SPORTURI  »  TENIS  »  RIVALITATE

Luptă pentru locul 1 » Rafael Nadal şi Novak Djokovici îşi vor disputa şefia clasamentului ATP la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat marti, 20 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 19 mai 2014 22:31

Rafael Nadal şi Novak Djokovic îşi vor continua bătălia pentru prima poziţie în clasamentul mondial cu ocazia celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta duminică la Roland Garros.

Spaniolul l-a detronat pe Djokovic din fotoliul de lider ATP în octombrie 2013, iar în prezent diferenţa dintre cei doi este de numai 650 puncte, după ce sîrbul l-a învins pe iberic în ultimele patru întîlniri directe, cea mai recentă fiind în finala Openului Italiei de la Roma.

Evoluţiile la Roland Garros ale celor doi le vor influenţa poziţiile din clasament, în condiţiile în care Nadal are de apărat cele 2.000 de puncte obţinute anul trecut. Djokovic, semifinalist în 2014, va trebui să apere "doar" 750 de puncte.

Dacă sîrbul obţine trofeul îşi va recupera poziţia de lider ATP, în timp ce Nadal are practic doar varianta cîştigării turneului, dacă Djokovic atinge din nou semifinalele competiţiei.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează