SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Năstase, noi declarații în conflictul cu Serena: "Dacă spuneam că o să fie un copil negru urât, era rasism! Eu am glumit. Aduceți-i aminte ce spunea tatăl ei despre Spîrlea"

Articol de GSP - Publicat marti, 25 aprilie 2017 16:35

După ce a primit replica de la Serena Williams (vezi detalii), Ilie Năstase a reveni cu noi declarații.

"Aduceți-i dumneavoastră aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat (n.r "E un curcan urât și alb", a spus tatăl Serenei în 1997, la meciul dintre Spîrlea și Venus Williams, în semifinalele de la Roland Garros).

Eu ce să-i spun? A ieșit prea mult din context. E o nebunie ce se întâmplă acum. Eu nu mai pot și nu mai rezist în treburile astea. E o nebunie curată. Mai au să îmi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarca rasistă.

Am spus că poate ieși ciocolată cu lapte (n.r. copilul Serenei Williams). Ăsta e rasism? Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, era rasism. Așa cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea. Eu am spus ciocolată pentru că bărbatul ei este blond.

Eu am făcut o glumă. Daca aceasta glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieșită prea mult din context. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare. Și nu ei, străinii, noi, românii. Dar când ei ne fac țigani pe unde mergem nu e rasism?", a spus Ilie Năstase pentru news.ro, citat de Hotnews.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
214882702219077
Felicia Mandrea  •  19 Mai 2017, 10:27

***Dece Sparlea si tatal ei nu l-au reclamat ATUNCI,-- ACUM 20 DE ANI IN URMA -- la US OPEN, pe Richard Williams de rasism?!*** Dece nu i-a venit in ajutorul Irinei Sparlea TOT ATUNCI LA US OPEN, dar acum ne aminteste de incidentul Irinei cu tatal Serenei, Richard Williams, care a rostit invective rasiste la adresa Irinei precum "curcan alb si gras" Si dece trebuie sa faceti atata zarva acum si nu ati facut CAND TREBUIA, ACUM 20 DE ANI INURMA?? CU SIGURANTA CA NIMENI NU I-A OPRIT PE SPARLEA SI TATAL EI CA SA-L RECLAME PE RICHARD DE RASISM. Daca Serena ar fi spus acele vorbe rasiste (pe care de fapt Richard le-a rostit) ar fi fost altceva, DAR SERENA NU A ROSTIT NICI O VORBA RASISTA IN PUBLIC SAU CATRE PRESA. Oricum, FIECARE OM IN PARTE ESTE JUDECAT DUPA PROPRIILE SALE FAPTE DUPACUM DICTEAZA LEGILE STATUTARE ALE STATELOR MODERNE, ASA CA ILIE NASTASE ACUM ESTE JUDECAT PE DREPT PENTRU VORBELE SALE NECUGETATE, CU TENTA RASISTA SI DENIGRATOARE LA ADRESA FEMEILOR. TOT LA FEL AR FI TREBUIT SI RICHARD TRAS DE URECHI PENTRU VORBELE SALE RASISTE; SI NORMAL CA NIMENI NU FACE PLANGEREA DACA FAM. SPARLEA, EI INSUSI, NU O FAC. IN SFANTA SCRIPTURA DUMNEZEU NE ZICE CA TATAL NU RASPUNDE PENTRU PACATELE COPILULUI(ILOR) SAU, SI NICI COPILUL(III) NU VA RASPUNDE PENTRU FAPTELE PARINTELUI (ILOR). La fel, Cazul Nastase va fi tratat separat de Cazul Sparlea, asa cum trebuie sa fie, deoarece e vorba DESPRE DOUA CAZURI DIFERITE; despre persoane diferite a caror fapte nu au nici o asocie

mircea1957
mircea1957  •  25 Aprilie 2017, 21:15

Nu se poate asa ceva! Am dat titluri din DCNEWS si Fanatic.ro si pentru asta m-ati moderat, m-ati sters.

mircea1957
mircea1957  •  25 Aprilie 2017, 21:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează