SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Nadal a răbufnit după ce a fost eliminat de la Wimbledon » Le-a reproșat organizatorilor că-i favorizează pe Federer, Murray și Djokovici!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 11 iulie 2017 09:25

Rafael Nadal a fost eliminat în optimile de finală de la Wimbledon de Gilles Muller (26 ATP), 3-6, 4-6, 6-3, 6-4, 13-15, într-un meci de aproape 5 ore jucat pe Terenul 1, iar la final a avut o serie de reproșuri la adresa organizatorilor.

Întrebat de jurnaliști dacă va reveni și anul viitor, în încercarea de a câștiga un al treilea trofeu la Wimbledon, Nadal a oferit un discurs controversat, furios că nu a jucat suficient de des pe cel mai mare teren de la All England Tennis Club.

"Da, vreau să revin pentru că vreau să joc de mai multe ori pe Terenul Central. Îmi place mai mult să joc pe Terenul Central. Cineva trebuie să joace pe Central, iar aici sunt aproape întotdeauna aceiași jucători. Asta e realitatea.

Mulți dintre participanți au câștigat multe trofee de-a lungul carierei, și eu am câștigat. Un turneu care se vrea atât de special și tradițional ca Wimbledonul trebuie să distribuie numărul meciurilor de pe Terenul Central, să nu joace mereu aceiași jucători", s-a plâns spaniolul la conferința de presă.

Nemulțumirea lui Nadal se trage din faptul că Murray și Federer au disputat toate meciurile pe Central, iar Djokovici a jucat trei dintre ele, urmând să-l dispute și pe al patrulea tot acolo.

Sferturile de finală de pe tabloul masculin (simplu)

Andy Murray (1 ATP) vs Sam Querrey (28 ATP)
Gilles Muller (26 ATP) vs Marin Cilici (6 ATP)
Milos Raonici (7 ATP) vs Roger Federer (5 ATP)
Tomas Berdych (15 ATP) vs Novak Djokovici (2 ATP)/Adrian Mannarino (51 ATP)

Citește și:

» VIDEO Punctul anului? Rafael Nadal a pierdut meciul gigantic cu Gilles Muller, dar ceea ce a reușit în setul 2 rămâne în istorie!

» VIDEO+FOTO Dramatism la Wimbledon » Rafael Nadal, eliminat după un meci-thriller de aproape 5 ore!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
1807747499554760
Alexandra Zereș  •  12 Iulie 2017, 01:16

Nadal are dreptate, am mai observat si in anii trecuti ca mereu joaca pe terenul 1 si nu pe central, dar cum au observat si altii, englezii au tinut cu el de data asta. Rafa e o persoana foarte competitiva, se vede ca nu-i place deloc sa piarda, si are mereu tendinta de a da vina pe altii de insuccesul lui. De data asta n-a putut face mai mult, pur si simplu celalalt jucator a fost mai bun. Dar ajuta sa joci pe central, cred ca se simte mai important si mai plin de energie.

brandremist
brandremist  •  11 Iulie 2017, 13:09

Se lamentează degeaba. Djokovic a fost învins anul trecut de Querrey și nu a dat vina nici pe pe ploaia care i-a întrerupt meciul și nici pe faptul că n-a jucat pe central. E aberant să crezi că l-ar putea favoriza cineva pe sârb la câte șicane a avut el parte de-a lungul carierei de la organizatori și spectatori, inclusiv la Madrid. Dar de astea nu zice nimeni nimic. Sore loser!

drughi009
drughi009  •  11 Iulie 2017, 12:54

cum o baga si pe rupta ai de konta o jucatoare mediocra dar impinsa de organizatori la ore si terenuri favorabile

Vezi toate comentariile (20)
Comentează