SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE SYDNEY

MAREA LUPTĂ! Simona Halep trece de Karolina Pliskova și se califică în semifinale la Sydney!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 06:54

Simona Halep a învins-o pe cehoaica Pliskova și s-a calificat în semifinalele de la Sydney, scor 6-4, 7-5. Acolo o va înfrunta pe rusoaica Svetlana Kuznețova, care a demolat-o pe italianca Sara Errani, scor 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep s-a distanțat rapid în primul set, ducînd scorul la 5-1 printr-o combinație de mobilitate, defensivă impecabilă și concentrare. Jucătoarea noastră și-a pierdut o dată serviciul, Pliskova a venit la 5-4, dar o scurtă conversație cu Darren Cahill a rezolvat problema, australianul încurajînd-o să închidă cu calm setul, ceea ce Simona a și făcut.

[Vezi aici PUNCTUL MECIULUI, reușit de Simona]

Pliskova a jucat 25 de turnee anul trecut, cu 79 de meciuri bifate, record pentru circuitul feminin. Cehoaica este foarte puternică și hotărîtă, folosindu-se perfect de cei 1.86m la serviciu, avînd o dreaptă violentă. Dar Simona a fost mult mai mobilă și, deși a părut agasată din nou de accidentare, cu o foarte mare dispoziție la efort.

Simona a făcut primul break din setul secund, dar lucrurile s-au complicat la final. Au fost patru breakuri consecutive, cu jucătoarea noastră ratînd un game de serviciu pentru meci. După o nouă vizită a lui Darren Cahill, numărul 2 mondial a închis meciul!

 

Iată cum s-a desfășurat meciul liveTEXT

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 6-4, 7-5
7-5

GAME, SET, MATCH! După un nou game dificil pe propriul serviciu, Halep a reușit să închidă meciul!

6-5 (BREAK)

SENZAȚIONAL! Halep forțează și duce gameul la avantaje, după care închide breakul cu o dreaptă teribilă, în colțul terenului. Simona l-a chemat din nou pe Darren Cahill, la fel ca în primul set, australianul sfătuind-o să încerce să anihileze forehandul Pliskovei. Jucătoarea noastră servește pentru meci!

5-5 (BREAK)

Se joacă cu garda jos, e al treilea break la rînd în meci! Simona își pierde serviciul la 15!

5-4 (BREAK)

INCREDIBIL! Simona obține 3 mingi de break imediat, Pliskova are emoții pe propriul serviciu, iar jucătoarea noastră își recuperează breakul!

4-4 (BREAK)

Halep a început foarte slab gameul, Pliskova a obținut primele două mingi de break din acest sezon și a închis imediat. BREAK, iar cele două jucătoare sînt la egalitate!

4-3

Simona își apără cu ușurință serviciul, fiind imitată rapid de Pliskova. 

3-2

Un nou game în care Simona a forțat pe serviciul Pliskovei, ducînd scorul la 40-40. Halep nu a putut să fructifice cea de-a cincea minge de break din acest set, cehoaica își adjudecă gameul pe propriul serviciu. 

3-1

Game sigur al Simonei, care nu i-a lăsat nici o oportunitate de break Pliskovei în setul secund. 

2-1 (BREAK)

Pliskova a jucat 25 de turnee anul trecut, cu 79 de meciuri bifate, record pentru circuitul feminin. Cehoaica este foarte puternică și hotărîtă, folosindu-se perfect de cei 1.86m la serviciu, avînd o dreaptă violentă. Dar Simona este mai mobilă și e avantajată de punctele lungi, cu ritm, iar Karolina a fost pusă în încurcătură de defensiva jucătoarei noastre. BREAK!

1-1

Simona a pierdut ușor primele puncte din game, dar a reușit să le recupereze prin determinare și cîteva lovituri senzaționale. Jucătoarea noastră pare grăbită, lovind cu racheta în teren de cîteva ori, pentru a se certa cînd greșește lovituri ușoare. Numărul 2 mondial bifează cu greu gameul, la cel de-al patrulea avantaj. 

0-1

Pliskova a servit prima și în cel de-al doilea set. În afara arenei se aud niște trompete, atmosferă de Cotroceni. Simona a avut o minge de break, dar nu a fructificat-o, iar numărul 11 mondial și-a adjudecat gameul.

56%din punctul jucate pe primul serviciu de Simona au fost cîștigătoare. 53% pe cel de-al doilea

6-4

Pliskova a jucat mingile foarte plat, iar dreapta Simonei nu a răspuns la fel ca în startul setului. Cehoaica a obținut o minge de break cu un rever fabulos, în colțul terenului, la 30-40, dar Simona a răspuns printr-o urcare la fileu pe măsură. Apoi, după o altă încercare, Simona închide setul cu un serviciu perfect!

5-4

Ușor semnal de alarmă pentru Simona, care a pierdut gameul iarăși la 0. Jucătoarea noastră îl cheamă pe Darren Cahill pe teren care îi spune să se concentreze, că acesta nu va fi momentul carierei ei, să fie calmă și să nu se preocupe de ce vine de dincolo de fileu. 

5-3 (BREAK PLISKOVA)

Simona începe slab gameul, pierde primele trei mingi, după care vine o greșeală neforțată, o dreaptă în fileu, iar Pliskova reușește să recupereze un break, după un game alb. 

5-2

Fileul îi pune probleme cehoaicei în vîrstă de 23 de ani, care obține, totuși, al doilea ei game din acest meci, la 30. Simona urmează să servească pentru primul set. 

5-1

Halep își adjudecă fără emoții gameul pe propriul seriviciu. Jocul Simonei a urcat într-o viteză superioară și este mult mai variat. Thanks, Darren. 

4-1 (break)

Pliskova pune doar 50% dintre primele servicii în teren, dar are un procentaj URIAȘ de a transforma aceste mingi în puncte: 83%. Totuși, Simona obține rapid două șanse de break, grație unei defensive perfecte, și o fructifică pe a doua!

 
3-1

Punctele sînt foarte scurte, cu maximum 4 schimburi, așa că Simona reușește cu greu să impună ritmul. Pliskova a avut două mingi de break, dar Simona le-a recuperat excelent, ultima fiind un punct senzațional, un rever decisiv în lung de linie. Cehoaica a mai avut o minge de break, dar jucătoarea noastră și-a ținut în frîu nervii și a închis. 

2-1 (BREAK)

Simona încearcă să se folosească de forța adversarei și să deschidă unghiurile pe teren. Jucătoarea noastră arată bine fizic și reușește primul BREAK al meciului, după ce o dreaptă a Pliskovei zboară afară!

1-1

Simona răspunde bine pe propriul serviciul, adjudecîndu-și gameul la 30. Românca a avut noroc la o minge care a ricoșat fericit din fileu la 15-30. 

0-1

START. Karolina Pliskova este la serviciu. Cehoaica a avut cei mai mulți ași în sezonul trecut din circuitul feminin și închide gameul la 15, foarte sigură.

07:00

Sînt 27 de grade Celsius în Sydney, cu o umiditate de 61%. Vîntul bate cu 32 km/h. Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. 

 

În afară de acest meci, Simona și Karolina s-au mai întîlnit de două ori, românca împunîndu-se de fiecare dată. Ambele meciuri au fost în 2015, la Dubai, unde Halep a cîștigat cu scorul 6-4, 7-6, și la Indian Wells, unde Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  13 Ianuarie 2016, 09:58

Da, mare lupta, dar si multe greseli. A fost frumos sa vezi cum tot Simona era cea care ajungea in postura sa inchida setul, apoi si meciul, o data si inca o data. Simona a castigat asa cum numai ea stie sa o faca.

onduku
onduku  •  13 Ianuarie 2016, 09:57

Buna Halep... Bravo, Simona!

catalynn
catalynn  •  13 Ianuarie 2016, 09:32
Postat de lapusneanul pe 13 Ianuarie 2016, 09:25

astea sunt cuvinte care ating persoana respectiva......o injosesc, o umilesc...deci, nu sunt permise..

Pai e vina lui ca aia e ca o scândura?! Nu o fi Simona o frumusețe insa cand le vad pe celelalte a noastră e ... adorabila ;-)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează