SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Opt pentru un trofeu » Nici un jucător calificat la Turneul Campionilor nu a participat la ceremonia tragerii la sorţi

Novak Djokovici și Roger Federer sînt primii 2 favoriți la Turneul Campionilor
Novak Djokovici și Roger Federer sînt primii 2 favoriți la Turneul Campionilor

Articol de - Publicat marti, 04 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 noiembrie 2014 23:22

Cei mai buni jucători ai anului şi-au aflat, ieri, adversarii de la Turneul Campionilor, care debutează duminică, la Londra.

Ceremonia de tragere la sorţi pentru Turneul Campionilor la masculin a fost mai puţin spectaculoasă decît cea a fetelor. S-a făcut într-un cadru mult mai restrîns. În timp ce fetele au defilat în rochii de gală într-un mall de lux din Singapore, la cea de la Londra n-a fost prezent nici un jucător.

Dacă WTA a ales să o transmită în direct pe canalul său de pe YouTube, ATP a preferat mult mai conservatorul radio BBC 5. Marin Cilici, cîştigătorul de la US Open, a trăit în direct emoţiile primei lui trageri la sorţi de la Turneul Campionilor.

El a intervenit prin telefon şi, înainte ca numele să fie extrase cu ajutorul a doi copii de mingi, a spus că şi-ar dori să evite grupa liderului mondial. Se ştia că Novak Djokovici, 1 ATP, şi Roger Federer, 2 ATP, vor fi repartizaţi primii în grupa A, respectiv grupa B.

O dată pornită procedura, liniile s-au completat cu numele celorlalţi jucători. Astfel că în grupa A se vor înfrunta Novak Djokovici, Stan Wawrinka, Tomas Berdych şi Marin Cilici. Trei dintre ei sînt cîştigători de trofee de Mare Şlem în acest an. Wawrinka la Australian Open, Djokovici la Wimbledon şi Cilici la US Open.

Lipseşte doar Rafael Nadal, cîştigător la Roland Garros, dar care s-a retras din cauza unei apendicite. Chiar ieri a suportat o intervenţie laparoscopică pentru rezolvarea problemei. "E o grupă grea, cu jucători de forţă, dar foarte interesantă. Novak este într-o formă foarte bună. Vor fi meciuri foarte bune", a spus croatul, a cărui dorinţă nu s-a împlinit.

În cealaltă grupă sînt doi finalişti de turnee de Mare Şlem, Roger Federer, Wimbledon, şi Kei Nishikori, US Open. Ceilalţi doi sînt Andy Murray şi Milos Raonic.

Meciurile încep de duminică, dar pînă atunci, băieţii vor avea şi ei parte de poze în ţinute elegante şi o petrecere care să-i relaxeze înainte de încordarea din sala O2 din Londra.

Grupa A
1. Novak Djokovici (Serbia, 1)
2. Stan Wawrinka (Elveţia, 4)
3. Tomas Berdych (Cehia, 7)
4. Marin Cilici (Croaţia, 9)

Grupa B
1. Roger Federer (Elveţia, 2)
2. Kei Nishikori (Japonia, 5)
3. Andy Murray (Marea Britanie, 6)
4. Milos Raonic (Canada, 8)

Program (în direct DigiSport)
Duminică
ora 16:00 Nishikori-Murray
ora 22:00 Federer-Raonic
Luni
ora 16:00 Wawrinka-Berdych
ora 22:00 Djokovici-Cilici

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează