SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Nadal și Federer, față în față într-o finală de Grand Slam după aproape 5 ani și jumătate » "Nici eu, nici Roger nu ne gândeam că vom ajunge aici..."

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 20:02

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal îl va întâlni pe Roger Federer în finala Turneul de Grand Slam Australian Open, după ce a trecut în semifinale de bulgarul Grigor Dimitrov, scor  6-3 5-7 7-6 (7-5) 6-7 (4-7) 6-4. 

Nadal a trecut greu de cel supranumit "Micul Federer" într-un meci ce a durat 4 ore și 56 de minute.

Entuziasmat ca va fi din nou într-o finală cu marele său adversar, Nadal  a spus: 

"Nu pot să va mint. Este ceva special să joc împotriva lui Roger. Suntem încă acolo și încă luptăm. Asta e important și foarte special. Pe lângă toate acestea, da este o finală, un meci important. Trebuie să mă refac și mă odihnesc bine" , a declarat spaniolul de 30 de ani.

În ultimele luni ale lui 2016 Nadal nu a mai participat la niciun turneu din cauza unor dureri persistente la încheietura mâinii stângi.

"Nici eu, nici Roger nu visam să fiu din nou în finala Turneului Australian Open, al doilea turneu al anului, după câteva luni în care nu am mai jucat. Dar iată-mă aici.

Mă simt norocos, mă simt cu adevărat fericit. Aceasta este o situație unică. Haideți să ne bucurăm pentru că probabil nu se va mai întâmpla altădată", a încheiat zâmbind numărul 9 mondial.

Ultima întâlnire dintre Nadal și Federer a fost finala din 2015 disputată în Turneul de la Basel și încheiată cu victoria elvețianului după 6–3, 5–7, 6–3.

Numită "Fedal" rivalitatea dintre cei 2 jucători s-a consumat deja în 34 de partide, Nadal obținând 23 de victorii în timp ce Federer 11.

Finala Nadal - Federer se va juca duminică, de la la 10:30, pe Rod Laver Arena.

surse: heraldsun.com.au, theguardian.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10212238335379454
Motrescu Mihai  •  28 Ianuarie 2017, 06:54

2 TITANI ! ce altceva poti spune despre ei...caractere puternice,daruire,munca,sportivi care duc inca tenisul la rang de arta. Duminica,serialul nr.35 din INCLESTAREA TITANILOR.Indiferent de rezultat,noi vom fi,pana la urma,supremii castigatori.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close