SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Number 1 » Novak Djokovici s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor şi va termina anul pe primul loc

Articol de - Publicat sambata, 15 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 noiembrie 2014 22:54

Novak Djokovici l-a învins ieri pe Tomas Berdych la Londra şi s-a calificat în semifinale cu un record impecabil 3-0, asigurîndu-şi astfel poziţia de lider mondial la finalul anului


Novak Djokvoci a avut un an plin de realizări atît pe plan profesional, cît şi personal. A cîştigat şase trofee la Wimbledon, Indian Wells, Miami, Roma, Paris şi Beijing. Punctele acumulate l-au adus începînd cu 7 iulie din nou pe primul loc, pe care nu l-a mai părăsit în următoarele luni. Pe lîngă trofeul de la Turneul Campionilor pentru Nole mai exista o miză la această competiţie. El se afla în concurenţă directă cu Roger Federer pentru poziţia de lider la finalul lui 2014.

Loc pe care şi l-a asigurat ieri, după ce l-a învins pe Tomas Berdych cu 6-2, 6-2. A treia victorie în grupă pentru Nole. "În viaţa mea personală, chiar şi în cea profesională, cred că este cel mai bun an al meu. M-am căsătorit, am devenit tată şi faptul că am primit trofeul pentru liderul mondial la finalul anului e un sentiment foarte bun", a spus Djokovici. El mai încheiase pe primul loc în 2011 şi 2012. În semfinale, Novak îl va întîlni azi, de la ora 16:00, pe Kei Nishikori (DolceSport2).


Adio fără victorie
Tenis. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au jucat ieri ultimul meci la Londra. Perechea româno-olandeză a fost învinsă de Lukasz Kubot/Robert Lindstedt cu 6-4 7-6 (4) şi a încheiat parcursul la Londra fără nici o victotrie din trei meciuri. Pentru Horia, care se află la a treia participare, este prima ediţie la care nu reuşeşte o victorie, în timp ce pentru Juls s-a prelungit seceta, şi el participînd tot pentru a treia oară, dar neînregistrînd nici un succes. 2014 este primul lor an de parteneriat, timp în care au cucerit opt trofee. Cei doi vor continua şi în 2015 colaborarea.

Halep printre nominalizate
Tenis. Simona Halep a fost nominalizată de către WTA la titlul de jucătoarea anului. Ea concurează cu Serena Williams, cu Maria Şarapova, cu Petra Kvitova, cu Na Li şi cu Ana Ivanovici. Pentru prima dată fanii pot influenţa şi ei ierarhia. Pînă acum acest premiu era stabilit de voturile jurnaliştilor. Simona poate fi votată pe site-ul WTA pînă joia viitoare, iar cîştigătoarea va fi anunţată pe 21 noiembrie. În 2013, Halep a cîştigat premiul pentru jucătoarea cu cel mai mare progres.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
sakamoto
sakamoto  •  15 Noiembrie 2014, 11:28

Novak Djokovic nu prea are adversar. Domina autoritar tenisul mondial. Poate este cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  15 Noiembrie 2014, 09:29

Nicio surpriza in faza grupelor. In absolut toate cele 12 meciuri disputate pana acum favoritul l-a invins pe out-sider. Ultima data cand s-a intamplat asta a fost acum 25 de ani, in 1989. In schimb plin de surprize la dublu. Out-siderii turneului, Kubot/Lindstedt, favoriti 8, sunt singurii care si-au castigat toate meciurile in grupa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează