SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2016

"Nebunul" tenisului face un pas spre vindecare, merge la psiholog: "Am urît sportul în 2015"

Cearta dintre Nick Kyrgios și arbitrul de la Australian Open, foto: reuters +1   FOTO
Cearta dintre Nick Kyrgios și arbitrul de la Australian Open, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 ianuarie 2016 17:55

Australianul Nick Kyrgios a fost eliminat de la Australian Open 2016, după ce a pierdut în fața cehului Tomas Berdych, scor 3-6, 4-6, 6-1, 4-6. A fost o ieșire cu scandal, ca de obicei, pentru jucătorul australian în vîrstă de 20 de ani.

Kyrgios s-a răfuit cu arbitrul de scaun, căruia i-a reproșat că nu face nimic ca să oprească muzica publicitară, care s-a auzit de cîteva ori cînd încerca să servească și care a insistat că îl deranjează. Din acel moment, australianul nu și-a mai putut stăpîni nervii.

În ultimul set, australianul a făcut mai multe gesturi sfidătoare la adresa adversarului său, însă s-a văzut eliminat încă din turul 3 de la Australian Open.

Considerat unul dintre talentele care vin din urmă, Kyrgios a recunoscut cîteva lucruri la conferința de presă de după meci:

"Mă uit în jur și simt că toată lumea din tenis e foarte serioasă. Pentru mine e foarte important să mă simt bine pe terenul de tenis, să mă distrez. Dacă simt că asta nu se mai întîmplă, gata, închei cu sportul. Sincer, anul trecut a fost groaznic pentru mine, nu m-am simțit deloc plăcut pe teren. Am văzut că mă chinui de-a lungul întregului an, dar în ultimele luni văd că acest sentiment s-a dus și am început să mă simt din ce în ce mai bine cu tenisul meu"

Presa de la Antipozi scrie că Nick Kyrgios a apelat la un psiholog profesionist pentru a-și controla excesele de furie pe care le are în timpul jocurilor. Totuși, frustrarea din meciul cu Berdych l-a tulburat suficient cît să piardă meciul, doar pentru că nu a trecut peste un moment dificil.

În ajutorul lui Kyrgios vine și relația cu Ajla Tomljanović, o jucătoare profesionistă bună la dublu, cu care are o poveste de dragoste. Cei doi sînt parteneri la dublu-mix.

Kyrgios a provocat un incident groaznic în circuit, anul trecut, cînd i-a aruncat cuvinte obscene, într-un meci pierdut, lui Stanislas Wawrinka. Detalii despre scandal AICI.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bumix
bumix  •  23 Ianuarie 2016, 19:41

dsca=i asa prost mai bine sa stea acasa . am vazut de primadata cind a aparut ca sta rau cu nervii

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Ianuarie 2016, 18:51

...Nick Kyrgios un super star in devenire...joca un tenis spectaculos ...insa era greu sa l bata pe Berdych...mai trebuie sa treaca un an si va ajunge sa bata jucatori din top 10 cu regularitate asa cum la batut pe Muray...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează