SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

New kid on the block » Un jucător de 19 ani, supriza de la US Open! Povestea lui AICI

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2017 20:35

Andrei Rublev (53 ATP), 19 ani, își face încet loc pe scena tenisului, iar joi noaptea l-a învins la New York pe Grigor Dimitrov (9 ATP), unul dintre favoriții de la US Open.

Pe măsură ce anii se adună peste cei patru jucători de top care au dominat tenisul în ultimii ani, fețe noi își fac apariția și obțin rezultate. Despre rusul Andrei Rublev s-a vorbit mult, iar rezultatele sale de la juniori, atunci când a câștigat Roland Garros și a terminat pe primul loc la finalul anului 2014, făceau ca tot ce se spunea despre el să fie îndreptățit.

Însă, trecerea de la acel nivel la seniori nu este floare la ureche, oricât talent ai avea. "La juniori nu sunt atât de multe cerințe, nici nu se compară cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a deveni un jucător profesionist.

Anul trecut am schimbat multe pentru a putea face față în circuitul ATP, mi-am schimbat echipa complet și de atunci a început munca adevărată, am evoluat într-un an cum nu o mai făcusem până acum", a spus rusul în vârstă de 19 ani.

Borne bifate

Această evoluție s-a tradus în pătrunderea în Top 100, câștigarea primului trofeu din carieră, la Umag, și de joi noapte are bifată prima victorie la un jucător de Top 10 și prezența în turul al treilea la un turneu de Mare Șlem.

Rublev, a cărui mamă i-a ghidat primii pași în tenis, l-a învins în turul al doilea la US Open pe Grigor Dimitrov, 9 ATP, cu 7-5, 7-6 (3), 6-3. Bulgarul era unul dintre favoriți la câștigarea trofeului și se impusese în urmă cu o săptămână în turneul de la Cincinnati.

Aflat pe locul 53 în clasamentul ATP, Andrei a fost întrebat la conferința de presă de după meciul cu Dimitrov care crede că sunt capitolele la care a progresat în ultimul an.

"Când eram junior mă antrenam la fel de mult, dar nu făceam lucruri specifice. Să spunem că avem o ușă și nu o poți deschide și tot încerci să deschizi acea ușă, dar mereu te lovești de perete. Nu am fost niciodată leneș, dar nu mergeam în direcția bună", a explicat el. Rusul îl va întâlni pentru un loc în optimi de finală pe Damir Dzumhur.

Doar patru "Next Gen"

În turul al treilea au ajuns patru jucători care fac parte din așa numită "NextGen", pe lângă Rublev, s-au mai calificat Kyle Emund, Denis Shapovalov și Borna Ciorici.

Ultimul reușind o victorie impresionantă în turul al doilea la Alexander Zverev, fruntașul acestei viitoare generații, care are în palmares la 20 de ani două trofee de Masters 1000, dar care la turneele de Mare Șlem nu a trecut mai departe de turul al treilea. 

Jucători sub 21 de ani în Top 100

Jucător Vârstă  Loc ocupat în ierarhia ATP
Alexander Zverev (Ger) 20 6
Jared Donaldson (SUA) 20 51
Andrei Rublev (Rus) 19 53
Borna Ciorici (Cro) 20 61
Denis Shapovalov (Can) 18 69
Frances Tiafoe (SUA) 19 70

Idoli actuali

Andrei Rublev a fost întrebat după ce a cucerit trofeul de la Umag care sunt idolii săi din tenis.

"Sunt trei jucători pe care i-am plăcut de când eram mai mic. Federer, toată lumea îl place pe el. Când eram foarte mic eram mare fan al lui Marat Safin. Apoi l-am văzut prima oară pe Rafa Nadal jucând și am început să-l copiez.

Îmi cumpăram haine ca ale lui. Aveam unsprezece ani, iar hainele îmi erau duble. Purtam tricouri fără mâneci și pantaloni lungi, aveam toată colecția pe care o purta el", a povestit rusul pentru site-ul ATP. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  02 Septembrie 2017, 15:05

Bun articol!

haleppomanagioaika
haleppomanagioaika  •  01 Septembrie 2017, 23:16

Haleapa la ce ora joaca ?:)))))))

ataraxia
ataraxia  •  01 Septembrie 2017, 22:55
Postat de saramago pe 01 Septembrie 2017, 21:22

Atentie ! Il cheama Rubliov, nu Rublev (este in numele lui un "e cu doua puncte", care se citeste "io") la fel ca pe faimosul pictor de icoane (si din filmul lui Tarkovsky).

pesemne ca tu nu stii care este nivelul de cultura pe gsp...atat in redactie, cat si printre noi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează