SPORTURI  »  TENIS  »  WTA EASTBOURNE

Lupta pentru locul unu devine electrizantă » Pliskova s-a impus la Eastbourne şi are şanse mari să preia şefia clasamentului după Wimbledon

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 iulie 2017 17:34

Karolina Pliskova (3 WTA) a câştigat întrecerea feminină de la Eastbourne, după ce a învins-o în finală pe daneza Caroline Wozniacki. 

Cehoaica s-a impus în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră şi 22 de minute. 

Pliskova (25 de ani) şi-a adjudecat cel de-al treilea titlu din 2017, după cele câştigate la Brisbane şi Doha, totodată cucerind cel de-al nouălea titlu al carierei. 

Graţie acestei victorii, şansele Karolinei Pliskova de a deveni numărul unu după Wimbledon au crescut considerabil. Eliminată în turul secund în urmă cu an, jucătoarea din Cehia are foarte puţine puncte de apărat, spre deosebire de Kerber, care a făcut finala, sau de Simona Halep, care a ajuns până în sferturi. 

Astfel, în cazul în care Pliskova va ajunge în semifinale la Wimbledon, cehoaica va trece aproape sigur pe primul loc. 

De cealaltă parte, Wozniacki (26 de ani) a ajuns la cea de-a patra finală pierdută în acest an, după ce a mai fost învinsă în finalele de la Doha, Dubai şi Miami. 

Citeşte şi: Fotoliul de lider, miza de la Wimbledon » Halep și alte 4 jucătoare se luptă pentru primul loc în clasamentul WTA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
valyomanyd
valyomanyd  •  01 Iulie 2017, 21:19

Jurnalistule, in clasamentul live , care o sa apara luni , Pliskova o sa fie pe primul loc !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează