SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON, SEMIFINALE

Meci fabulos la Wimbledon! Novak Djokovici s-a calificat în finală, după o luptă incredibilă cu Grigor Dimitrov

Novak Djokovici, foto: reuters +3   FOTO
Novak Djokovici, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 iulie 2014 20:30

WATCH: Maria Sharapova takes her seat to support her boyfriend, Grigor Dimitrov. #Wimbledon http://t.co/e6RXCg0lWR

Sîrbul Novak Djokovici şi bulgarul Grigor Dimitrov au jucat prima semifinală de la Wimbledon, un meci pe muchie de cuţit, terminat cu victoria fostului număr 1 mondial, scor 6-4, 3-6, 7-6 (2) şi 7-6 (7). Djokovici joacă a treia finală din carieră la Wimbledon, el impunîndu-se o singură dată, în 2011

Primele două seturi s-au împărţit frăţeşte, cei doi jucători folosindu-se de jocul riscant de pe fundul terenului şi de serviciu pentru a-şi dărîma adversarul.

Au urmat două seturi terminate la tiebreak, cu Djokovici apăsînd pe acceleraţie la primul, închis la 2, şi cu Dimitrov preluînd iniţiativa într-al doilea, bifînd 3 mingi de set sub privirile Mariei Şarapova, dar sucombînd inexplicabil cu scorul de 9-7. Iarba le-a pus mari probleme celor doi jucători, care au alunecat încontinuu.

"Meciul putea să meargă în orice direcţie. I-am permis adversarului să se întoarcă în meci, dar am luptat bine şi m-am calificat. Dimitrov e un jucător foarte bun şi mă bucur că am reuşit să scot la capăt totul", a explicat Djokovici, sîrbul cîştigător a şase turnee de Mare Şlem.

În finală, Djokovici va juca împotriva elveţianului Roger Federer.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vladp
vladp  •  04 Iulie 2014, 19:08

Sirbul Djiokovici este de origine AROMANA, stiati? Ca si Pete Sampras, de altfel!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează