SPORTURI  »  TENIS  »  CAZUL ȘARAPOVA

Nu o dată, nu de două ori! Dezvăluire frapantă a jurnaliștilor britanici: de câte ori a fost informată Șarapova de interzicerea meldoniumului!

Maria Șarapova, dreapta, meldonium, stânga, foto: reuters
Maria Șarapova, dreapta, meldonium, stânga, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 martie 2016 12:07

Rusoaica Maria Șarapova a fost avertizată de cel puțin cinci ori în decembrie 2015, înainte ca substanța meldonium să intre pe lista de substanțe interzise, scrie telegraph.co.uk.

Deși a spus în conferința de presă că a greșit când nu a deschis un mail primit de la Federația Internațională de Tenis, jurnaliștii britanici dezvăluie că toate jucătoarele din circuitul WTA au fost informate repetat de trecerea substanței meldonium pe lista neagră.

Cel puțin 5 informări au avut loc între 3 decembrie și 29 decembrie 2015, pentru ca toate participantele din sportul alb să înțeleagă riscul la care se supun în cazul în care folosesc această substanță.

Prinsă la Australian Open

Rusoaica Maria Șarapova a anunțat într-o conferință de presă organizată luni, ora 12:00 pe Coasta de Vest, că a picat un test antidoping la Australian Open.

"Am primit un medicament de la doctor, care timp de 10 ani nu a fost interzis. Medicamentul îl iau din 2006 și se numește Mildronate, dar am aflat că are o substanță numită Mildonium care este interzisă de la 1 ianuarie 2016", a explicat în Los Angeles jucătoarea în vârstă de 28 de ani.

Testul în cauza a fost recoltat pe 26 ianuarie, în ziua când Șarapova a fost eliminată de Serena Williams, în sferturile de finală de la Antipozi. Număr  7 WTA, rusoaica a anunțat că este suspendată de ITF începând cu 12 martie, decizia fiind publicată și pe siteul forului internațional.

Medicamentul minune

  • Publicat duminică, un studiu german a subliniat că 17% dintre atleții ruși testați, adică 724 sportivi din 4316, au folosit anul trecut Meldonium. Comparativ, doar 2,2% din sportivii de celelalte naționalități, adică 182 din 8230, au această substanța în organism.
  • Profesorul Xavier Bigard, directorul Agenției Franceze Antidoping, a explicat într-un interviu pentru L'Equipe că o proporție uriașă dintre atleții testați la Jocurile Europene de la Baku, 2015, au recunoscut că folosesc Meldonium.
  • Conform statisticilor ITF, Maria Șarapova a fost testată de 6 ori în timpul competițiilor din 2015 și de mai mult de șapte ori în timpul liber din același an.
  • Colosul american Nike a fost primul sponsor care a rupt contractul cu Mașa, fiind urmat rapid de firma elvețiană de ceasuri Tag Heuer și de compania de autoturisme germană Porsche. E un dezastru financiar pentru rusoaică, în condițiile în care daunele sunt calculate la 20 de milioane de dolari!
  • Compania letonă Grindeks, cea care produce medicamentul ce a dus la suspendarea Șarapovei, le-a comunicat jurnaliștilor americani de la ESPN că un tratament pentru o persoană normală este de patru-șase săptămâni și că nu este recomandat ca pastilele ce conțin meldonium să fie luate timp de 10 ani, cum rusoaica susține că a făcut.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
mplttev
mplttev  •  10 Martie 2016, 00:39
Postat de dinamo_fan pe 09 Martie 2016, 17:34

toate argumentele tale sunt presupuneri. asta inseamna sa bati campii...sa iei drept adevarat ceea ce crezi ca e adevarat fara sa ai vreo dovada. ce e cert e ca acea substanta nu era interzisa pana in 2016. Saharapova facea teste antidoping si in 2015 sa stii.

E clar, *** n-am cu cine vorbi. După stil și argumentație ești o muiere obsedată care nu citește nimic și-o ține pe-a ei. Probabil ai dat *** te-ai simțit excelent. "Presupunerile" mele sunt adevăruri expuse în toată presa sportivă, dar cui să-i explici! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ge0x
ge0x  •  09 Martie 2016, 23:46

Dinamo_fan chiar atat de ****t poti sa fii ??? Cum sa comparia apa cu un medicament care iti mareste artificial capacitatea de efort ??? Esti un idi00t % !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  09 Martie 2016, 19:42
Postat de dinamo_fan pe 09 Martie 2016, 14:26

Si daca iei vitamina A, B, C sau mananci o banana o faci ca sa-ti imbunatatesti performantele sportive. Si cand ai fugit jumate de ora si iei o gura de apa o faci ca sa-ti imbunatatesti performanta sportiva si sa-ti ajuti corpul sa reziste la efort. daca medicamentul nu era interzis era bun de folosit. dar nu si dupa 1 ianuarie 2016. bine..nu ma astept ca toti sa inteleaga. mai sunt si din astia ca tine :))))

adica, din astia ca tine, ***, ce zici tu asta-i legea! te compatimesc, esti pierdut pentru societate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează