SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DOHA

Monica Niculescu avansează în optimi la Doha! Urmează să joace cu liderul din clasamentul WTA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 20:19

La fel ca Simona Halep și Sorana Cîrstea, Monica Niculescu (92 WTA) a avansat în această seară în optimile de finală ale turneului WTA Premier de la Doha. Românca a beneficiat de abandonul slovacei Magdalena Rybarikova (18 WTA), la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, în care ambele jucătoare s-au aflat la conducere. Manșa a fost decisă în tie-break, unde Rybarikova a avut nervii mai tari și s-a impus la 6.

Niculescu nu a capitulat și a continuat să-și impună jocul său de regularitate, așa cum a reușit și în supervictoria cu Maria Sharapova din primul tur. Românca a jucat extrem de bine și și-a adjudecat setul secund la 2. 

În decisiv, vizibil incomodată de o problemă la picior, Rybarikova nu a mai putut ține pasul cu Niculescu și s-a văzut nevoită să abandoneze la scorul de 3-0 pentru jucătoarea noastră.

Niculescu devenie astfel cea de-a treia jucătoare româncă ce avansează în optimi la Doha, după Sorana Cîrstea și Simona Halep.

Acolo, Niculescu se va duela cu nimeni alta decât liderul clasamentului WTA, Caroline Wozniacki. Duelul se va disputa joi, la o oră ce va fi anunțată ulterior.

Reacția Monicăi Niculescu după victoria cu Rybarikova

"Cred că Wozniacki mă conduce cu 8-0 sau 1000-0. E o jucătoare foarte solidă, e foate bine pregătită fizic. Și-a îmbunătățit foarte mult serviciul, e mai agresivă. Va fi un meci dificil, îmi doresc să mă recuperez și să fiu pregătită. Nu vreau să mai resimt aceeași oboseală ca azi. Vreau să am energie, să am mintea limpede și să-mi fac jocul în acest meci. Sper să am energie, să fiu calmă și să nu cedez niciodată. Mă bucur că joc pe Terenul Central, îmi place mult acolo.

E incredibil că am câștigat toate patru azi, e ceva senzațional. Dacă Begu era sănătoasă, putea fi și ea aici. Mă bucur foarte mult pentru fete, ne merge foarte bine. Se vorbește de România și asta este superb", a declarat Niculescu, la TV Digi Sport.

În primul tur, Niculescu a reușit o surpriză de proporții, eliminând-o pe Maria Sharapova, după un meci palpitant de trei seturi, 4-6, 6-4, 6-3.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
indolentu
indolentu  •  14 Februarie 2018, 23:20
Postat de Ioana Maria pe 14 Februarie 2018, 19:58

Dumnezeule mare bine k a inceput meciul Mihaelei k altfel inebuneam .in viata mea de fapt de 40 ani de cand ma uit la tenis nu am vazut meci mai plictisitor si urat k al niculeascai

maria ioana tu iesti campioana

dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Februarie 2018, 21:01
Postat de merace pe 14 Februarie 2018, 20:04

sa-ti mai spun un secret al meu: eu nici macar nu vad meciul, ca nu am Digi. Dar ma bucur enorm de scor! Tu de ce naiba vezi meciul daca esti incapabila sa te bucuri de ce vezi?!

La Niculescu merita sa te uiti din simplul motiv ca are un stil unicat in circuit. Pune scurte intr-un meci cat pun unele fete intr-un an. Dar si eu n-am mai rezistat dupa un set, picam pe mine de obosit. Ma bucur ca m-am trezit si am gasit-o victorioasa si ap prins si finalul de meci la Mihaela. La Mihaela chiar e o incantare sa te uiti...daca si-ar mari un pic masa musculara cred ca am putea avea o noua jucatoare in top 10 mai repede decat s-ar fi gandit oricine.

merace
merace  •  14 Februarie 2018, 21:00

Mihaela Buzarnescu - Jelena Ostapenko 6-1, 6-3! Unde sunt specialistii GSP sa prevada asta? Nicaieri. Unde sunt reporterii care macar sa prezunte decent meciul? Nicaieri! Toti subplatiti ca sa faca lux patronii, ca in capitalismul cu pretentii de autoritate in materie... :D hahaha

Vezi toate comentariile (42)
Comentează