SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Pentru glorie dublă! Cum se vede duelul dintre Halep și Pliskova » Totul despre meciul anului pentru Simona

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 23:26

Simona Halep, locul 4 WTA, și Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA, luptă pentru un loc în finala de la Roland Garros, dar și pentru poziția de lider în clasamentul mondial. Meciul cu Pliskova în jurul orei 17:30, fiind al doilea al zilei.

Tenisul e uneori crud, mai ales în turneele de Mare Șlem, când după un meci în care ai luptat cu toată ființa, în care ai revenit de la 0-1 la seturi, 1-5 și minge de meci în cel de-al doilea, în ziua următoare trebuie să joci din nou.

Este cazul Simonei Halep, care a învins-o pe Elina Svitolina cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, iar azi se va întoarce pe zgura de la Paris pentru a se lupta din nou. "Partida cu Svitolina este deja istorie. Va fi un alt meci, am luat tot ce este pozitiv din ele, chiar dacă au fost și momente negative. Sunt încrezătoare", a spus Simona la conferința de presă pentru treizecizero.ro

16-7 este raportul dintre victorii și înfrângeri la Paris pentru Halep în opt apariții

De data aceasta, miza va fi și mai mare. Calificarea în finală la Roland Garros, dar și o șansă în plus pentru a deveni numărul unu mondial. Acolo o va întâlni pe Karolina Pliskova, a treia jucătoare a lumii, care ieri a învins-o clar pe Caroline Garcia, cu 7-6 (3), 6-4.

Experiențe apropiate

Se vor întâlni două jucătoare cu stiluri contrastante, două jucătoare care se cunosc foarte bine și care în termeni de finale de Mare Șlem au o experiență egală. Simona a pierdut ultimul act de la Roland Garros în 2014, iar Karolina pe cel de la US Open din 2016. La semifinale, românca a jucat deja trei, dar a câștigat doar una, în timp ce pentru cehoaică, penultimul act de la New York este singura ei ispravă anterioară.

Karolina și Simona se știu bine și s-au întâlnit de patru ori până acum, toate confruntările disputându-se pe hard. Cehoaica a reușit să se impună o singură dată, într-un meci de trei seturi jucat la Cluj-Napoca, în Fed Cup, în primul tur al Grupei Mondiale.

"A fost un meci foarte greu, dar e bine că am o victorie cu ea. Nu e ca și cum nu am învins-o niciodată. Am jucat de mai multe ori, dar nu pe zgură, e clar că va fi un meci greu, ea aleargă mult, e peste tot pe teren și nu ratează prea des. Trebuie să fiu mai agresivă decât am fost în meciul din sferturi de finală. Trebuie să-i atac serviciul, să pun presiune pe ea și, de asemenea, să nu mi-l pierd pe al meu. Cred că aici va fi cheia", a spus cehoaica în vârstă de 25 de ani.

92 de victoriia adunat în carieră pe zgură Halep și 38 de înfrângeri

Prima confruntare pe zgură

Era normal ca și Simona să fie întrebată despre meciul din semifinale, deși zâmbetul de după reușita din partida cu Svitolina încă persista. I s-a amintit că Pliskova nu este o jucătoare care să se descurce prea bine pe zgură. "E totuși în semifinale", a venit răspunsul scurt din partea româncei. Apoi a elaborat: "În primul rând, va fi un meci diferit, ea este ca o mașină de mingi, așa că trebuie să am picioare puternice. Să cred în mine, nu vă pot spune prea multe despre tactică pentru că va fi greu contra ei. Nu am mai jucat pe zgură, așa că va fi o provocare, ceva nou. Știu că lovește mingea foarte tare și va trebui să schimb jocul față de azi".

În lupta pentru locul întâi din ierarhia mondială lucrurile sunt clare. Pliskova e lider dacă o învinge pe Simona, iar Halep trebuie să treacă de cehoaică și apoi să câștige și trofeul. 

"Nu mă gândesc la primul loc"

Karolina Pliskova a fost întrebată dacă s-a gândit, în cele două săptămâni de turneu, la primul loc din ierarhia mondială. "Nu prea, dar mi-au spus câțiva oameni că trebuie să ajung în finală ca să fiu numărul unu. M-am gândit că nu am cum să ajung până în ultimul act. Acum sunt aproape, dar departe totuși pentru că joc împotriva cuiva care, după părerea mea, este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură. Nu e ca și cum o să obțin calificarea în finală gratis. Și ea joacă pentru primul loc, așa că va fi un meci mare. Îmi doresc victoria, nu contează ce aduce ea", a spus Pliskova. 

"Trebuie să joci tenis!"

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă ce i-a spus Ion Țiriac după meciul cu Elina Svitolina. "M-a întrebat cum e posibil ca la 3-0 să renunț la primul set, iar eu i-am spus că nu am renunțat, dar poate am arătat că sunt supărată. Până la urmă, a recunoscut că am luptat și mi-a spus că în semifinale trebuie să joc tenis!", a explicat zâmbind Simona. 

Semifinalele Simonei

2014 Roland Garros: Andrea Petkovic (Germania) 6-2, 7-6(4)
2014 Wimbledon: Genie Bouchard (Canada) 6-7 (5), 2-6
2015 US Open: Flavia Pennetta (Italia) 1-6, 3-6
2017 Roland Garros: Karolina Pliskova 

Semifinalele Karolinei

2016 US Open: Serena Williams 6-2, 7-6(5)
2017 Roland Garros: Simona Halep

33 de victorii pe zgură a adunat Pliskova pe zgură în carieră, în timp ce înfrângerile sunt la cota 28

Simona Halep, traseul până în semifinale

Turul 1
Jana Cepelova (Slo, 89 WTA) 6-2, 6-3
Turul 2
Tatjana Maria (Ger, 102 WTA) 6-4, 6-3
Turul 3
Daria Kasatkina (Rus, 28 WTA) 6-0, 7-5
Optimi de finală
Carla Suarez Navarro (Spa, 23 WTA) 6-1, 6-1
Sferturi de finală
Elina Svitolina (Ucr, 6 WTA) 3-6, 7-6(6), 6-4

6h 53 a petrecut Simona Halep pe teren la Roland Garros

Karolina Pliskova, traseul până în semifinale

Turul 1
Saisai Zhang (Chi, 67 WTA) 7-5, 6-2
Turul 2
Ekaterina Alexandrova (Rus, 86 WTA) 6-2, 4-6, 6-3
Turul 3
Carina Witthoeft (Ger, 73 WTA) 7-5, 6-1
Optimi de finală
Veronica Cepede Royg (Par, 97 WTA) 2-6, 6-3, 6-4
Sferturi de finală
Caroline Garcia (Fra, 27 WTA) 7-6 (3), 6-0

7 h 52 a petrecut pe teren Karolina Pliskova la Roland Garros

7-5este raportul dintre victorii și înfrângeri la Paris pentru Pliskova în șase apariții

Meciurile dintre Halep și Pliskova

An     Turneu Fază    Câștigătoare    Scor
2015 Dubai finală Simona Halep 6-4, 7-6(4)
2015 Indian Wells optimi Simona Halep 6-4, 6-4
2016 Sydney sferturi Simona Halep 6-4, 7-5
2016 Fed Cup turul 1 Karolina Pliskova 6-7(4), 6-4, 6-2
2016 Montreal optimi Simona Halep 6-3, 6-3

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
redbuldog
redbuldog  •  08 Iunie 2017, 16:16

Scorul intalnirilor directe este de 4-1,pentru Simona,deci s-au intalnit in 5 meciuri..!Astazi totul va depinde de serviciu,in esenta daca romanca reuseste,un procentaj in media de turneu,adica 75 % pe primul serviciu,are toate sansele sa joace sambata finala!

thomassystem
thomassystem  •  08 Iunie 2017, 11:55

Toată lumea să stea liniștită. Câștigă Pliskova în 3 seturi. Numai o minune o poate duce pe machi în finală. Machi e obosită după meciul de ieri, norocul porcesc s-a risipit. Pliskova în finală, planetele s-au aliniat pentru ea.

ray51
ray51  •  08 Iunie 2017, 11:21

A venit prea repede meciul din semifinale dupa meciul extrem de intens de ieri. Dar asta-i caruselul, n-ai ce face. Mi-e bine cand ma gandesc la victoriile directe ale Simonei asupra Pliskovei. Mi-e bine cand ma gandesc la moralul ei. Mi-e bine cand ma gandesc la usurinta ei in deplasarile pe teren fata de Pliskova. Daca-l asculta pe antrenor (si se vede ca-l asculta) nu are cum sa piarda! Fizicul trebuie s-o ajute. Doamne fi aproape de ea!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează