SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Muguruza, dezvăluiri savuroase din circuitul WTA: "Din acel moment, Serena are boală pe mine"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 16:08

În ziua în care a împlinit 24 de ani, Garbine Muguruza, locul 2 WTA, a acordat un interviu pentru cotidianul iberic El Pais.

Spanioloaica a vorbit despre rivalitatea cu Serena și despre mentalitatea pe care o are și care o ajută în timpul meciurilor.

"Ce oribil a fost în 2013, înainte de primul meci cu Serena Williams! Am văzut tabloul și am observat că, dacă trec de primul tur, joc cu Serena. Nici nu mai doream să câștig. Era unul dintre idolii mei. Am jucat cu ea și mi-am dat seama că am exagerat, că nu era așa mare diferența, chiar dacă am pierdut. Anul următor, la Roland Garros, am jucat iar cu ea și am pierdut. I-am zis că dacă va continua să evolueze așa, va câștiga turneul. Ea era campioana en-titre. Cred că de atunci i s-a pus pata pe mine.

Diferența o face ambiția. Dacă e să pierd, vreau ca adversara să își dea viața pentru a câștiga. Îmi amintesc de adversarele cu care mă războiesc. Dacă joc cu Sharapova și toate meciurile sunt dificile, știu că Maria se va gândi că urmează să aibă un meci greu cu mine. Este vorba despre respectul pe care ți-l câștigi. Este ceva ce are și Nadal. Mulți dintre jucătorii care evoluează împotriva lui pierd meciul de la încălzire.

Cred că încep să le sperii pe adversare. Încerc să-mi fac rivala să transpire. Nu cedez ușor. Îmi place această mentalitate. Sunt jucători care câștigă de la vestiar, ca Serena și Federer. Știu cum să intimideze", a spus Muguruza pentru sursa citată.


titluri de Grand Slam are Muguruza, la Wimbledon 2017 și Roland Garros 2016

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
ray51
ray51  •  09 Octombrie 2017, 09:38

Locul I la 24 de ani si un joc reconfortant o poate face mandra si destul de detasata pe Garbine. Spun locul I pentru ca l-a avut si il va mai avea.

magura
magura  •  09 Octombrie 2017, 05:30

Bai "istetilor", Simona este NR 1 si voi vorbiti de "decedate"? :))))))))))))))))))))

merace
merace  •  08 Octombrie 2017, 22:49

ce straniu! Avem Simona Halep, no.1 mondial, si GSP da stiri de cancan?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează