SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Pe drumul cel bun » Poate fi șocul semifinalelor de la US Open: Federer - Nadal

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 21:04

Roger Federer și Rafael Nadal, care s-ar putea întâlni în semifinale, și-au regăsit jocul și s-au calificat în ”optimi” la US Open.

La Australian Open a câștigat Federer, la Roland Garros Nadal, iar la Wimbledon din nou Federer. A mai rămas un trofeu de Mare Șlem de cucerit în 2017, iar spaniolul și elvețianul sunt primii pe listă când vine vorba despre numele câștigătorului. Mai ales că în partea de jos a tabloului nu a mai rămas nici măcar un finalist de Grand Slam. Însă drumul până la trofeu e unul lung și presărat cu obstacole.

Un altfel de meci

Roger a avut nevoie de cinci seturi în primele două manșe pentru a se impune. Însă lucrurile s-au mai așezat duminică dimineață, când a trecut de Feliciano Lopez cu 6-3, 6-3, 7-5.

"A fost o schimbare în bine să fiu în avantaj cu 2-0, glumesc. E clar că m-am simțit mai bine, am fost fericit, am avut energie, pentru că înainte de meci am avut unele emoții gândindu-mă că am jucat deja două meciuri de câte cinci seturi și poate voi fi lent pe teren, că o să intru greu în partidă. Dar nu s-a întâmplat așa, am avut un start bun și sunt bucuros că m-am calificat mai departe", a spus elvețianul. El îl va întâlni în optimi pe Philipp Kohlschreiber.

Emoții de început

Rafael a pierdut primul set de fiecare dată în ultimele două meciuri. Duminică, el l-a învins pe Leo Mayer cu 6-7 (3), 6-3, 6-1, 6-4.

"Mereu la începutul meciurilor ai unele emoții, apoi dacă convertești oportunitățile care se ivesc, devii și mai nervos. În meciul cu Mayer am trecut peste o situație complicată și mă bucur că am reușit. Știu că nu pot să joc senzațional în fiecare meci, dar pentru mine e important să dau tot ce am mai bun și am reușit să joc cu intensitate și motivație", a spus spaniolul. El se va duela pentru un loc în sferturi de finală cu Alexander Dolgopolov.

Dacă lucrurile merg bine, Roger și Rafa s-ar putea întâlni în semifinale, dar până acolo mai au fiecare câte două meciuri.

"Timp de mulți ani eu și Rafa am încercat să jucăm unul împotriva altuia aici, dar nu s-a întâmplat, cred că am fost la o minge de meci distanța, într-o partidă cu Novak acum mulți ani. Sunt și eu curios dacă se va întâmpla întâlnirea din semifinale, vom vedea", a spus Federer. 

23-14 este scorul întâlnirilor directe dintre Rafael Nadal și Roger Federer, niciuna dintre cele treizeci și șapte de întâlniri nedisputându-se la US Open

"Rafa e un mare campion și un bun prieten, dar și unul dintre cei mai mari rivali ai mei. Va fi frumos să petrecem timp împreună la Laver Cup, după US Open. Mă bucur că s-au vândut deja toate biletele" Roger Federer

"Nu mâ gândesc decât la următorul meu meci, încerc doar să joc din ce în ce mai bine. Nu simt niciun fel de presiune, pentru că mulți jucători buni au pierdut. Presiunea mea înseamnă dorința de a juca bine la un turneu pe care-l iubesc și la care am jucat bine în trecut. Restul lucrurilor nu mă preocupă" Rafael Nadal

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează