SPORTURI  »  TENIS  »  INVESTIGAȚIE

O nouă reacție din partea lui Ilie Năstase! A cerut să fie audiat și a dezvăluit că poate veni la turneele de Grand Slam

Articol de GSP - Publicat joi, 18 mai 2017 13:05

Ilie Năstase, căpitanul echipei de Fed Cup, a reacționat din nou cu privire la scandalul iscat la meciul cu Marea Britanie, din aprilie.

Năstase se află într-o investigație ITF și este suspendat provizoriu. Acesta a declarat că vrea să coopereze cu Completul Intern de Soluţionare și că vrea să fie audiat pentru a-și susține cazul.

În plus, acesta a declarat că a cerut scuze tuturor celor implicați și a declarat că suspendarea este doar la evenimentele ITF, nu și la turneele de Grand Slam. 

Comunicat Ilie Năstase

"18 mai 2017
Doresc să aduc clarificări suplimentare asupra poziției mele față de investigația ITF în curs de desfășurare privind evenimentele de la meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie din perioada 20-23 Aprilie 2017:

Respect procedurile care au loc în prezent în baza Politicii ITF privind Protecția și Bunăstarea Jucătorilor (ITF Welfare Policy) și ofer cooperarea mea deplină Completului Intern de Soluţionare învestit cu acest caz. Am transmis deja un răspuns motivat la acuzațiile oficiale care mi-au fost aduse la cunoștință de către Federație.

‎Am solicitat, de asemenea, ca o audiere să fie organizată în fața completului, pentru a îmi permite să prezint personal înțelegerea mea asupra evenimentelor relevante și concluziile la care am ajuns reflectând asupra situației.

Îmi menţin încrederea că, utilizând aceleași standarde care au fost aplicate în cazuri similare, completul va analiza reacțiile mele astfel cum au fost acestea manifestate, în întregul lor context, ținând cont de toate datele și informațiile relevante, precum și de absența intenției mele de a afecta bunăstarea oricărei persoane.

‎Am observat că a existat, din nefericire, o neînțelegere cu privire la efectele suspendării provizorii impuse în cursul investigației. În urma solicitării mele, ITF a clarificat în mod oficial la 12 mai 2017 că suspendarea provizorie „se aplică doar evenimentelor ITF și, deci, nu include Grand Slam-urile”. Organizatorii turneelor de Grad Slam vor fi informați despre conținutul acestei clarificări.

‎Pe lângă regretele publice exprimate pe pagina mea oficială de pe o rețea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele menționate mai sus sau de modul în care acestea au fost interpretate.

Mă aflu în arena publică și sunt deseori supus judecății unor persoane care nu mă cunosc, însă, cu toate că demersurile mele nu au fost niciodată lipsite de greșeli sau neajunsuri, cauza pentru care mă lupt rămâne tenisul, sportul pe care îl iubesc cu adevărat și cu care viața mea s-a confundat.

‎Sper ca aceste clarificări să împiedice speculații sau neînțelegeri suplimentare cu privire la investigația ITF. Aș prefera să nu mai fac alte comentarii până când procedurile oficiale nu vor fi finalizate. Mă aștept ca profesioniștii din media să evite, de asemenea, dezvoltarea acestui subiect până la pronunțarea deciziei finale." Ilie Năstase

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  18 Mai 2017, 15:39

sunt fapte in viata ale caror consecinte sunt iremediabile. cele intamplate la Mamaia se incadreaza intre acestea. din pacate, senatorul-general a comis o "crima" in tenis si nu mai are el ani de viata ca sa poata sa ispaseasca pedeapsa binemeritata... ramas bun, ilie nastase!

valentinn10
valentinn10  •  18 Mai 2017, 15:05

Curaj Ilie , nu-ti fa probleme , totul se va rezolva favorabil tie , nu trebuie sa te lasi calcat in picioare , HAI ROMANIA .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează