SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LUXEMBURG

Monica Niculescu joacă astăzi finala de la Luxemburg » Pe cine va înfrunta în ultimul act

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2016 09:03

Monica Niculescu (29 ani) a reușit calificarea în finala turneului din Luxemburg, după ce a învins-o în semifinale pe favorita trei a competiției, olandeza Kiki Bertens (22 WTA), scor 6-3, 6-3, după o oră și 27 minute de joc.  

În finala de astăzi, Niculescu o va înfrunta pe Petra Kvitova (locul 11 WTA), care a trecut în două seturi de Lauren Davis, scor 7-5/6-3. Meciul se va disputa de la ora 16:00 și va putea fi urmărit liveSCORE pe GSP.RO.

Va fi cea de-a șaptea finală a lui Niculescu, ea izbutind să câștige două titluri în carieră: la Florianopolis în 2013 și la Guanghzou în 2014.

Monica Niculescu a mai jucat două finale în Luxemburg, ambele pierdute: în 2011 împotriva Victoriei Azarenka și în 2012 împotriva lui Venus Williams.

Niculescu bifează astfel cea de-a doua finală din acest an, după ce în urmă cu o lună a fost învinsă de spanioloaica Lara Arruabarrena în ultimul act de la Seul, scor 0-6, 6-2, 0-6.

Pentru prezența în finală, Niculescu și-a asigurat 180 puncte WTA și 17.258 dolari.
 
De asmenea, Monica Niculescu va disputa și finala probei de dublu din Luxemburg. Ea va juca tot astăzi, de la ora 18:00, alături de compatrioata Patricia Țig, împotriva perechii Kiki Bertens/Johanna Larsson.

(Remus Dinu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
catalynn
catalynn  •  22 Octombrie 2016, 03:21
Postat de merace pe 21 Octombrie 2016, 22:11

Kvitova nu mai avea sanse pentru Singapore dinainte de Luxemburg. Mai degraba joaca sa fie in forma la Zhuhai, si sa incheie anul in Top 10, cat mai sus. Daca bate si in Zhuhai, poate sa incheie anul pe locul 7. Jucatoarele de top primesc de la WTA bonusuri frumoase in bani la final de an, dupa locul ocupat.

Makes sense! Ma gândeam doar ca Petra o fi promis ca vine aici înainte de a stii daca mai are vreo șansa pt Singapore sau nu, 300-400 puncte putând conta in ecuație mai ales ca diferențele erau mici înainte de Beijing si nu e profi sa spui ca vii, organizatorii sa te puna cap de afiș, si apoi sa dai inapoi, la câți bani a castigat cehoaica in cariera astia sunt peanuts. Nu cred ca Monica are sanse, Petra sigur nu va lua meciul la mișto, insa multa bafta!

merace
merace  •  21 Octombrie 2016, 22:11
Postat de catalynn pe 21 Octombrie 2016, 20:06

Felicitari, insa premiile sunt modeste rau ... La un GS primești mai mult numai daca treci de turul 1 decat aici ca prinzi finala. Kvitova a venit mai mult in speranța de a prinde ultimul avion spre Singapore ... Bafta in finala!!!

Kvitova nu mai avea sanse pentru Singapore dinainte de Luxemburg. Mai degraba joaca sa fie in forma la Zhuhai, si sa incheie anul in Top 10, cat mai sus. Daca bate si in Zhuhai, poate sa incheie anul pe locul 7. Jucatoarele de top primesc de la WTA bonusuri frumoase in bani la final de an, dupa locul ocupat.

valyomanyd
valyomanyd  •  21 Octombrie 2016, 21:58
Postat de Florin Nicolaescu pe 21 Octombrie 2016, 20:56

De ce Gazeta nu a informat la Agenda ca putem sa vedem meciul pe Eurosport 2 ? In schimb apare transmiterea turneului de laa Moscova, unde nu avem pe nimeni! De finala stiti ceva sau butonam noi ?

S-a anuntat inca de la inceputul turneului ca Eurosport 2 transmite ! Nu intra din an in paste pe aici si mai ai si pretentii :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează