SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2017

Partidă monument la Australian Open 2017! Record de gameuri într-o victorie electrizantă de la 0-2 la seturi!

Ivo Karlovic, foto: reuters
Ivo Karlovic, foto: reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 18:17

Ivo Karlovici a reușit să se califice în turul secund la Australian Open, după ce a trecut de argentinianul Horacio Zeballos în runda inaugurală, la capătul unei partide ce va rămâne în istoria turneului de la Antipozi, scor 6/7 (6), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20.

Karlovici, al 21-lea favorit al competiției din Melbourne, părea că va avea o misiune ușoară în primul tur, dar Zeballos, al 68-lea jucător al lumii, s-a opus acestui lucru, adjudecându-și primele două seturi, reușind și un break pe serviciul imbatabil al adversarului său, pe finalul celui de-al doilea act.

Croatul de 2,11 metri a avut o revenire senzațională, punând capăt partidei cu 22-20 în decisiv, după ce anterior își trecuse în cont și precentele două seturi, cu 7-5, respectiv 6-2. Meciul, început în jurul orei 08:00 a României avea să se termine puțin după ora prânzului, după nu mai puțin de cinci ore și 22 de minute de joc.

Disputa dintre Karlovici și Zeballos a adunat 84 de game-uri, bătând recordul anterior al Grand Slamului din Australia, de 83 de game-uri, stabilit în urmă cu 14 de ani, într-un meci dintre Andy Roddick și Younes El Aynaoui.

Karlovici a stabilit o altă bornă importantă a turneului de la Antipozi, devenind jucătorul cu cei mai mulți ași reușiți într-o singură partidă: 75. Precedentul record era deținut de Joachim Johansson, care a expediat însă ”doar” 51 de ași, într-un meci disputat în 2005.

Recordul lui Karlovici rămâne însă de 78 de ași, reușiți într-o dispută din Cupa Davis din 2009. Meciul de astăzi a fost aproape de a stabili și un record de timp al unei partide disputate la Melbourne, dar a fost cu doar 38 de minute mai scurt decât finala din 2012, dintre Novak Djokovici și Rafael Nadal. Sârbul se impunea atunci, după cinci ore și 53 de minute de joc.

”Acest meci este unul pe care vreau să mi-l amintesc la finalul carierei. Dacă aș fi pierdut sau aș fi câștigat ușor, nu mi-ar fi rămas în minte, dar pe acesta mi-l voi aminti cu siguranță pentru totdeauna”, a declarat la finalul partidei Karlovici, care-l va întâlni în turul următor pe localnicul Andrew Whittington, beneficiar al unui wild-card, care l-a învins în prima rundă pe cehul Adam Plavasek.

Pentru calificarea în faza următoare de la Australian Open, Ivo Karlovici va primi un cec în valoare de 80.000 de dolari australieni și 45 de puncte ATP.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  18 Ianuarie 2017, 16:11

Mare jucator si Ivo asta! Bun bum, as si game! In rest e varza! Daca scadeti asii din meciul asta....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează