numeşte al Campionilor, dar pe care îl va cîştiga unul singur. Oricare dintre ei"...nu cumva sunt 3 castigatori?1 la simplu si 2 la dublu,,in total 3?rectificati;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează