SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Mai mult curaj » Ana Bogdan a trecut de Sorana Cîrstea, 6-4, 6-2, și o va înfrunta miercuri Buyukakcay

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 18 iulie 2017 20:46

Ana Bogdan a trecut marți de Sorana Cîrstea, 6-4, 6-2, asigurându-și locul în turul secund.

Sorții au așezat două românce față în față în primul tur la BRD Open. Amândouă au luat situația ca atare, înăbușind dezamăgirea. Așa e în tenis, "e mai greu să joci la București contra unei românce, dar asta e, nu e nicio problemă", spunea Sorana, favorită 6 a acestei ediții. O confruntare disputată sub soarele rotund al zilei, la ora 14:00, pe Central, sub privirile spectatorilor care s-au răsfirat în tribune și și-au ales o favorită. Bogdan a început furibund, adunând game după game cu o exactitate de invidiat. Până la 5-0 ea a fost cea care a făcut punctele, iar adversara a greșit mai mult, negăsindu-și ritmul.

"Am început cam moale, am intrat târziu în meci și am jucat defensiv, puțin cam încordat", și-a descris Cîrstea evoluția de ieri. Una care s-a îmbunătățit însă, transferându-se în 4 game-uri consecutive. Ana nu a cedat însă sub presiunea revenirii Soranei și s-a impus cu 6-4, 6-2. "Am luptat pentru fiecare minge, e un rezultat foarte bun pentru mine. Cea mai inspirată și mai curajoasă dintre noi a câștigat", a concluzionat învingătoarea.

Trecere diferită spre zgură

Cele două aveau un scurt istoric comun în circuit: meciul de anul trecut, din primul tur de la US Open. Atunci când Sorana a condus cu 6-0 și avantaj în setul secund, dar Ana a întors și s-a impus cu 7-5, 6-2. "Nu m-am gândit la acel meci, n-a fost nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat acum. Altă suprafață, altă atmosferă", a explicat Bogdan.

Fiecare dintre ele a privit diferit trecerea de la iarbă la zgură. "Nu am simțit-o, mă împac bine cu toate suprafețele", a spus Ana, în timp ce Sorana a avut altă percepție: "Mi-e puțin greu, pe iarbă schimb mereu planul de joc, mișcările și apoi e dificil să mă întorc pe alunecări, pe deschis terenul. Sincer, nu cred că am jucat vreodată bine după Wimbledon când am venit pe zgură".

În turul secund, Bogdan, a 108-a jucătoare a lumii, o va întâlni miercuri pe Cagla Buyukakcay (Tur), numărul 165 mondial. Va fi prima înfruntare dintre cele două.

"Să-mi continuu visul"

Două dintre tinerele jucătoare beneficiare de wild card au trecut de primul tur la BRD Open. Ieri, Gabriela Ruse, 19 ani, numărul 302 WTA, a trecut rapid, 6-2, 6-1, de bulgăroaica Isabella Șinikova, 289 WTA, în 56 de minute. "Sunt bucuroasă pentru această victorie, mai ales că vine după o perioadă lungă de pauză. Am fost accidentată, am trecut prin momente grele, aproape să mă las. Mi-am spus însă că e vorba despre munca mea de la 4 ani și că trebuie să-mi continuu visul", a declarat Gabi. Ea a avut o fractură la genunchiul drept, care nu a avut nevoie însă de operație. Din acest motiv, a ratat primele luni ale acestui sezon, inclusiv Australian Open-ul. Luni seară, Jaqueline Cristian a reușit să întoarcă partida cu ucraineanca Katerina Kozlova, impunându-se cu 4-6, 6-4, 6-2, în două ore și 11 minute. 

Programul de miercuri

  • Teren Central
    Ora 14:00 Julia Goerges (Ger, 3)-Aliaksandra Sasnovici (Blr), urmat de Ana Bogdan (Rom)-Cagla Buyukakcay (Tur), urmat de Gabriela Ruse (Rom)-Carla Suarez Navarro (Spa), nu înainte de ora 20:30 Anastasija Sevastova (Let, 1)-Danka Kovinici (Mne)
  • Grandstand
    Ora 14:00 Jaqueline Cristian, Cristina Dinu (Rom/Rom)-Alona Fomina, Varatchaya Wongteanchai (Ucr/Tha), urmat de Georgia Crăciun, Alexandra Dulgheru (Rom/Rom)-Elise Mertens, Demi Schuurs (Bel/Ola, 2), nu înainte de ora 17:30 Irina Begu, Raluca Olaru (Rom/Rom, 1)-Jessica Moore, Prathana Thombare (Aus/Ind)
  • Teren 4
    Catalina Pella, Nadia Podorska (Arg/Arg)-Irina Bara, Tereza Mrdeza (Rom/Cro)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
288904558167692
Cristian Toma  •  19 Iulie 2017, 09:05

Cea mai frumoasă tenismana română, Ana Bogdan a învins-o pe cea mai sexy tensimană română, Sorana Cîrstea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează